NAJAVA DANA (ponedeljak, 18. novembar): Euro kvalifikacije uz Crvenu furiju i ostale

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.11.19. | 08:21

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski ponedeljak

MALTA – NORVEŠKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Utakmica bez takmičarskog značaja, pošto su oba sastava ispala iz kombinacije za EURO 2020 kroz kvalifikacije. Norveška će pokušati da pobedom zatvori kvalifikacije i u pozitivnom raspoloženju dočeka baraž kroz Ligu nacija, ali i da ostvari trijumf posle dva uzastopna remija na gostovanjima Rumuniji i Švedskoj. Oba puta bilo je po 1:1.

Izabrane vesti

ŠPANIJA – RUMUNIJA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Španija je svoj posao obavila, Rumunija svoje šanse izgubila posle poraza u direktnom okršaju sa Švedskom, pa je i ovaj susret bez neke preterane motivacije na obe strane. Verovatno je da će Moreno izmešati karte, ali pobeda je i dalje u prvom planu i cilj je da se nastavi ta serija, kao i bez primljenog gola.

ŠVEDSKA – FARSKA OSTRVA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Šveđani mogu da odahnu, jer su plasman na EURO 2020 obezbedili pre tri dana. Farska Ostrva su pobedom nad Maltom ipak ostvarili neki napredak, ali ovde ne treba da bude neke preterane dileme. Doduše, Šveđani su poslednja dva meča kod kuće odigrali rezultatima 1:1, ali rivali su bili Norveška i Španija.

CIBONA – KRKA, 18.00
(Košarka, ABA liga)

Gledajući istoriju Cibona je bez poraza od Krke poslednjih gotovo pet godina i svaka pobeda bila je ubedljivija od prethodne. Istina, Cibosi ne znaju za pobedu kod kuće u ABA ligi ove sezone, dok je Krka iznenadila Zadar kao gost prošlog meseca.

DALAS – SAN ANTONIO, 02.30
(Košarka, NBA)

Teksaški derbi je uvek poslastica za sebe, iako stanje u redovima Sparsa nije najbolje. Nanizali su pet poraza, dok Dalas u prethodnih pet utakmica kod kuće ima tri poraza. Za pobedu nad Sparsima Mavsi ne znaju već dve godine, mada je Dalas sada u boljoj situaciji. 

GIBRALTAR – ŠVAJCARSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Naravno, Gibraltar je ekipa koja je poslednja na tabeli Grupe D, ima nula bodova i to je odlična šansa za Švajcarsku da dođe do nova tri boda sa kojima bi obezbedila plasman na Euro. Danska ima 15 bodova, Švajcarska 14, a Irska 12. To sve govori da će Švajcarci ići na sva tri boda i to bi ih odvelo na Evropsko prvenstvo. Ovo je svakako jedna od najzanimljivijih grupa u kvalifikacijama.

GRČKA – FINSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Italija i Finska su već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, tako da ova utakmica neće imati posebnu težinu gledano iz tog ugla. U poslednje tri utakmice ovih reprezentacija domaći sastav je izašao kao bolji, Finska od toga dva puta, Grčka jednom. Mada, gledajući formu i kvalitet, vredi ovde probati sa pobedom Finske.

IRSKA – DANSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Irska mora da pobedi kako bi imala šansu za plasman na Evropsko, dok je Dancima i bod dovoljan u ovoj situaciji da se kvalifikuje jer bi u tom slučaju Irska ostala ispod željenog rezultata. Zanimljivo je da su poslednje tri utakmice ovih reprezentacija završene nerešenim ishodom, tako da je možda dobro probati ovde sa remijem, a tu je kvota uvek odlična.

ITALIJA – JERMENIJA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Italijani su apsolutno izdominirali ove kvalifikacije, dobili su svih devet utakmica i verovatno će na svom terenu probati da pobedom nad Jermenijom na lep način završe kvalifikacije. Ni Jermenija nema šanse da prođe dalje. Italija je dobila dve od poslednje tri utakmice protiv Jermenije i to obe u gostima.

LIHTENŠTAJN – BIH, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Biće ovo sudar dve reprezentacije koje nemaju nikakve šanse za kvalifikovanje na Euro. Zapravo to su dve najslabije plasirane reprezentacije u grupi J. Bosna ima 10 bodova na kontu, Lihtenštajn samo dva. Dovoljno je reći da je Lihtenštajn poražen na poslednjih pet mečeva od Bosne i jasno je ko je favorit na ovoj utakmici.

FOTO: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara