(©Starsport)
(©Starsport)

NAJAVA DANA (petak, 19. februar): Zvezda pred novim evroligaškim izazovom, Srbija na megdanu Gruziji

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

VULVERHEMPTON – LIDS, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Dobijuli Vulvsi, dolazi do smene na 11. mestu tabele, pošto trenutna razlika među rivalima iznosi svega dva boda. Lids je pred ovaj meč poražen od Arsenala sa 4:2, a neće mu biti lako da odbrani poziciju na tabeli ni zbog istorijski loših rezultata na mečevima sa Vulverhemptonom.

BREST – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Ako je Olimpik dozvolio da ga Monpelje dobije sa 1:2, Brest sigurno neće biti olako shvaćen. Razlog su samo tri boda zaostatka gostujućeg tima za vodećim Lilom, te sećanje na decembarskih 2:2 sa poslednjeg meča para. Računica je jasna, jer Brest u poslednje vreme pokazuje nestabilnu formu, pa goste bez daljnjeg u fudbalskom smislu treba smatrati kvalitetnijim rivalom.

FJORENTINA – SPECIJA, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Fjorentina je u potpunoj agoniji. Porazi od Intera i Sampdorije dodatno podgrevaju negativnosti pred doček Specije koja je vezala pobede nad Sasuolom, ali i Milanom što naročito sokoli gostujući sastav. Poslednji meč para u oktobru mesecu okončan je sa 2:2.

ARMINIJA BILEFELD – VOLFSBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Volfsburg je u gornjem domu, nije poražen na pet uzastopnih mečeva, a Arminija bi želela da osvoji makar bod zbog bega sa ivice crvene zone gde se sada nalazi. Male su šanse za to, jer ko se seća, Volfsburg ih je poslednji put tukao sa 2:1 i tradicionalno je bolji na mečevima para.

BETIS – HETAFE, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Ništa dobro već neko vreme ne videsmo u igri Hetafea. Ogovara to Betisu koji je na poslednjih pet utakmica poražen samo od Barselone, a u Kupu kralja Španije izbačen od Bilbaa nakon izvođenja penala. Možda je ovo trenutak da se Betis konačno osveti Hetafeu za poraze i poniženja iz prošlosti.

VOTFORD – DERBI, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Votford je četvrti na tabeli Čempionšipa, a Derbi tek 17. Međutim, pozicije bi mogle da zavaraju, jer Derbi u poslednje vreme beleži vrtoglav uspon forme o čemu govori samo jedan zabeležen poraz na poslednjih pet utakmica ovog tima. Poslednji susret para prekinuo je minimalnu GG3+ tradiciju para, pošto je Votford uspeo da slavi sa minimalnih 0:1.

BAŠAKŠEHIR – TRABZON, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Domaćin predvodi dfenjerašku grupicu, dok Trabzon može da se ponosi četvrtim mestom uz koje ide i pet vezanih pobeda u šampionatu. Gosti dakle mogu da napadnu, baš kao u januarskom finalu Superkupa koje su dobili s konačnih 1:2. Dakle, ovde je favorit gost, a domaćin tek tim koji će pokušati da iskoristi domaći teren nadajući se da neće pasti pred motivisanim Trabzonom.

GRUZIJA – SRBIJA, 16.00

(Košarka, Kvalifikacije za EP)

Reprezentacija Srbije igra pretposlednju, petu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022 protiv Gruzije koja je prva u Grupi E. U prvom duelu Srbije i Gruzije koji je pre godinu dana odigran u dvorani „Aleksandar Nikolić“, Gruzija je nakon preokreta došla do pobede rezultatom 90:94. Ipak, reprezentativci Srbije, Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić veruju u pobedu. Zbog klupskih obaveza selektora Igora Kokoškova, Orlove će na današnjoj utakmici predvoditi asistent Dejan Milojević.

CRVENA ZVEZDA – ZENIT, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Košarkaši Crvene zvezde na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća i uz ogromne napore, u skraćenoj rotaciji, bez petorice igrača i još pet članova stručnog štaba, odigrali tri meča za četiri dana i osvojil 10. jubilarni trofej za klub sa Malog Kalemegdana. Nakon toga, dobili su Borac u ABA ligi, a sada im dolazi Zenit koji je trenutno na sedmom mestu Evrolige. Neće Zvezdi biti lako, uprkos padu forme Zenita koji je izgubio tri utakmice igrajući sa Barsom, Milanom i Fenerom. Zvezda je u decembru poražena od Rusa sa 98:69.

(1,45) D. MEDVEDEV – S. CICIPAS (2,55), 09.35

(Tenis, Australijan open)

Medvedev ili Cicipas sa Noletom u finalu? To je pitanje koje se rešava jutros, a uoči koga Cicipas može da se pohvali da je dobio Rafaela Nadala sa 3:2 u setovima. Par se poslednji put video u novembru 2019. godine, kada je slavio trenutno šesti reket sveta. Medvedev je četvrti na ATP listi, a meč koji smo spomenuli prekinuo je niz od njegovih pet pobeda nad Stefanosom Cisipasom u karijeri.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara