NAJAVA DANA (petak, 4. oktobar): Betis sa Eibarom, Bundesliga, pa redom… Evroligaški izazovi nezaobilazni

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.10.19. | 08:19

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski petak

AMIJEN – MARSELJ, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Amijen se nalazi ispred poslednja tri tima na tabeli Lige 1 samo zbog bolje gol razlike. U poslednje četiri utakmice ostvario je samo jednu pobedu. Marselj je u prošlom kolu igrao nerešeno sa ekipom Rena (1:1) i timu koji je trenutno peti na tabeli ovo je treći uzastopni remi. Marselj je ipak bez poraza više od mesec dana uz drugi najbolji učinak na strani. Svaki od poslednja četiri međusobna duela pripao je Marselju, prethodni na ovom terenu dobili su sa 3:1.

Izabrane vesti

HERTA – F. DIZELDORF, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Posle tri vezana poraza Herta je izgleda ušla u pravi ritam. Savladala je najpre Paderborn kod kuće (2:1) i pregazila Keln u gostima sa 4:0. U Berlinu je izgubila samo jednom i to od Volfzburga koji je uz Bajern jedini neporažen tim u Bundesligi. Fortuna s druge strane do sada nije imala puno sreće. Trijumfovala je samo jednom i bez pobede je na prethodnih pet utakmica od kojih su četiri porazi. Kada su međusobni susreti u pitanju GG3+ bio je najčešće ishod njihovih duela.

BETIS – EIBAR, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Betis će pokušati da zaboravi prethodno kolo i ubedljiv poraz na gostovanju Valensiji (5:1). Kod kuće su ove sezone od četiri meča dobili tri i izgubili jedan. Ejbar dolazi posle dve vezane pobede nad Seviljom (3:2) i Seltom (2:0), međutim obe su ostvarili na svom terenu dok na gostovanjima redovno naizmenično remiziraju i gube. Na četiri od pet prethodnih okršaja ovih rivala nije viđeno više od tri gola, a prošli put na ovom terenu nije bilo pobednika 1:1.

VOJVODINA – SPARTAK, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Plavi golubovi u poslednjih pet kola igraju na preskok, pobeda pa poraz, s poslednjim porazom u proteklom kolu od ekipe Čukaričkog. U istom ritmu igra i tim Nenada Lalatovića koji na pet utakmica u nizu bio slabiji od Crvene zvezde i Voždovca. Međutim, treba imati u vidu da se Vojvodina sa poslednjeg gostovanja u Lučanima vratila s 3+ pobedom, te da na Karađorđu nije dobila Spartak još od 2016. Subotičani su od tada tri puta dobijali Vojvodinu u svojstvu gostujućeg tima.

ŠARLOA – ANDERLEHT, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Za Anderleht se zna da je u krizi. Tim je od devet utakmica u šampionatu dobio samo jednu, a razlog je zaista loš napad koji je do sada postigao svega šest golova. Duplo više je dao Anderleht, pa zarad te cifre takođe ima i duplo više bodova na tabeli. Poslednje viđanje ovoga para u decembru prošle godine završeno je X ishodom, a GG igre na njih završava posao još od 2017. godine.

FENERBAHČE – ANTALIJA, 19.30
(Fudbal, Turska 1)

Greška protiv Alanje, koštala je Fener prepuštanja prve pozicije na tabeli upravo ovoj ekipi. Antalija je tu da se na njoj ne pogreši, pa pošto je Fener ubedljiviji u fudbalskom smislu iznenađenje ne bi smelo da se desi. Uostalom tu definiciju potvrđuje i statistika para u kojoj stoji da je Fenerbahče poslednji put u maju dobio Antaliju s GG4+ ishodom.

EFES – BARSELONA, 19.30
(Košarka, Evroliga)

Fajnal for prošlogodišnje sesije Evrolige Efes je izborio tako što je precrtao Barselonu. Biće ovo sudar starih dužnika koji će se od prvog kola potruditi da dokažu ovogodišnje aspiracije u takmičenju. S obzirom da se igra na turskom terenu, nešto više šansi za pobedu svakako odlazi na konto Efesa koji je snagu pokazao tako što je u prvom kolu Superlige matične zemlje dobio Fenerbahče sa 79:74.

VALENSIJA – CSKA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Valensiju je u Superkup takmičenju Španije dobila Barselona, a u drugom kolu ACB lige savladao ih je Bilbao sa 83:79. To je više nego jasan signal Armejcima da krenu agresivno u osvetu poraza od Valensije koji je datiran još na početak prošle kalendarske godine. To je ujedno i obaveza aktuelnog šampiona Evrolige od koga Španci svakako zaziru kao od jačeg rivala.

BRAZIL – EGIPAT, 11.00
(Odbojka, Svetski kup)

Brazil je stigao u Japan s najboljim timom, sa Brunom RezendeomJoandijem Lealom, Alanom Souzom, Lukasaom Satkampom i ostalim zvezdama Karioka. Egipat je neporažen do sada, prijatno je iznenadio, ali protiv vicešampiona sveta nema šta da traži. Zato se unapred čini da će egipatska zastavica u trećem kolu konačno morati da padne, što je ujedno i tradicija ovoga para. Poslednji put Brazil je u kvalivikacijama za OI u avgustu lagano savladao Egipat sa 3:0.

MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Tanja voli Zvezdu, radi za Zvezdu, a i kad se kladi misli na Zvezdu

FOTO: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara