Nemanja Milunović: Tek sad vidim kako je ženi kada odem na pripreme

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.04.20. | 12:59

Defanzivac Zvezde o danima bez fudbala

Nemanja Milunović kao i svi fudbaleri Crvene zvezde vreme u vanrednom stanju zbog pandemije virusa korona provodi u svom domu.

Porodična atmosfera, igranje sa decom su blagodeti za svakog sportistu, ističe ikusni defanzivac i apeluje na sve ljude u Srbiji da istraju u sprovođenju svih mera jer će se samo na taj način normalan život vratiti u Srbiju.
"Sigurnost građana je najbitnija, pogotovo naših starijih, baka i deka... Za nas mlađe kažu da koronavirus nije opasan ali ne bih se ja sa tim šalio, pogotovo za ljude poput mene koji imaju dečicu. Nikad se ne zna, zato je bolje preduzeti preventivu nego kajati se posle", istakao je Milunović.

Izabrane vesti

Njegov otac mora da radi jer su takvi zahtevi njegove profesije i firme, pa zato Zvezdin štoper apeluje na mlađe.
“Razumem da mi mlađi nismo takvoj u opasnosti kao stariji građani, ali upravo mlađi treba da shvate da sloboda njihovog kretanja i samo kretanje utiču da se ovaj virus proširi što više. Mi mlađi indirektno utičemo da se cela situacija produži. Apelujem da se ostane kod kuće, istrpi bolje jedan mesec nego tri ili četiri. Nije nam ostalo još dugo vremena da provedemo u karantinu ali bolje je da budemo uzorni i da ga skratimo što je više moguće odgovornim ponašanjem."

Rukovodstvo kluba i stručni štab su pravovremeno reagovali i zato se treninzi nesmetano odvijaju.
"Živimo od fudbala, utakmica i normalno je da u vanrednom stanju moramo naći neke alternative načine da bismo održali fizičku spremu. Svaka čast ljudima iz kluba, rukovodstvu, stručnom štabu što su organizovali u najkraćem roku da nam se na kućnu adresu dopreme bicikli i sve ostalo što je potrebno da odradimo treninge. U zajedničkoj grupi dobijamo plan treninga i time pokazujemo da smo celina, da smo profesionalci. Ujedno ti treninzi nam služe da nam skrenu misli sa celokupone situacije, da izbacimo negativnu energiju."

Ništa ne može da odmeni treninge na terenu.
"Malo koji fudbaler voli individualno da radi, mnogo je lakše u grupi. Podrška saigrača, trenera mnogo znači na psihičkom planu u toku rada. Teško je raditi sam u smislu da znaš da imaš trening u četiri zida od sat i po do dva, ali svaka fizička aktivnost znači izbacivanje energije, negativnosti."

Na karantin su igrači navikli, posebno oni sa više iskustva kakav je i bivši član BATE Borisova. Ipak, ovaj karantin ima pozitivnih stvari.
"Jedina dobra strana karantina je posvećenost porodici, deci i supruzi. Porodica je stub društva. Kad provodim 24 sata sa njima, tek vidim koliko mi fudbaleri u stvari odsustvujemo od njih zbog utakmica, putovanja, karantina. Lepi su to porodični momenti, mnogo su zanimljivi, podsećaju nas, kako je Bakula to rekao, na praznične idile kad smo svi na okupu."

Spoznao je Milunović kako je zapravo njegovoj lepšoj polovini.
"Tek sad vidim koliko je teško supruzi sa dvoje male dece. Svaka čast prvo njoj za podršaku koju meni pruža, a tek sad vidim koliko je teško kad sam ja odsutan duže, na pripremama. Treba decu podizati, a oni zahtevaju celog tebe", zaključio je Milunović.

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara