NAJAVA DANA (ponedeljak, 11. novembar): Košarka u prvom planu

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.11.19. | 08:06

Pogledajte koji nas to najvažniji događaji očekuju u toku današnjeg dana

CRVENA ZVEZDA – IGOKEA, 21.00
(Košarka, ABA liga)

Crvena zvezda želi da napravi dobru uvertiru utakmice sa Asvelom u Evroligi, ali i derbija sa Partizanom narednog vikenda. Crveno-beli su već napravili dovoljno kikseva u regionalnoj ligi, pa ovde pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje. Igokea je u prošlom kolu prekinula užasni niz protiv Zadra, ali na ovom gostovanju objektivno nema šta da traži.

Izabrane vesti

KRKA – MEGA, 18.00
(Košarka, ABA liga)

Krka ima dve pobede, a Mega samo jednu od početka sezone, pa je za obe ekipe ovo izuzetno važan meč. I jedni i drugi su vezali po dva poraza, i to prilično ubedljiva, pa im samopouzdanje nije baš na najvišem nivou. Prošle sezone u međusobnim duelima pobeđivao je domaći tim, pa je Krka blagi favorit za pobedu na ovom meču.

DETROIT – MINESOTA, 01.00
(Košarka, NBA liga)

Detroit ima probledma sa povredama na početku sezone, pa je to verovatno jedadan od razloga oscilacija. Ipak, olakšavajuća stvar za domaćina je to što ni Minesota ne blista previše u poslednje vreme. Timbervulvsi su redovna mušterija Detroitu, koji je vezao osam uzastopnih pobeda nad ovim rivalom u poslednje četiri godine.

BOSTON – DALAS, 01.30
(Košarka, NBA liga)

Boston blista, a Dalas igra odličnu košarku - tako da je spektakl zagarantovan. Na poslednja tri međusobna okršaja ova dva tima pobeđivao je domaći tim (dva puta Boston), a Seltiksi od ovog protivnika na svom terenu nisu poraženi od novembra 2015. godine. Od tada su odigrana tri međuosbna meča u Bostonu.

LOS ANĐELES KLIPERS – TORONTO, 04.30
(Košarka, NBA liga)

Okršaj dve odlične ekipe u Los Anđelesu. Reptorsi su prošle sezone dobili oba međusobna meča i to prilično ubedljivo, a kao gosti su slavili rezultatom 123:99. Ipak Klipersi su pre toga bili u nizu od četiri uzastopne pobede nad ovim protivnikom kod kuće, a ove sezone igraju dosta dobro kao domaćini, pa će Toronto morati ozbiljno da se pomuči ukoliko želi do još jedne pobede nad ovim rivalom.

HAROGEJT TAUN – PORTSMUT, 20.45
(Fudbal, FA kup Engleske)

Nekadašnji premijerligaš Portsmut tavori u Ligi 1, posle 13 kola je na sredini tabele, pa mu je prva runda FA kupa šansa da ponovo izađe na veliku scenu. Tim sa juga Engleske igra otvoren fudbal, na poslednja tri njegova suasreta prošao je tip GG, ali je Herogetj, ako član Nacionalne lige, nezgodan domaćin, sa pet vezanih pobeda.

RODE – LENS, 20.45
(Fudbal, Francuska 2)

Lans gaji ambicije da se vrati u Ligu 1, ali mu posle odličnog početka sezone u poslednje vreme ide sve teže. Dao je tek jedan gol na minule četiri zvanične utakmice, ispao je iz Liga kupa, a protim gostuje ekipi koja je kod kuće ove sezone svakom rivalu, osim Sošoa, spakovala bar dva komada.

KARLSRUE – AUE, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Ezgebirge bi eventualnom pobedom mogao da iskoristi poslednja posrtanja Štutgarta i primakne se Švabama – trenutno drže treće mesto koje vodi u baraž – na samo bod zaostatka. Gosti, doduše, imaju samo jedno slavlje u prethodnih pet mečeva, dok je Karlsrue u seriji od šest prvenstvenih remija, uvek ispraćenih tipom GG.

LARISA – LAMIJA, 18.30
(Fudbal, Grčka 1)

Poražena je Larisa nedavno od Kalamate u kupu, ali zato u prvenstvu – „kida“. Ovaj tim je neporažen na minulih šest prvenstvenih susreta, a za razliku od većine grčkih ekipa igra otvoreno, o čemu svedoči podatak da je na minula tri susreta došao tip GG3+. Lamija u gostima ima četiri vezana poraza na utakmicama za bodove.

HIMKI – PARMA, 18.00
(Košarka, VTB liga)

Sa šest pobeda, Himki je lider VTB lige i ne bi smeo da ima problema sa timom iz Perma. Pogotovo što su gosti slavili samo jednom ove sezone u pomenutom takmičenju. Uz to, Himki je kod kuće, na minula dva susreta, ubacivao više od 100 poena.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza…

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara