Foto: MN Press
Foto: MN Press

NAJAVA DANA (petak, 5. februar): Superliga se budi na Karađorđu, pratimo lige petice i Evroligu

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 08:06

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

FJORENTINA – INTER, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Nikola Milenković je pocrveneo na meču protiv Torina, pa Fjorentina mora bez njega na Inter. Nema ni govora o premišljanju o favoritu u momentu kada Inter juri prvo mesto na tabeli, odnosno plus dva boda koliko ih trenutno na svom kontu ima Milan. Uprkos toga, neće biti lako gostima koji su tek nakon produžetaka uspeli da eliminišu Fjorentinu iz osmine finala Kupa Italije.

HERTA – BAJERN, 20.00

(Fudbal, Nemačka 1)

I bez šestorice igrača, Flik ima dovoljno aduta u špilu raspoliživih igrača da nadigra Hertu koja visi na ivici fenjeraške grupice. Domaći su zadužili samo jedan bod na prethodnih pet utakmica, a na protekla tri susreta s Bajernom nisu gubili bez prolaznog 4+ tipa. Dakle, dvojka je u najavi, a raspucavanje realno kao opcija za Bavarce.

VOJVODINA – TSC, 16.30

(Fudbal, Srbija 1)

Voša posle prvog dela sezone suvereno drži treću poziciju na tabeli, u nastavak prvenstva ulazi za suštinski neizmenjenim sastavom i ambicijom da izbori mesto u Evropi. Pred timom Nenada Lalatovića je TSC, prvi put u superligaškom karavanu igra bez tragično preminulog Zoltana Saba na klupi. Kormilo je preuzeo nekadašnji selektor Mladen Krstajić, koji je tokom priprema u Beleku insistirirao na čvršćoj odbrani. Videćemo da li će uspeti da ukroti Vošu bez Vladimira Silađija.

ALAVES – VALJADOLID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Ovo je bitka za goli život. Da se ne lažemo, oba tima su u izuzetno promenljivim serijama, nema dobrih igara, pa se među takvim sastavima može očekivati bukvalno svaki scenario. Alaves je poslednji meč para u oktobru dobio sa 0:2. Ipak, to sada ne znači ništa, jer ova ekipa na poslednjih pet susreta ima samo bod zadužen na utakmici sa Hetafeom.

MUSKRON – KORTIJK, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Obe ekipe su po tabeli loše, ali je Muskron koji nije poražen na poslednjih pet mečeva svakako bolji. Kortrijk ima četiri poraza, plus X protiv Beršota na poslednjih pet utakmica, pa će dobro morati da se preznoji kako bi dokazao kako u septembru sa 3:0 nije tek tako dobio Muskron. Osveta tomaćina je dakle moguća.

SVONSI – NORIČ, 21.15

(Fudbal, Engleska 2)

Trećeplasirani Svonsi koji je na minus pet bodova o odnosu na liderski Norič može dodatno da zakomplikuje trku na čelu Čempionšipa. Naime, Norič je na poslednja dva meča uspeo tek da remizira sa Midlsbroom i Milvolom, ali bez primljenog gola. To znači da im je odbrana jača strana, što je odlika i Svonsija, pa tvrd meč sa malo golova gotovo da je neminovan. Poslednji meč para dobio je Norič s minimalcem.

BENFIKA – GIMARAIS, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je popustila u poslednje vreme, a Gimarais se uzdigao u rang ozbiljno žilavog tima koji nije pao na poslednja četiri meča u nizu. Istina, rivali su bili dosta tanji od Benfike koja mora da se vadi nakon poraza os Sportinga i čak tri GG remija na poslednjih pet utakmica. Inače, Benfika je na penale dobila poslednji meč para u decembru u okviru osmine finala Liga kupa Portugalije.

MARITIMO – SPORTING, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Posle Sportingove pobede nad Benfikom, Maritimo koji je padao na poslednje dve utakmice ne može da očekuje ništa dobro od meča sa gostujućim sastavom. Lider će se svetiti domaćinu za poraz u osmini finala Kupa Portugalije, a to nije mala stvar, pošto je u januaru konačnih 2:0 za Maritimo bio pravi šok za Sporting.

FENERBAHČE – ZENIT, 18.45

(Košarka, Evroliga)

Fener je u pobedonosnoj seriji, pa Kokoškov mirne duše može da pripreti Zenitu. Naime, gosti su zabeležili pad forme, o čemu govore zabeleženi porazi u mečevima s Barselonom i Milanom. Inače, Turci su poslednji meč para u decembru dobili sa 65:73, što znači da će i kod kuće pokušati da ostvare sličan, svakako povoljan rezultat.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara