NAJAVA DANA (sreda, 30.oktobar): Nole punom parom, derbi na Enfildu, Partizan sa Limožom...

Vreme čitanja: 4min | sre. 30.10.19. | 08:15

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportska sreda

N. ĐOKOVIĆ – MUTE, 15.20
(Tenis, ATP Pariz)

Mute je ušao u glavni žreb kao "laki luzer" pošto je otao Gaske i iskoristio priliku pobedivši već duže vreme indisponiranog Lajovića. Protiv Đokovića pratično nema nikakve šanse, biće mu ovo prilika da uči od najboljeg, a to za našeg asa ne znači ništa drugo do lagane egzibicije protiv igrača koji mu baš nije ravan.

Izabrane vesti

LIVERPUL – ARSENAL, 20.30
(Fudbal, Liga kup Engleske)

Puleni Jirgena Klopa ulaze u meč kao lideri Premijer lige, a nakon preokreta i trijumfa nad Totenhemom minulog vikenda od 2:1. Arsenal je s druge strane u krizi koja je kulminirala za vikend remijem protiv Kristal Palasa u kojem su ispustili prednost od 2:0. Tu su i problemi sa Granitom Džakom koji bi zbog nediscipline mogao da ostane bez kapitenske trake, dok je trener Unaj Emeri pod velikim pritiskom zbog dosadašnjih rezultata.

ČELSI – MAN. JUNAJTED, 21.05
(Fudbal, Liga kup Engleske)

Čelsi je posle problematičnog starta sezone nanizao šest pobeda (četiri u Premijer ligi, dve u Ligi šampiona) i verujemo da menadžer Frenk Lampard ne želi da rizikuje prekid te serije. S druge strane, Mančester Junajted je konačno vezao dva trijumfa – prvi je ostvario uz dosta sreće protiv Partizana, dok je za vikend kao gost savladao Norič i posle dužeg vremena dao više od jednog gola na utakmici. Ipak, Solskjer i dalje ima dosta problema, pa verujemo da će biti koncentrisan na Premijer ligu.

ČUKARIČKI – PARTIZAN, 15.30
(Fudbal, Srbija 1)

Duel na Banovom brdu imaće specifičnu težinu za goste. Puleni Save Miloševića da se osvete Čuki za rezultate na poslednja dva međusobna okršaja na njenom stadionu (1:1 u prvenstvu i 4:2 u kupu), a istovremeno naprave dobru uvertiru za okršaj narednog kola kad u Humsku stiže Vojvodina. Posle zbilja odličnog izdanja Partizana, odnosno igre protiv Mančester Junajteda, te pobede od 4:0 protiv Spartaka, Brđanima koji su do sada samo jednom pali u Superligi zbilja neće biti lako da se nose s ambicioznim sastavom iz Humske.

CRVENA ZVEZDA – TSC, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Hit jeseni posustaje. Jasno, TSC posle poraza u Surdulici, Ivanjici, zatim nokauta od Mladosti u Kupu Srbije, te X ishoda s Proleterom na Marakani ne može da se opusti. Sve to razlog je više da ekipa Vladana Milojevića uđe u meč ako ne nadmeno, ono bar čvrsto, uprkos arhiviranog poraza od Totenhema koji je zalečen s 0:5 protiv Radnika iz Surdulice. Ko se ne seća, Zvezda je u osmofinalnom klinču najmasovnijeg takmičenja prošle godine dobila TSC sa 4:1. Videćemo da li će goleada i sada kladilački igrati.

JUVENTUS – ĐENOVA, 21.00
(Fudbal, Italija 1)

Juve s Ronaldom i ostatkom družine ne treba da brine o kvalitetu. Na njihovoj strani je sve, pa Đenovi ostaje da se brani, samo je pitanje do kada će joj igra s čuvanjem mreže donositi aktivan rezultat. Slaba im je uteha pobeda nad Brešom u prošlom kolu, jer ekipa sa samo dve pobede od starta Serije A, na gostovanju bezgrešnom lideru može samo da pokuša da se ne obruka.

NAPOLI – ATALANTA, 19.00
(Fudbal, Italija 1)

To što Atalanta ume da pokaže zube na strani, briga je koja muči domaćina. Tako je bar u Seriji A, u kojoj gosti nisu okusili poraz na strani, što će Napoli kao jedina neporažena ekipa Grupe E u okviru Lige šampiona pokušati da preseče, svesna da joj Atalanta duguje za poraz iz aprila kada je sve okončano sa 1:2. Iz kladilačke vizure, dobro je reći da na pet poslednjih utakmica ovoga para samo jednom nije došla GG3+ igra.

VALENSIJA – SEVILJA, 19.00
(Fudbal, Španija 1)

Valensiji gori pod nogama. Tim je dobio samo jednu od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, pa pobeda za Slepe miševe dođe kao inperativ bez prava na opravdavajuće izgovore. Sevilja je vezala tri pobede, dve u prvenstvu i jednu u Ligi Evrope, pa s gol razlikom od 6:0 ima pravo da zapreti svakome. To obećava efikasan meč, mada na ovaj par od marta prošle godine nije dolazilo više od igre na 0-2 gola. Od tada dva puta slavila je Valensija, a jednom smo bili svedoci remi ishoda.

DORTMUND – M`GLADBAH, 20.45
(Fudbal, Kup Nemačke)

Posle nedavnog prvenstvenog okršaja imenjačkih ekipa koji je pripao Dortmundu zlatnim golom Reusa, Menhengladbah pokušava da uzvrati. Istina, Milioneri pokazuju određenu krizu u igri, ali svakako zbog toga nikako ne ide precrtavanje njihove favorizovane uloge u Kupu Nemačke. Uz to, istorija je na strani Dortmunda – dobili su svaki meč protiv imenjaka u poslednje četiri godine, a bilo ih je ukupno devet.

MONAKO – MARSELJ, 21.05
(Fudbal, Liga kup Francuske)

Na crti su dva najtrofejnija tima na Azurnoj obali. Istina, Marselj je u krizi rezultata, što dodatno ne treba obrazlagati nakon poraza od 4:0 protiv PSŽ-a. Monako je na poslednjih pet utakmica izgubio jedino od Monpeljea, pa će pokušati da uzvrati Marselju za septembarski poraz od 3:4. Za ovaj par simptomatično je jedno – GG igre redovno dolaze na ovaj par, a raspucani mečevi, vrlo često uz prolazna 4+ tipovanja takođe su zabeležena u evidenciji njihovog međusobnog skora kroz duži vremenski period.

LIMOŽ – PARTIZAN, 19.15
(Košarka, Evrokup)

Parni valjak Andree Trinkijerija bukvalno je zgazio prvih pet kola, dok domaći Limož za utehu ima samo pobedu nad Ritasom iz drugog takmičarskog kola. Uz to, koš razlika srpskog tima od 305:275 ukazuje na Partizan kao najbolji u odbrani svog reketa u celoj Grupi B. Deluje da je kucnuo čas za osvetu Limožu za poraze iz 2017. godine, iako je Partizan na ubitačnom talasu igara na više frontova u okviru ABA lige uoči meča nije pošlo za rukom da savlada Cedevita Olimpiju koja je bila bolja sa 85:69.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara