Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

NAJAVA DANA (petak, 6. septembar): Trikolori sa Azurima, pa Orlići i Ju-Es open

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.09.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

BELGIJA – IZRAEL, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Važno je znati da se igra bez navijača, mada i u takvoj postavci, Belgijanci koje je u osmini finala Evropskog prvenstva izbacila Francuska, važe za favorite. Izrael se nije plasirao na veliko takmičenje, i svakako je dosta slabiji po sastavu. Dalja istorija međusobnih okršaja nije beležila nikakav uspeh Izraela.

FRANCUSKA – ITALIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Nije se sastav Didijea Dešana dao do polufinala Evropskog prvenstva, kada je poražen sa 2:1 od Španije koja je osvojila kontinent. Azure su u osmini finala slomili Švajcarci, a na velikom takmičenju poraženi su od Španije, remizirali su sa Hrvatskom i savladali Albaniju. Svima je jasno da im protiv Francuske u prvom kolu Lige nacija neće biti lako.

KAZAHSTAN – NORVEŠKA, 16.00

(Fudbal, Liga nacija)

Norvežani možda i nisu prejaki, ali su znatno sposobniji od Kazahstanaca koji su od marta izgubili četiri uzastopne utakmice. Očekivano je da gostujući tim bude navalentniji, a da se Kazahstan brani sa svih 11 u svom kaznenom prostoru, te da pokušava da dođe do pogotka iz nekog prekida.

ISLAND – CRNA GORA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Selekcija Crne Gore koju predvodi Robert Prosinečki očekivano nije mogla da se nosi sa Belgijom, ali zatim, ni Gruzija joj prijateljski nije legla. To nije dobar nagoveštaj pred gostovanje Islandu koji je u junu prijatelsjki savladao Englesku, a zatim izgubio od Holandije. Mogla bi ovo da bude napeta utakmica s obzirom na stil igre koji forsira Prosinečki.

SLOVENIJA – AUSTRIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Portugaliji su trebali penali da bi Slovenija ispala u osmini finala Evropskog prvenstva. Pamtimo njihove remije sa Danskom, Srbijom, i Engleskom, pa nam se čini da će Austrija pred sobom imati opasnog protivnika. Selekcije su se do sada tri puta sretale i svaki put slavila je Austrija.

VELS – TURSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Turci su dogurali do četvrtfinala Evropskog prvenstva gde ih je eliminisala Holandija. Takva selekcija mora da je naoštrena do maksimuma, pa Veslu kao domaćinu neće biti lako. Domaće treba da brine činjenica da ih je Slovačka u junu na prijateljskom meču tukla da 4:0. Par se sretao u kvalifikacijama za EP prošle godine. Prvi meč dobila je Turska, a drugi je bio nerešen.

LITVANIJA – KIPAR, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Ovo su dve poprilično ujednačene selekcije. Sve je moguće kada se oni susreću, a mi za parametar uzimamo meč iz novembra prošle godine koji je rešen minimalnom pobedom Kipra. Posed lopte blago je bio na strani Kiprana, a oba tima imala su po dva šuta u okvir gola.

UKRAJINA M21 – SRBIJA M21, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za EP, M-21)

Mladu reprezentaciju Srbije čine većinom igrači koji su do nedavno nosili dres omladinske (M-19) selekcije. ”Orlići” u septembru igraju dve utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv i Azerbejdžana. Izabranici selektora Ljubinka Drulovića otputovali su u Letoniju, gde ih očekuje odličan sastav Ukrajine koji važi makar za blagog favorita.

T. FRIC – F. TIJAFO, 21.00

(Tenis, Ju-Es open)

Tejlor Fric ulazi u prvo grend slem polufinale otkako se bavi tenisom. Da utisak bude potpun, učinio je to pred domaćom publikom, jer se preko Aleksandra Zvereva domogao mesta među četiri najbolja u ovogodišnjem izdanju Ju-Es opena. Tijafo je do plasmana došao preko Popirina i Dimitrova, a Fric ga je tukao do sada šest puta uzastopno.

J. SINER – DŽ. DREJPER, 21.00

(Tenis, Ju-Es open)

U najuspešnijoj, ali i najturbulentnijoj sezoni karijere (uprkos aferi sa korišćenjem zabranjenog anabolitičkog steroida klostebol dozvoljeno mu je da neometano nastavi da se takmiči), 'grešni' Siner ima zaista lepu šansu da trofeju sa Australijan opena doda i ovaj njujorški, pošto više nema 'živih' rivala iz TOP 10. Protivnik mu je Džek Drejper, Britanac koji je tek na 25. mestu ATP-a, a koji je verovali ili ne tukao Sinera pre tri godine.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara