NAJAVA DANA (petak, 25. oktobar): Stari kontinent pun fudbalskih čarolija... Evroliga nas takođe drži u pripravnosti

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.10.19. | 08:14

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski petak

SAUTEMPTON – LESTER, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Sveci su na 17 mestu tabele uz samo dva trijumfa od početka sezone. Primili su najmanje tri gola na prethodne dve utakmice kod kuće gde inače nisu dobili nijedan od poslednjih šest duela. Lester je treći, a iza sebe je na tabeli ostavio Čelsi i Arsenal. Uz samo dva poraza (od Liverpula i Mančester Junajteda), trenutno je tim koji je treći na listi ekipa sa najmanjim brojem primljenih golova. Uz sve to, dobili su prethodna dva gostovanja na ovom stadionu.

Izabrane vesti

NANT – MONAKO, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Nant je na drugom mestu tabele Lige 1 gde ga pet bodova razdvaja od vodećeg PSŽ-a. Odličan je kod kuće gde je neporažen, a iako je pred svojom publikom postigao samo četiri gola, nije primio nijedan. Kneževi na ovo gostovanje dolaze u solidnom izdanju. Dobili su tri od poslednje četiri utakmice i sada su na 12. mestu. Ipak, od poslednje tri pozicije na tabeli deli ih samo dva boda. Njihov problem su gostovanja. Od početka sezone nisu dobili nijedno. Nant ipak nije slavio na tri prethodna odmeravanja.

VERONA – SASUOLO, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Verona je od poslednjih pet mečeva dobila samo jedan, a u prošlom kolu izgubila je od Napolija sa 2:0 i trenutno je na 14. mestu. Sasuolo je tri mesta ispod i pokušaće da prekine niz od tri vezana poraza. Otežavajuća okolnost za njih je što su poraženi na sva tri gostovanja ove sezone, a na pet prethodnih mečeva primili su čak 13 golova. Četiri od sedam prethodnih duela odigranih na ovom stadionu pripalo je Veroni.

FEREIRA – RIO AVE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Od deset odigranih mečeva ove sezone Fereira je dobila samo dva i nalazi se na pretposlednjem mestu tabele. Nije puno bolja ni kod kuće gde je dobila samo jedan od poslednjih pet. Rio Ave je od deset odigranih utakmica slavio pet puta, uz dva poraza i tri remija i zauzima središnji deo tabele. Čak četiri od pet prethodnih odmeravanja ovih rivala završeno je nerešenim ishodom, a domaćin je prethodni put bio bolji 2016.

VILJAREAL – ALAVES, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Ne blistaju ni jedni ni drugi, ali Alaves je zbilja u dubokoj napadačkoj dubiozi, budući da sa devet odigranih utakmiva ima tek sedam postignutih golova, dok Viljareal poređenja radi u istom periodu ima čak 20. Inače, domaći su u prošlom kolu s minimalcem dobili Espanjol, dok je Alaves bio bolji od Selte, što je ukupno druga pobeda ovoga tima na proteklih pet mečeva. Inače, domaći će ovoga puta pokušati da prekinu trostruku seriju Alavesovih pobeda koja traje od početka prošle godine. Sva tri meča donela su GG3+.

KIL – BOHUM, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Bohum bi rado iz fenjeraškog društva, a ni Kil im nije daleko budući da im domaćin u ovom moentu beži za ssvega dva boda. Interesantno, ali Bohum je sa šest X ishoda u deset odigranih kola bio najizdašniji tim Cvajte za tipovanje na nerešene ishode. Njih krasi vrlo visok učinak napada, te očajna odbrana, što samo po sebi ukazuje na potencijalno efikasan meč. Uostalom, na Bohum uz to od avgusta nije omanuo GG tip, što sa kladilačke strane nije za zanemarivanje.

MILANO – FENERBAHČE, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Posle poraza od Reala i Crvene zvezde, tim Željka Obradovića konačno se trgao iz letargije, pa savladao Baskoniju sa 87:80. Ekipa Milana do sada je izgubila je jedino od Bajerna u prvom kolu sa 78:64, što ukazuje na činjenično teško gostovanje Turaka, budući da je italijanska ekipa u drugom i trećem kolu slavila protiv Žalgiris Kaunasa i Panatinaikosa. Uzgred, Milano je u septembru dobio Fener sa 75:79 u prijateljskoj utakmici što takođe prestavlja teret koji će mučiti goste.

ŽALGIRIS – LION, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Lion je u prva dva kola savladao Olimpijakos i Panatinaikos, da bi zatim bio poražen od Bajerna sa zbilja deprimirajućij 104:63. Dakle, vrlo poraževajuća utakmica je iza gostujućeg sastava na šta tipuje Žalgiris koji je posle početnih posrtanja u trećem kolu savladao Real Madrid sa 83:73. To će svakako biti glavobolja za Francuze kojima se ne smeši ništa naročito u Kaunasu.

ALBA – CSKA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Šuterska premoć, rezultati i istorija, sve je to na strani Armejaca. Alba će iako igra u Berlinu morati da se povije snažnom rivalu koji zna da su Nemci u protekla dva kola razočarani porazima od Efesa u nastavku meča okončanom bez pobednika nakon kraja poslednje četvrtine, te Barselone u gostima pri konačnih 103:84. Inače, moskovski CSKA tradicionalno je bolji rival ovoga para, što ne treba shvatiti uslovno iako u međusobnom skoru ove dve ekipe nemaju skorije datirana viđanja.

BASKONIJA – OLIMPIJAKOS, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Produžetak meča sa Zenitom, nakon nerešenog rezultata razočarao je Olimpijakos porazom od 68:77. Baskonija je u prošlom kolu bila prvi evroligaški skalp Fenerbahčea, a pre toga izgubila je od Himkija i dobila Žalgiris. Deluje da će domaćin biti ofanzivan, odnosno arogantno nastrojen prema rivalu koji ga je u produžetku susreta 17. kola prošlogodišnje Evrolige dobio sa 91:87, nakon konačnih 80:80 po okončanju poslenje četvrtine.

Stigla je nova MOZZART EKIPIZZA...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara