Mančester siti (©Reuters)
Mančester siti (©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 10. februar): Građani u naletu ruše i Svonsi, Barsa na iskušenju u Sevilji, plus derbi na Jadranu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.02.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SVONSI – MAN. SITI, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, FA kup Engleske)

Građani su promašili penal, pa opet sa 1:4 smazali Liverpul. Svonsi po toj logici neće moći da diše iako je u samom vrhu Čempionšipa, a igra bez poraza na prethodnih pet utakmica. Pep Gvardiola je dakle u prvom planu, a razmišljanje o tipovanju na golove u sa Mačester Sitijem u glavnoj ulozi nameće se kao realno i izazovno.

LESTER – BRAJTON, 20.30

(Fudbal, FA kup Engleske)

Lester ima veće šanse, kao i u decembru kada je potukao Brajton sa 3:0. Poslednji meč ovaj tim je overio sa X ishodom protiv Vulverhemptona, kao i Brajton koji je remizirao sa Barnlijem. Naravno, Brajton ne bi trebalo unapred otpisivati, jer ovaj tim bi Lesteru mogao da bude nezgodan rival.

EVERTON – TOTENHEM, 21.15

(Fudbal, FA kup Engleske)

Izabranici Karla Ančelotija za vikend su odigrali dramatičan meč sa Mančester junajtedom i golom raspucanog Kalverta-Luina u nadoknadi došli do boda (3:3), dok je ekipa Žozea Murinja pogocima Kejna i Sona u drugom poluvremenu savladala VBA sa 2:0 i prekinula niz od tri uzastopna poraza. Prethodna dva duela ovih timova, oba u Londonu, završena su minimalnim pobedama. U septembru je bilo 1:0 za Everton, a u julu za Totenhem.

RIJEKA – HAJDUK, 18.05

(Fudbal, Hrvatska 1)

Jadranski derbi je, a Hajdukov napad, bar statistički deluje poržavajuće. Na poslednje tri utakmice Splićani su uputili tek pet udaraca u okvir gola. Istina, dobili su Istru kada su četiri puta zaprietili njihovom golmanu Lučiću. Osijekov Ivušić intervenisao je samo jednom, a Lokosi su mogli s njima i bez čuvara mreže... U Rjeci će im biti teško, jer na ovom gostovanju pobedu su okusili samo jednom za punih devet godina.

KLUB BRIŽ – ANTVERPEN, 20.45

(Fudbal, Kup Belgije)

Derbi u osmini finala Kupa Belgije biće uzbudljiv. Igraju dve najbolje ekipe u zemlji, a valja se setiti i da je Klub Briž poslednji meč para u decembru dobio sa 0:2. Imajući u vidu 14 bodova prednosti koliko ovaj klub u šampionatu ima u odnosu na Antverpen, te igre koje pokazuje, čini se da je na ovom meču pitanje, makar načelnog favorita rešeno.

KAEN – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Kup Francuske)

Drugoligaš bi samo da se ne sramoti, jer PSŽ je u silnoj kadrovskoj nadmoći koja je poslednji put demonstrirana na Marselju koji pao sa 0:2. Kaen nije slavio na poslednje četiri utakmice u svom rangu, pa je razmišljanje o njihovom podvigu u ovoj situaciji gotovo iluzorno. Zbog toga većina igrača će svakako kao najzanimljivije igračke opcije birati prelaze, ali i jače kombinacije.

ATALANTA – NAPOLI, 20.45

(Fudbal, Kup Italije)

Na prvom meču opipavali su puls, a golova nije bilo. Nakon ovog meča, Atalanta je uz goleadu remizirala sa Torinom, dok je Napoli poražen od Đenove. Dakle, samopouzdanje ne cveta ni na jednoj strani, a pošto je reč o timovima sa po 47 bodova na tabeli Serije A, sasvim je jasno da ni jedan ishod meča ne treba da se tretira kao iznenađenje.

AJAKS – PSV, 20.00

(Fudbal, Kup Holandije)

Ako je suditi na osnovu forme i tradicije, Ajaks je favorit. U seriji je od šest pobeda, a na domaćem terenu pet i po godina nije poražen od PSV-a. No, muči ga kadrovski problem oličen u suspenziji golmana Andrea Onane, zatim propali povratak Kvinsija Promesa u Spartak iz Moskve, pa broljitina administrativaca koji su zaboravili da prijave Sebastijana Alea za mečeve Lige Evrope. Na poslednje tri utkamice Ajaksa viđeno je ukupno devet golova, baš koliko i na susretima PSV-a u istom periodu.

SEVILJA – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Na jakog se Barsa namerila u polufinalu. Poslednji put igali su 1:1 u oktobru, a i tabela Primere jasno svedoči da su timovi gornjeg doma po mnogo čemu egal. Inače, Barselona je pred ovaj susret dobila Betis, a u Kupu kralja se nakon produžetaka provukla preko Granade. Sevilji je za prolaz bio dovoljan minimalac sa Almerijom.

GALATASARAJ – ALANJA, 18.45

(Fudbal, Kup Turske)

Galata kao vođa šampionata koji dobija sve utakmice serijski svakako je u makar minimalnoj tehničko-kadrovskoj prednosti. Ipak, Alanja može debelo da iznenadi, jer ko pamti oktobarske rezultate, setiće se kako su baš oni savladali Galatu sa 1:2, i to vrlo brutalno, golom u poslednjim sekundama, tačnije petom minutu sudijske nadoknade vremena. Jedini pogodak za Galatasaraj na tom meču postigao je Falkao iz penala u 34. minutu meča.



tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara