Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

NAJAVA DANA (petak, 12. februar): Novak protiv Frica za osminu finala, Partizan čeka Novi Pazar, Voša na Brdu

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.02.21. | 07:29

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BOLONJA – BENEVENTO, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Egal sa po 23 boda na tabeli, ali treba konstatovati da je Benevento ipak u većem škripcu budući da je na poslednjih pet utakmica prisvojio svega dva boda. Šest u svom skoru na istom broju susreta ima Bolonja koja je u poslednjem kolu sa 0:3 nadigrala nejaku Parmu. Poslednji meč para dobio je Benevento u oktobru mesecu, a mora se konstatovati da je Bolonja trenutno nešto kvalitetnija uprkos polovičnom učinku koji broji po četiri pobede i poraza na svom terenu od početka vojevanja u Seriji A.

RB LAJPCIG – AUGZBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Ima RB Lajpcig kadrovskih problemčića, ali i uprkos njima, Augzburg bi trebalo da bude samo lagodna usputna stanica na putu ka njihovoj petoj uzastopnoj pobedi na mečevima para. Brojali bi ih već pet, da računamo Lajpcigov trijumf u Kupu Nemačke koji je 2019. godine zabeležen tek u produžecima. Gosti su u poslednje vreme uspeli da dobiju samo Union Berlin, pa je samo pitanje koliko će dugo odolevati rivalu, odnosno koliko golova u Lajpcigu može da nam priušti Nagelsmanova napadačka postava.

PARTIZAN – NOVI PAZAR, 16.30

(Fudbal, Srbija 1)

Od prve četiri utamice u ovoj kalendarskoj godini, Partizan čak tri igra na domaćem terenu. Sve su protiv ekipa skromnog kvaliteta, pa se posle pobede nad Napretkom (3:0) sličan epilog očekuje i u sudaru sa Novim Pazarom. Dođoš iz PLS-a početkom avgusta debelo je zadužio crno-bele, oborivši ih kraj Jošanice s konačnih 3:2. Osim revanša, domaćin je motivisan i pokušajem da pritisne Crvenu zvezdu, odnosno smanji zaostatak na tabeli.

ČUKARIČKI – VOJVODINA, 18.30

(Fudbal, Srbija 1)

TSC je nastavio da maleriše Vošu, pa je tim Nenada Lalatovića u prošlom kolu poražen s minimalcem. Zbog tog kiksa Brđani su se na četiri boda zaostatka približili Novosađanima kojima neće biti jednostavno na ovom gostovanju. Naime, Čukarički je do sada primio svega 16 golova, a takmičenje u ovoj kalendarskoj godini otvorio je minimalnom pobedom nad Inđijom. Poslednji meč para u avgustu mesecu overen je X ishodom, ali i GG4+ tipovanjem, što je presedan na mečevima para koji obično nije bio izdašan na golove.

SELTA VIGO – ELČE, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Elče je generalno u fenjeraškom škripcu, u poslednjem kolu uspelo je da na X navuče Viljareal, pa će se Selta koja već ima tri vezana remija potruditi da osujeti novi uspeh fenjeraša. Ali, ni to neće biti lako, setimo li se novembarskog remija na meču para gde Elče nije uspelo da iskoristi rano vođstvo stečeno sa bele tačke.

LEVEN – KORTRIJK, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Nema razloga bilo koga svrstavati u favorita, bar tako kažu njihove forme u poslednje vreme. Ipak, da se zapaziti da je Leven na poslednjem meču para slavio sa 0:3 u decembru uprkos statistici koja govori da je trebalo da pretrpi jednako težak poraz. Konkretno na tom susretu Kotrijk je loptu u nogama držao 61 procenat vremena, 20 puta šutirao ka golu, od čega je pet udaraca išlo u okvir. To znači da statistika ume da zavara.

HANOVER – PADERBORN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hanover je pre dočeka Paderborna dobio Osnabrik i Braušvajg, ali ovim pobedama ne treba pridavati nezaslužen značaj, budući da je večeras gostujući sastav znatno ozbiljniji od pomenutih timova. Inale, Paderborn je poslednji meč igrao sa Dortmundom u Kupu Nemačke, izjednačio u sudijskoj nadoknadi, pa izgubio u produžecima (3:2), pa vi vidite o kakvom se timu radi.

FAMALIKAO – BELENENSES, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Famalikao tone u borbi za goli život, a poslednja četiri meča mogu se smatrati čistom štetom budući da je reč o samim porazima. Belenenses je na 17 poena, trenutno je na varljivom 13. mestu, a sa poslednjih pet utakmica ima pet bodova u koje ulaze i dva vezana X ishoda sa utakmica u poslednja dva kola. Famalikao je dobio poslednji meč para sa 1:2.

RIZE – ERZURUM, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Erzurum se popravlja, odnosno daje znake koji ukazuju da bi uskoro mogao da napusti fenjerašku grupicu. Naime, ovaj tim je neporažen na poslednjih pet utakmica, dok je Rize u poslednje vreme počeo da igra nestabilno. Mogao bi Erzurum da im pruži dostojan otpor, a da neće biti lako, vidi se i po poslednjem meču para koji je okončan sa 0:0 u oktobru mesecu.

N. ĐOKOVIĆ – T. FRIC, 10.30

(Tenis, Australijan open)

U ovom momentu 31. igrač sveta stoji na Noletovom putu do osmine finala. Amerikanac je pokazao da je žilav pošto je porazio zemljaka Rejlija Opelku u pet setova 4:6, 7:6, 7:6, 6:7, 6:2. Inače, Đoković je Frica video dva puta, oba protekle sezone. Novak nije izgubio ni set, a pobeđivao ga je u Madridu i Monte Karlu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara