NAJAVA DANA (petak, 30. oktobar): Šetnja po “ligama petice”, pa sa Zvezdom na okršaj sa opasnim Himkijem

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.10.20. | 08:18

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

VULVERHEMPTON – KRISTAL PALAS, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Oba tima posle šest odigranih kola imaju identičan učinak, odnosno po tri pobede, dva poraza i remi. Vulvsi prošle nedelje nisu uspeli da iskoriste prednost u duelu sa Njukaslom koji je završen bez pobednika (1:1). Istovremeno, Palas je savladao Fulam na gostovanju sa 2:1. Njihova četiri prethodna međusobna duela završavala su se u rasponu od 0-2 golova, a meč u julu na ovom stadionu pobedom Vulvsa od 2:0.

ŠALKE – ŠTUTGART, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Šalke je zajedno sa Majncom najlošiji tim Bundeslige ove sezone i po svemu sudeći ne gine mu borba za opstanak. Na pet odigranih mečeva primio je čak 19 golova i postigao samo dva. Štutgart je u potpuno drugačijem ritmu. Izuzev poraza od Frajburga u prvom kolu neporažen je u naredna četiri. Takođe, dobio je prethodna četiri gostovanja, i na svakom ove sezone postigao najmanje dva gola. I pored toga, poslednji put na ovom stadionu slavio je pre sedam godina, međutim kako stvari trenutno stoje verovatno će večeras prekinuti taj negativan trend.

EIBAR – KADIZ, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Eibar je bez poraza od početka oktobra, preciznije na prethodne tri utakmice, a ovu dočekuje posle pobede na gostovanju Sevilji (0:1). Kadiz je takođe u dobroj seriji. Nije gubio četiri poslednja kola, a nakon pobede nad Realom pre dve nedelje u prošlom kolu odigrao je meč bez golova sa Viljarealom. Dakle, i jedni i drugi imaju dovoljno motiva da nastave sa solidnim igrama, a ovo će biti njihovo prvo odmeravanje još od 2008.

GENK – EUPEN, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Pobedom nad Gentom u prošlom kolu (1:2) Štrumfovi su nastavili niz od pet mečeva bez poraza i sada su na osmoj poziciji. Eupen je s druge strane savladao Muskron i prekinuo seriju od tri vezane utakmice bez trijumfa. Genk je poslednji put izgubio od Eupena na ovom stadionu 2010, a prethodni duel odigran krajem prošle godine takođe kao domaćin dobio je sa 2:1.

KOVENTRI – REDING, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Povratnik u Čempionšip od početka sezone savladao je samo Kvins Park Rejndžers u drugom kolu, da bi potom usledio pad forme u vidu četiri poraza i dva nerešena rezultata uz gol razliku 2-12. Reding s druge strane izgleda nezaustavljivo. Sa 15 postignutih golova i samo tri primljena ekipa koju predvodi Veljko Paunović ima šest bodova prednosti na čelu tabele u odnosu na drugoplasirani Bornmut. Dva rivala prethodni put odmerila su snage 2012, tada je Reding bio bolji, a nema nikakve sumnje da će biti i ovog puta.

FORTUNA DIZELDORF – HAJDENHAJM, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Dizeldorf je od pet odigranih mečeva u Cvajti izgubio tri, a u ovaj susret ulazi posle poraza na gostovanju Hanoveru (3:0). Hajdenhajm je u gotovo identičnoj situaciji, a na ovo gostovanje dolazi posle remija sa Osnabrukom (1:1). Njihov prethodni međusobni susret odigrao se 2018. u Bundesligi i tada je Hajdenhajm slavio sa 3:1, a dva poslednja odigrana na ovom terenu završena su nerešenim rezultatom.

VOJVODINA – BAČKA, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Lale Nenada Lalatovića gazduju na Karađorđu. Protiv umorne i nejake Bačke, tim koji je najbliži Zvezdi na tabeli teško može da omane, pa se očekuje namirenje duga rivalu koji ih je poslednji put sa svog bunjišta, još u decembru 2018. ispratio s mršavim bodom. Interesantno je da je Bačka u maju sa Vojvodinom odigrala prijateljski meč, takođe sa X ishodom. Ponavljanje takvog ishoda i ovoga puta ne da deluje, nego svakako jeste nemoguća misija.

FEREIRA – PORTO, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Porto je uzeo prve bodove u Ligi šampiona, pošto je savladao Olimpijakos sa 2:0. Vreme je da se u šestom kolu Primeire pojure Benfika i Sporting, pa će Fereira koja je do sada dobila samo Santa Klaru, a po dva puta gubila i odlazila u remi biti na velikim mukama. Uostalom, uvek je tako, budući da Porto dominira na mečevima para na koji od 2018. godine u tri navrata dolazi 0-2, ali i NG igra.

HIMKI – CRVENA ZVEZDA, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Utakmica se igra u dvorani „Mitišči Arena“, a ekipa Crvene zvezde otputovala je u Rusiju u najjačem sastavu. Saša Obradović je pred meč zaključio kako je Himki do sada pokazao manje od realne vrednosti, te da je ekipa konačno zajedno, ali bez Stefana Jovića. On veruje da ruski sastav ovu utakmicu vidi kao priliku za vraćanje na stari kolosek posle ogromnih neprilika sa posledicama pandemije. Trener Zvezde podvukao je zatim kao jako bitne detalje adaptaciju Terija i Ročestija, kao i period prilagođavanja O’Brajanta koji je neophodan uz neosporan kvalitet koji ovaj igrač poseduje.

BASKONIJA – BARSELONA, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Na ukupno pet utakmica, Barsu je savladao jedino Zenit, dok je Baskonija odigrala tri, uz dve pobede, plus porau od Crvene zvezde. Biće ovde i kaprica, budući da je tradicionalno bolji tim ovoga para, ekipa Barselone nedavno u ACB ligi poražena od Baskonije u gostima sa sa 11 koševa razlike. Bilo je 82:71, što je valjan dokaz kvalitea tima koji je tukao polufinalnu bitku baš sa Barselonom u polufinalu Superkupa Španije koje je igrano u junu mesecu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara