©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (petak, 2. oktobar): Operacija Fener na Zvezdinom meniju... Fudbal od Lige 1, preko Serije A, sve do Bundeslige

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.10.20. | 08:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

PSŽ – ANŽE, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Posle lošeg starta PSŽ je konsolidovao redove i dobio prethodne tri utakmice. Anže je od pet odigranih dobio tri i dve izgubio. Na gostovanju u Parizu nema čemu da se nada, PSŽ je dobio poslednjih osam odmeravanja, a prethodno pre godinu dana rezultatom 4:0.

FJORENTINA – SAMPDORIJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Fjorentina je sezonu otvorila pobedom nad Torinom (1:0), ali je usledio poraz od Intera na gostovanju od 4:3. Sampdorija je izgubila oba uvodna meča. Ako je i poraz od Juventusa na gostovanju sa 3:0 bio donekle očekivan, onaj od Beneventa kod kuće svakako nije (2:3). Njihov prethodni duel Sampdorija itekako pamti jer je tada na svom terenu pregažena od Viole sa 5:1. Golove bi mogli da gledamo i ovog puta, na pretodnih deset duela bilo ih je na obe strane.

UNION BERLIN – MAJNC, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Union Berlin je u prvom kolu izgubio od Augzburga na gostovanju sa 3:0, ali je dobio veliku dozu samopouzdanja posle remija na gostovanju M’gladbahu u drugom kolu (1:1). Majnc će po svemu sudeći i ovu sezonu provesti u donjem delu tabele. Takav scenario nagovestio je ubedljivim porazima od Lajpciga (3:1), a zatim i od Štutgarta kod kuće (1:4). Njihov duel u maju na ovom terenu završen je bez pobednika (1:1), pre toga Union je kao gost bio bolji 2:3.

ANTVERPEN – MEHELEN, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Od prethodnih pet utakmica Antverpen je izgubio samo jednu i trenutno je u seriji od tri meča bez poraza od kojih je poslednja pobeda protiv Kortrajka na gostovanju sa 3:1. Mehelen je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza pošto je u prošlom kolu savladao Sejnt Trujden na svom terenu sa 2:0. Njihovi dueli su tradicionalno veoma tvrdi kada se odigravaju na stadionu Antverpena, a domaćin je u njima primio gol samo na jednom od prethodnih šest odmeravanja.

KOVENTRI – BORNMUT, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Koventri je posle tri odigrana kola ostvario šarenolik učinak. Najpre je poražen od Bristola, potom je dobio Kvins Park Rejndžers kod kuće, i odigrao meč bez golova sa Barnslijem na gostovanju. Bornmut je bio nešto uspešniji. Savladao je Blekburn i Norič na svom terenu, i remizirao sa ekipom Midlzbroa u gostima. Njihov poslednji međusobni susret datira iz 2013. kada su oba tima igrala u trećoj diviziji i tada je Koventri u dva navrata bio bolji.

RADNIČKI NIŠ – MLADOST LUČANI, 19.00

(Fudbal, Srbija 1)

Pitanje je ko će izlečiti rane. Naime, Meraklije su na Voždovcu primile pet golova, dok je Mladost pred Zvezdom pala sa 0:4. Batak će sigurno tražiti maksimum od Radničkog koji je poslednji put uspeo da savlada Dragačevce u decembru prošle godine. Neće biti lako, jer Mladost je prošle godine dva puta uzastopno uspevala da navuče Nišlije na X ishod.

GACIJENTEP – TRABZON, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Gacijentep je bez pobede u prva tri kola, ali nije tako loš budući da je uspeo vezano da izvuče dva remi ishoda sa Karagumrukom i Gectepeom. Zajednički su GG4+ ishodi na svim utakmicama od početka šampionata, što je u prva tri kola dva puta dolazilo i na Trabzon. Ovaj tim je poslednji susret rešio dobitno igrajući protiv Malatije. Moglo bi biti tvrdo, uz napomenu da je Trabzon dobio jedan međusobni meč prošle sezone, a da je na poslednjem u martu mesecu na ovaj par došao X.

FENERBAHČE – CRVENA ZVEZDA, 19.45

(Košarka, Evroliga)

Nepobitna je činjenica da su oba tima pretrpela velike kadrovske promene. Sale Obradović Zvezdu u Istanbul vodi bez Emanuela Terija, ali i bez evroligaške provere u pripremnom periodu. Sigurno će biti teško protiv izmenjenog, ali jakog Fenera koji želi pobedu s novim trenerom. Zna Kokoškov šta radi, pa će Beograđani morati da mu odgovore čvrstom odbranom u svom reketu. Iz kladilačkog ugla, trebalo bi dobro razmisliti o postavljenim marginama pošto Zvezda skoro sedam meseci nije odigrala takmičarski meč.

BAJERN – MILANO, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Milano je u Seriji A već ostvario tri pobede igrajući sa Venecijom, Bolonjom i Ređinom. Bajern nema takmičarskih mečeva za sobom u poslednje vreme, pa Bavarce treba da zabrinu prijateljski porazi od Valensije i Olimpijakosa. Mesina će takmičarski ritam svog tima svakako pokušati da uperi u slabe tačke Bajerna koji nije favorit uprkos činjenici da igra na svom parketu.

BASKONIJA – REAL MADRID, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Videli smo kako Real rutinski poništava Baskoniju na prijateljskom meču odigranom pre mesec dana. Konačnih 88:73, te Realov kvalitet skoro su pa siguran znak da Baskonija teško može da ponovi januarski podvig s meča odigranog u ACB ligi. Konkretno, otpor Baskonije sigurno će postojati, ali pobeda, o njoj je teško govoriti uprkos činjenici koja kaže da su oba tima u šampionatu Španije ostvarila po tri pobede. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara