©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 14. oktobar): Orlovi na Bosforu, Partizan u Kazanju, dok Trikolori driblaju na Maksimiru

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.10.20. | 08:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

TURSKA – SRBIJA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Direktna borba za opstanak u Ligi nacija protiv Turske koja je na svom terenu poražena od Mađarske (0:1). Mađari su usred Beograda u nedelju uveče (1:0) označeni kao ozbiljan kiks Srbije koja jedino pobedom na obali Bosfora može da se popravi. Uzgred, Orlovi su pokazali dva lica za samo par dana, pa zebnja ne može da se prenebregne. S obzirom na to da je meč sa Turskom na papiru teži od minulog sa Mađarskom, očekuje se da Tumbaković izvede i nešto jači sastav, a možda i da odmori Tadića, Gudelja, Milenkovića, možda i Stefana Mitrovića.

HRVATSKA – FRANCUSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Hrvati su u prošlom kolu savladali Šveđane sa 2:1, dok su Francuzi odigrali meč bez golova sa Portugalijom. Francuzi su neporaženi na 37 od 40 prethodnih mečeva, dok Dalićeva ekipa u poslednje vreme igra promenljivo. Podatak da je rezultatom 4:2, kojim je od Francuza poražena i u finalu SP 2018 izgubila i početkom septembra ne uliva joj optimizam. Uz to Hrvatska nikada nije savladala Francuze u međusobnim duelima koji su joj svaki put osim jednom prilikom davali najmanje dva gola.

ENGLESKA – DANSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Danska se nada čudu jer bi je eventualna pobeda vratila u trku za prvu poziciju. Nju drže upravo Englezi koji pucaju od samopouzdanja nakon pobede nad Belgijom. Posle meča bez golova koji su ovi rivali odigrali u Danskoj gosti su bez problema savladali Island, međutim idu u goste Englezima koji su na sedam prethodnih utakmica primili samo jedan gol i to od Belgije iz penala. Njihovi dueli se obično završavaju uz malo pogodaka pa sličan očekujemo i ovog puta.

ITALIJA – HOLANDIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Situacija u grupi 1 Lige A se prilično zakomplikovala nakon prošle runde. Bosanci su prilično neočekivano odigrali nerešeno sa Holandijom (0:0), dok je Italija takođe odigrala meč bez golova sa Poljskom. Italijani su prvi na tabeli sa pet bodova, a prate ih Holanđani sa četiri. Njihov prethodni susret u grupi Italija je dobila u Holandiji sa 1:0, a ovaj bi mogao da bude ključni za Azure ukoliko pobede. U svakom slučaju očekuje nas još jedan neizvestan okršaj uz dosta taktičkog nadmudrivanja.

PORTUGALIJA – ŠVEDSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Aktuelni šampion ovog takmičenja na dobrom je putu da se nađe u polufinalu i bez obzira što se nalazi u grupi sa finalistima prethodnog Svetskog prvenstva prvi je u njoj i deli isti broj bodova sa Francuskom. Šveđani su poslednji bez ijedne pobede i uz samo jedan postignut gol. Prvi susret u Švedskoj Portugalci su dobili sa 2:0, a od 1984. od ovog rivala samo su jednom izgubili kod kuće.

RUMUNIJA – AUSTRIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

U grupi 1 Lige B svaki duel ima odlučujući značaj. Austrija i Norveška su lideri u njoj sa po šest osvojenih bodova, dok su Rumuni treći sa četiri. Austrija je u prošlom kolu dobila fenjeraša Severnu Irsku sa 1:0, dok je Rumunija na gostovanju Norveškoj poražena sa 4:0. Od marta 2019. Austrija je izgubila samo jedno gostovanje, s druge strane Rumuni su od 2016. samo tri puta gubili kod kuće, a dva od ta tri poraza pretrpeli su od Holandije i Španije. Susret u Austriji pripao je Rumuniji (2:3).

MAKABI T.A. – BAJERN, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Makabiju se od 2014. godine, pa sve do januara ove baš osladilo da tuče Bavarce. To znači da Nemci koji su poslednji put protekle sezone ipak uspeli da se ovajde od Izraelaca, nemaju nameru da se opuste. Posle poraza protiv Milana, te popravnog s Albom, Makabi će biti žilav rival koji želi da pegla vlastiti poraz od Armejaca u drugom kolu. Ta utakmica okončana je sa 76:72 za CSKA.

FENERBAHČE – CSKA, 19.45

(Košarka, Evroliga)

Kokoškov ne sme da se šali sa Armejcima koji su i bez Milutinova, na strani opasni i agilni u reketu. Neće Rusi dozvoliti da im se ponove propusti sa utakmice sa Barselonom, pa će Fenerbahče za treći skalp posle slavlja protiv Crvene zvezde i Efesa morati debelo da se potrudi. Biće ovo tvrd meč para koji je prošle sezone dva puta gubio od ekipe iz Moskve (70:68, 88:70).

UNIKS KAZANJ – PARTIZAN, 18.00

(Košarka, Evrokup)

Daleko je Kazanj, pa će ova utakmica sasvim sigurno biti jako teška za Partizan koji je evropski led probio na meču s Venecijom. Zebnja postoji, naročito ako se setimo Huventuda, te čačanskog Borca koji su, kao i Budućnost u produžecima sudili Šćepanovićevoj ekipi. Naravno, ne treba biti skeptik, treba verovati, uz realno saznanje koje Uniksu daje adut više na domaćem parketu, a koje se tiče vrlo dobrih igara ovog tima protiv Bačehšehira u Evropi, a pre toga i Astane u VTB ligi.

D. ŠAPOVALOV - V. TROICKI, 12.05

(Tenis, ATP Sankt Peterburg)

Stavili bi znak uzvika uz Šapovalova,12. na ATP listi, čak i pri suočavanju sa prvim reketom sveta, a kako to da ne učinimo kada se radi o Viktoru Troickom koji je trenutno na 197. mestu. Istina, Kanađanin u poslednje vreme ume da oscilira u igri, ali je definitivno oštriji na tvrdoj podlozi gde ga je poslednji put porazio Karenjo Busta na US Openu. Nadamo se da će Viktor imati dovoljno snage da mu adekvatno uzvrati. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara