NAJAVA DANA (sreda, 22. januar): Dok Španci drhte od Delfina, razmišljajmo i o premijerligaškim izazovima

Vreme čitanja: 5min | sre. 22.01.20. | 08:15

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ove srede

LESTER – VEST HEM, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Bila bi šteta ukoliko Lester ne obezbedi bar mesto koje mu garantuje Ligu šampiona s obzirom da tituli više ne može da se nada. Da bi to postigao ne bi smeo više da ispušta bodove kao što je to učinio u prošlom kolu sa Barnlijem koji je posle vođstva Lestera napravio preokret i na kraju slavio sa 2:1. Vest Hem je istovremeno remizirao sa Evertonom (1:1) i trenutno ga samo bod deli od zone ispadanja. Lisice su neporažene na 14 od 16 utakmica na King Pauer Stadionu, dok su Čekićari bez trijumfa na osam od prethodnih jedanaest gostovanja. Uz to, Vest Hem je ove sezone samo jednom savladao ekipu koja dolazi iz vodećih deset na tabeli. Prethodni duel Lester je kao gost dobio sa 2:1, a Lisicama je pripalo i pet od šest prethodnih odmeravanja.

Izabrane vesti

TOTENHEM – NORIČ, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Posle još jednog neuspeha (remi bez golova sa Votfordom) Pevci imaju samo jedan trijumf na prethodnih šest mečeva u svim takmičenjima. Fenjeraš Norič uspeo je da savlada Bornmut, tim koji se nalazi samo jedno mesto iznad njega na tabeli. Totenhem ne bi smeo da propusti šansu da savlada tim koji ima najgori učinak na gostovanjima i koji prima najviše golova u ligi. Ipak, i pored svega ne treba zaboraviti da su u decembru ovi rivali u Noriču igrali nerešeno (2:2).

MANČESTER JUNAJTED – BARNLI, 21.15
(Fudbal, Engleska 1)

Crveni đavoli ipak nisu uspeli da nastave pobedničku mini seriju. Poraženi su od Liverpula na Enfildu sa 2:0. Barnli je napravio preokret u duelu sa Lesterom i savladao ga sa 2:1. Biće ovo duel jednog od najboljih domaćina u ligi protiv jednog od najlošijih gostujućih timova Premijer lige. Mančester je na Old Trafordu neporažen na 18 od 20 mečeva i na njemu su gubili jedino od Sitija u avgustu. Barnli je s druge strane samo dva puta ove sezone slavio na gostovanjima, dok golove nije postizao na četiri od šest prethodnih mečeva na strani. Njihov susret u decembru Mančester je na gostovanju dobio sa 2:0, a Barnli nije uspevao da dobije deset prethodnih.

REMS – PSŽ, 21.00
(Fudbal, Liga kup)

Do polufinala Liga kupa Rems je stigao pošto je nakon penala eliminisao Strazbur koji je aktuelni šampion ovog takmičenja. PSŽ je u isto vreme izbacio Sent Etjen posle ubedljivog trijumfa od 6:1. Parižani nisu poraženi na prethodnih 15 utakmica (od kojih su dobili 13), takođe nisu izgubili ni 14 od prethodnih 15 gostovanja. Rems je s druge strane bez pobede na prethodnih pet mečeva, kao i na deset od poslednjih trinaest. I pored svega Rems ih je nadigrao u prvenstvenoj utakmici krajem januara u Parizu (0:2). PSŽ-u je pripalo pet od sedam prethodnih, dok je na dve od četiri poslednje postigao najmanje četiri gola.

KLUB BRIŽ – VAREGEM, 20.45
(Kup Belgije – polufinale)

Slom Varegema deluje neminovno, jer prva sila Belgije deklasirala ih je u decembru sa 4:0. Da gostujućem timu bude još teže postarala se statistika, jer tri vezana poraza u ligi ne mogu a da ne ostave bolan trag i velike komplekse uoči ove utakmice.

JUVENTUS – ROMA, 20.45
(Fudbal, Kup Italije - četvrtfinale)

Samo desetak dana posle prvenstvenog duela, Juventus i Roma će opet odmeriti snage u Kupu Italije. Juve je u Seriji A slavio sa 1:2, statistika poseda lopte bila je na strani Rome, pa treba ponovo očekivati uzbuđenje. Iako je četvrtfinale kupa, očekuje se da Sari pošalje najjači tim na teren, dok Roma ima mnogo više problema s povređenim igračima.

GIMARAIŠ – PORTO, 20.45
(Fudbal, Liga kup Portugalije - polufinale)

Jasno je da Porto nosi štafetu favorita, ali ne baš lake ruke budući da je u 17. kolu Primeire pao pred Bragom sa 1:2. Inače, Porto je dobio poslednji susret para sa 3:0 u septembru mesecu, trenutni je u petostrukoj seriji GG3+ ishoda, pa treba videti da li je Gimaraiš u stanju da zatrese mrežu kvalitetnijeg sastava.

ĐIRONA – VILJAREAL, 21.00
(Fudbal, Kup kralja, Španija)

Viljareal je u proteklom kolu Primere poražen od Espanjola, pa zbilja osrednja drugoligaška Đirona ne bi smela da ih osujeti u nameri da nastave takmičenje. Inače, ovi klubovi poslednji putsreli su se u aprilu, dakle protekle sezone u Primeri kada je Viljareal slavio s minimalcem. Interesanto je zapaziti da na ovom paru od 2017. godine bolje prolazi tim koji gostuje. U tom smislu na četiri utakmice timova imamo po dve pobede i jednog i drugog sastava.

REAL SOSIJEDAD – ESPANJOL, 21.00
(Fudbal, Kup kralja, Španija)


Kup kralja je za Espanjol sporedni kolosek, jer briga za opstanak u Primeri svakako da je znatno ozbiljnija stavka za trenutno najtanji klub u ligi. To je šansa za Real Sosijedad koji je u ligaškim vodama vezano poražen od Viljareala i Betisa. Inače, Real Sosijedad je u septembru s GG4+ ishodom dobio poslednju utakmicu para, pa s obzirom na trenutnu formu rivala nema razloga da i u Kupu kralja ne krene na pozitivan ishod.

SRBIJA – ŠPANIJA, 17.30
(Vaterpolo, Evropsko prvenstvo)

Španija je očekivano u osmini finala pobedila Nemačku 12:6 i zaslužila četvrtfinale Evropskog prvenstva u utakmici sa Delfinima. Dušan Mandić ih ocenjuje kao snažnog rivala, dobro uigranog, fizički moćnog. Po njemu Perone komanduje, Pinedo odlično brani, Granados i Munariz su kvalitetni šuteri, a mi na sve to dodajemo da je Srbija sigurno sposobna da osujeti njihove napade.

R. FEDERER - F. KRAJINOVIĆ, 10.20
(Tenis, Australijan Open)

Nije lako Filipu Krajinoviću, jer udara na treći reket ATP sveta. Nada u podvig je upitna, jer Fedeksov kalibar je jedan Đoković, a 41. reket sveta zna da je do sada u tri susreta s ovim rivalom dobio tek jedan set. Uostalom, to su poprilično jasne stvari, na šta treba dodati sa je Krajinović poslednji put poražen od Verdaska u Dohi sa 2:1, te da je Federeru u novembru preseo Cicipas, inače šesti reket sveta u Londonu.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara