NAJAVA DANA (petak, 13. decembar): Od Lige 1, preko Primere, pa do Bundeslige... Evroligaška dešavanja takođe izazivaju

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.12.19. | 08:11

Pogledajte kakva nam uzbuđenja servira sportski petak

LIL – MONPELJE, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Lil je treći na tabeli i izvesno je da će ove sezone pokušati da prestigne drugoplasirani Marselj i kvalifikuje se za Ligu šampiona. Iz Evrope su ove sezone ispali, pa nedavni meč sa Čelsijem za njih nije imao nikakav značaj tako da su mogli da odmore neke od ključnih igrača pred ovaj susret. Monpelje pokazuje znake posustajanja u poslednje vreme i pao je na 10. mesto tabele. Ipak, jedini poraz u prethodnih mesec dana pretrpeli su od PSŽ-a u prošlom kolu (3:1). Njihov prethodni susret završen je bez golova, a Monpelje je poslednji put slavio na gostovanju Lilu 2011.

Izabrane vesti

HOFENHAJM – AUGZBURG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Hofenhajm je bez pobede u poslednje tri utakmice, kao i na 10 od poslednjih 14 utakmica koje je odigrao kod kuće. Augzburg s druge strane igra odlično. Od prethodnih pet utakmica dobio je četiri, a neporažen je i na pet poslednjih gostovanja. Jedino koje su izgubili od prethodnih sedam bilo je ono protiv M’gladbaha. Njihov duel iz aprila završen je pobedom Hofenhajma koji je tada kao gost slavio sa 4:0, dok je Augzburg poslednji put slavio na gostovanju Hofenhajmu 2005. 

ALAVES – LEGANES, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Ako Alaves ne uzme bodove fenjeraškom Leganesu koji je tek u proteklom 16. kolu zabeležio tek drugu pobedu u sezoni, igrajući za konačnih 3:2 sa Seltom, onda će to biti zaista zabrinjavajuće za domaće. Naime, posle vezanih kiks partija s Real Madridom i Granadom u gostima, ovaj tim mora da pokuša da razbije veliki maler koji mu kod kuće s Leganesom na proteklih pet međusobnih utakmica donosi tek X. Interesantno je da je na četiri od pomenutih pet susreta s Alavesom u ulozi domaćina dolazilo do prolaska GG igre.

ČARLTON – HAL, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Čarlton opasno tone o čemu svedoče četiri vezana poraza ovoga tima. Deluje da rezultatski šareni Hal ima šanse, iako je u proteklom kolu od vodećeg Lidsa poražen sa 2:0. Inače, Hal je na poslednjih pet gostovanja slavio dva puta, a jednom je i remizirao igrajući 2:2 s Midlsboom. Čarltonu će svakako biti teško, jer istini za volju, oni su zbog boravka u trećeligaškim vodama dosta dugo bili distancirani od rivala koji ih je da čak 6:0 potukao poslednji put još dalekog januara 2016. godine.

PORTIMONENSE – RIO AVE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Portimonense ima 11 bodova u Primeiri, prvi je na ivici fenjera, dok Rio Ave može da koketira sa šeste pozicije, očekujući bodove za plasman među četiri najbolja tima. Gosti su na proteklih pet mečeva izgubili od Brage i Benfike, a u istom periodu nepogrešivo su bili naklonjeni 0-2 ishodima. Setimo li se oktobarskog X ishoda ovih timova u drugom kolu Liga kupa Portugalije, jasno je da će Rio Ave svakako biti ofanzivniji, što ne isključuje ni mogućnost Portimonensea da dugo zadrži protivnika u nameri da osvoji makar bod na svom terenu.

HERENVEN – VILJEM II, 20.00
(Fudbal, Holandija 1)

Dva boda u plusu za treći PSV u odnosu na Viljem II, a isto toliko u minusu za Hereneven na petom mestu u odnosu na gostujući tim. Napetost dakle ne gine, a kako sve može da se završi govore izjednačene forme timova na proteklih pet utakmica. Ipak, domaćin za sebe protiv Viljema II ima ohrabrujući skor od četiri pobede, uz samo jedan poraz od septembra 2017. godine. Ako na sve to dodamo godinu dana staro slavlje Herenvena nad Viljemom II pri konačnih 1:5, te martovskih 4:2 za isti klub, onda se s pravom očekuje da i ovoga puta mreže stradaju nakar tri puta. 

ŽALGIRIS KAUNAS - VALENSIJA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Uprkos nimalo ugodnoj seriji poraza, ne može se tvrditi da Žalgiris igra loše. Videlo se to prošle sedmice u Moskvi gde je litvanski šampion umalo potopio CSKA. Ipak, branilac evropske titule slavio je tek posle produžetka i uz simultanku Majka Džejmsa. Valensija je vezano poražena od Reala i Zvezde, a ne raspolaže ni ugodnim sećanjima na Žalgiris koga kod kuće istini za volju na poslednje četiri evropske utakmice i ne prati naročita sreća.

BAJERN – ZENIT, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Derbi evroligaškog fenjera. Naime, Bajern ima četiri, a Zenit tri pobede iz dosadašnjih 12 utakmica. Posle solidnog starta bavarski klub doživeo je šest poraza na prethodnih sedam utakmica, uključujući i onaj debakl od Makabija u Tel Avivu. Zenit je prošle sedmice ugrabio prvi trijumf kod kuće i to protiv Asvela, čime je prekinuta serija od šest poraza.

LION – MILANO, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Italijani žarko žele da posle tri uzastopna kiksa dođu do Asvelovog skalpa, koji bi Francuzima bio peti... Tim koji vodi Zvezdan Mitrvoića napadački je tanak, ali ga zato krasi dobra odbrana u svom reketu. Armani je posle dobrog početka sezone ušao u period slabih igara, a u Lion dolazi bez Nemanje Nedovića i Vladimira Micova. To znači da će im sem želje koja im ne nedostaje možda faliti i nešto energičnosti na terenu Liona.

BARSELONA – PANATINAIKOS, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Barselona je nakon teškog poraza od Armejaca rutinski dobila Himki u Moskvi. S druge strane Panatinaikos je od dolaska Rika Pitina preporođen i trenutno je u seriji od četiri pobede. Dva kluba su uspostavila jedno od najdugotrajnijih rivalstava u evropskoj klupskoj košarci. Napetost je zagarantovana.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara