©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 11. novembar): Fešta Lala i Crvene furije, Afrikanci, pa u Lion sa Zvezdinim košarkašima

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.11.20. | 08:03

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

GVINEJA – ČAD, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Gvineja je do trećeg kola sabrala četiri boda. Sa Malijem je odigrala za konačnih 2:2, dok je s Namibijom uspela da izboksuje pobedu od 2:0. Čad nema pozitivno brojanje, ali ima gol razliku od 1:4, što ukazuje na težak posao s Gvinejom koja će kod kuće sigurno igrati na pobedu, uprkos nedavnom porazu na prijateljskom meču sa Marokom.

KENIJA – KOMORI, 17.00

(Fudbal, kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Derbi kvalifikacione Grupe G ekipa Kenije dočekuje s dva vezana remija, dok Komori posle pobede nad Togom imaju remi sa Egiptom. Teško će biti Keniji budući da rival ima jako zgusnutu odbranu koja ne dopušta rivalu da tako lako pred gol po bekovskim linijama uputi opasne, potencijalno upotrebljive lopte. Uostalom, oni su za punih godinu dana primili samo jedan gol, i to na nedavnom prijateljskom meču s Libijom koji je rešen sa konačnih 1:2 za Komore.

TURSKA – HRVATSKA, 18.45

(Fudbal, prijateljski meč)

Turci su od septembra X selekcija. Tako stoje stvari nakon četiri meča koje je ova reprezentacija odigrala u pomenutom periodu, a od kojih nam je u sećanju najupečatljiviji remi sa Srbijom kada je došlo GG4+. Kockasti su svesni toga, ali su definitivno i kadrovski jači. Ipak, pitanje je kakav će sastav izvesti zbog preporuke Italijana da klubovi Serije A zbog pandemije ukoliko je moguće zadrže igrače u klubovima. Uprkos tome, selekcija Zlatka Dalića koja je u Ligi A, Lige nacija poslednji meč izgubila od Francuske sa 1:2, svakako je favorit.

ITALIJA – ESTONIJA, 20.45

(Fudbal, prijateljski meč)

Pandemija desetkuje reprezentacije, pa ni Italija nije izuzetak. Selektor Roberto Mančini je morao u samoizolaciju, pa će tim sigurno biti znatno izmenjen u odnosu na najjaču moguću startnu postavu. Uprkos tome, Estonci teško mogu da im pariraju. Azuri nisu izgubili na poslednjih 19 mečeva, još od duela sa Portugalijom (0:1). Oni su sa šest bodova trenutno drugi u Grupi A1, bod iza Poljske, a ispred Holandije i BiH.

HOLANDIJA – ŠPANIJA, 20.45

(Fudbal, prijateljski meč)

Ako neka utakmica može da ponese epitet prijateljskog derbija, onda je to ovaj meč, repriza finala SP iz 2010. godine koje je dobila Španija nakon produžetaka sa 0:1. Holandija im se zatim brutalno osvetila na svetskoj smotri četiri godine kasnije, kada je na kraju meča grupne faze bilo 1:5. Međutim, Lale su sada ušle u X fazu u utakmicama sa BiH i Italijom, dok Španija u Grupi 4 Lige nacija vodi, uprkos porazu od Ukrajine u četvrtom kolu. Trebalo bi ovo da bude neizvestan okršaj.

NEMAČKA – ČEŠKA, 20.45

(Fudbal, prijateljski meč)

Niko nije očekivao da će Panceri u Grupi 4 remizirati tri puta, a dobiti jedino Ukrajinu. Joakim Lev će morati da ih dodatno motiviše, a prilika za dotezanje ukazuje se na meču sa Česima koji zauzimaju drugo mesto u Grupi 2, Lige B. Svakako, Nemci su ovde kvalitetniji rival, što će morati i da dokazuju, uz opasku da na ovaj par istorijski redovno prolazi 3+ igra.

FRANCUSKA – FINSKA, 21.10

(Fudbal, prijateljski meč)

Prosto je neumesno ispisivati ime selekcije nominovane za favorita ovog susreta. Trikolori su naime neporaženi još od juna prošle godine, dok Finci u Grupi 4, Lige B, Lige nacija imaju samo poraz od Velsa. To znači da trenažno mogu da sparinguju Francuzima s kojima se nisu videli sedam godina, a od kojih su u istorijskom kontekstu redovno bili slabiji.

LION – CRVENA ZVEZDA, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Saša Obradović očekuje vrlo težak i fizički tvrd meč sa predstavnikom Francuske na evroligaškoj sceni. On smatra da su igrači Asvea fizički jaki, te da forsiraju igru na Mustafu Fola, što će Zvezda po svaku cenu morati da blokira. Ognjen Dobrić na sve to kaže da će Beograđani morati da pripaze na padove u igri poput onih iz Moskve i Minhena.

BURSA – CEDEVITA OLIMPIJA, 18.00

(Košarka, Evrokup)

Turski tim u poslednje vreme gubi serijski, a slučaj je hteo da poslednji poraz pre samo koji dan doživi u utakmici sa Cedevitom koja je slavila sa 104:88. Eto koliko su Slovenci ovde dominirali, što ne isključuje veliku želju da se slavi i na strani, budući da je Bursa već potonula sa svih pet poraza u Grupi D.

UNIKAHA – MORNAR, 19.30

(Košarka, Evrokup)

Nije Mornar nemoćan pred Unikahom, ali je svakako ni u situaciji da se nametne kao favorit, budući da na strani nije isto kao kod kuće, gde je početkom oktobra sa 90:80 savladao španskog rivala. Domaćin sada neće dozvoliti tek tako da izgubi, a utakmica bi mogla da bude neizvesna, budući da je Unikaha u ACB ligi pokazala solidan kvalitet. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara