©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (sreda, 3. februar): Lokosi sa Partizanom, Premijer liga na dlanu, plus nemački, italijanski i španski kup izazovi

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.02.21. | 07:53

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ASTON VILA – VEST HEM, 21.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Čekićari su u proteklom kolu popustili pred Liverpulom, pri konačnih 1:3, dok je Aston Vila u šarenoj seriji od tri poraza i dve pobede uspela da dobije Sautempton sa minimalcem. Poslednji meč para dobio je Vest Hem u novembru, a ono što pamtimo sa ovog susreta svodi se na neverovatnu statističku dominaciju Aston Vile koja je 66 procenata vremena držala loptu u svom posedu. Uprkos toga, večerašnji domaćin je počasni pogodak za konačnih 2:1 postigao tek u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

LIVERPUL – BRAJTON, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Brajton na Enfildu nije baš kao glineni golub na strelištu, budući da za sobom ima vrlo lep minimalac protiv Pevaca, a da je za njim i novembarski X na polednjem meču para. Klopova družina će morati da zapne ne bi li slomila otpor rivala, kako bi došla do ključnih bodova neophodnih u poteri za mančesterskim velikanima.

BORDO – LIL, 19.00

(Fudbal, Francuska 1)

Lil brani čelo Lige 1, odnosno plus dva boda u odnosu na Lion, a tri koliko ih deli od Svetaca. Biće gusto, jer Bordo nije ni najmanje naivan domaćin uprkos poraza od Liona u proteklom kolu. Lil je dobijao prethodna tri meča para, ali kao domaćin, pa će Bordo zasigurno pokušati da nastavi tradiciju para na koji je kec aktivno dobitan još od aprila 2018. godine, od kada je večerašnji domaćin dva puta dobijao.

LANS – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Lans ima dva boda više, ali i prednost domaćeg terena. To su fakti, a na dušu Marselja idu tri vezana poraza, među kojima je i onaj s večerašnjim rivalom koji ih je nedavno dobio sa 0:1. Dakle, lagodnije će domaćinu biti da se razigra, pa će se potruditi da popravi statistiku domaćeg terena koja je do sada zabeležila po četiri pobede i poraza, uz svega dva X ishoda.

NAPOLI – ATALANTA, 20.45

(Fudbal, Kup Italije)

Polufinale je, ovo je tek prva utakmica, prvo poluvreme dvomeča, pa treba očekivati opipavanje pulsa s obe strane. Čini se da će Napoli imati jalovu nadu u mogućnost ostvarenja premoći koja je u oktobru rezultovala pobedom od 4:1 na poslednjem meču para. Neće se Atalanta tako lako dati uprkos činjenici da je do ove faze stigla nokautom Lacija koji ih je zatim u Seriji A tukao sa 1:3. Mogao bi ovaj ishod biti tertiran i kao taktički potez u pripremi polufinala.

RB LAJPCIG – BOHUM, 18.30

(Fudbal, Kup Nemačke)

Bohumu je prodor iz Cvajte u Bundesligu primarni zadatak sezone, pa mu ne bi trebalo zameriti i ako zapne u Kupu Nemačke. Nema tu naročite filozofije, jer RB Lajpcig je ako ništa makar načelan favorit susreta koji u utakmicu ulazi posle osvežavajuće pobede nad Bajer Leverkuzenom u šampionatu. Ovaj meč pokazao je da je poraz od Majnca bio prolazna slabost.

ŠTUTGART – M`GLADBAH, 20.45

(Fudbal, Kup Nemačke)

Centralni događaj dana u Kupu Nemačke mogli bi oceniti kao meč sa egal šansama. Sredinom januara ovi timovi doneli su X, mada je Menhegladbah umalo bio bolji, pošto je Štutgart izjednačio na 2:2 u šestom minutu sudijske nadoknade. Statistika ovog susreta pokazuje veći posed lopte Štutgarta, te raspucavanje sa obe strane. Sada bi moglo biti mirnije, jer ulog je plasman dalje.

LEVANTE – VILJAREAL, 19.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

U 17. kolu Primere Viljareal je savladao Levante sa 2:1, a može se reći i da je od 19. minuta sigurno održavao tempo meča do konačnih 2:1. Posed lopte je doduše bio izjednačen, tako da se sada očekuje da je Levante izvukao određene pouke kojima će moći da parira rivalu koji se ne može smatrati favoritom. Očekuje se neizvesnost.

GRANADA – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Barsa je na poziciji favorita, jer realno kec na Granadu koja je u januaru od velikog rivala potučena sa 0:4 deluje nezamislivo. Uzgred, pred ovaj meč Barselona je lepu uvertitu naplavila pobedom nad Bilbaom, pa će Mesi, Grizman i ostali svakako biti u fokusu priče, odnosno važni i prilikom razmišljanja o tipovanju na golove.

PARTIZAN – LOK. KUBANJ, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Partizan će u ovoj utakmici biti jači za Rašona Tomasa koji će nastupiti na utakmici za razliku od duela u Krasnodaru gde nije igrao zbog povrede ruke. Sa druge stane, Lokomotiva bi trebalo da računa na Drua Gordona, a možda i Najdžela Vilijamsa Gosa. Njih dvojica nisu igrali u prvoj utakmici. Uzgred, nikako ova utakmica ne dolazi u dobrom momentu za Partizan koji je poražen na pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

N. ĐOKOVIĆ – A. ZVEREV, 01.35

(Tenis, ATP kup Australija, tvrda podloga)

Srbije je uspešno započela odbranu titule na ATP kupu, pošto je u prvom meču posle preokreta savladala Kanadu sa 2-1 u pobedama, a Novak Đoković maestralno dobio Šapovalova sa 2:0. Zverev nije naivan, a kao sve bude kao u Londonu u novembru, nema zime, jer Nole je na tom susretu savladao današnjeg rivala sa 2:0. Uzgred, Zverev je Novaka dobio samo jednom na poslednjih pet susreta.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara