Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 10. januar): Uzbudljivo na Apeninima, veliki derbi u Amsterdamu, Čelsi i Siti odrađuju posao u FA Kupu

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ROMA - INTER, 12.30

(Fudbal, Italija 1)

Izabrane vesti

Roma je sjajnim igrama došla u situaciju da se bori za najviši plasman u Seriji A, pa današnji derbi sa Interom dočekuje u izuzetnom raspoloženju. Nerazuri su razočarali u Đenovi, nisu iskoristili poraz Milana od Juventusa, pa su ostali na drugom mestu i sada žele u velikom stilu da se vrate na pobednički kolosek. Njihovi međusobni mečevi su uvek uzbudljivi i efikasni, pa se nadamo da će tako biti i ovog puta.

PARMA - LACIO, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Parma uporno tone i ne uspeva da pronađe način da izađe iz krize, dok Lacio na sve načine pokušava da stabilizuje formu i uključi se u borbu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Rimljani su savladali Fiorentinu u prošlom kolu i popravili raspoloženje, dok je Parma doživela ubedljiv poraz u Bergamu. Lacio je favorit, ali na strani nije slavio u tri vezana meča Serije A.

UDINEZE - NAPOLI, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Zebre su upale u rezultatsku krizu, pet vezanih mečeva u Seriji A nemaju pobedu, pa su počele da se približavaju opasnoj zoni. Napoli igra nestabilno u poslednje vreme, u prošlom kolu je poražen od Specije na svom terenu, ali Đenaro Gatuzo nekako uvek uspeva da pronađe način da podigne ekipu iz neugodne situacije. Gosti moraju da slave kako ne bi izgubili korak vodećim ekipama.

JUVENTUS - SASUOLO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Juventus je pobedom u velikom derbiju nad Milanom došao do ogromnog samopouzdanja i to bi na svojoj koži mogao da oseti Sasusolo, koji je u poslednje vreme pao u formi i teško će ostati ozbiljan kandidat za plasman u Ligu šampiona. Stara dama je vezala dve pobede i silno želi treću, kojom bi se dodatno približila samom vrhu tabele.

AJAKS - PSV, 16.45

(Fudbal, Holandija 1)

Veliki praznik holandskog fudbala. Kada igraju Ajaks i PSV sve ostalo postaje nebitno, pa će kompletna tamošnja javnost biti usmerena na derbi u Amsterdamu. Ajaks je dva puta kiksnuo u poslednja četiri kola, pa je PSV stigao na samo bod zaostatka. Ekipa iz Ajndhovena je u potpunosti stabilizovala formu, igra odlično i to će pokušati da iskoristi u derbiju. Ipak, Kopljanici su favoriti na svom terenu.

ČELSI - MORKAMB, 14.30

(Engleska, FA kup)

Čelsi je ozbiljno povario formu u poslednje vreme, dobio je samo jedan od poslednjih šest mečeva u Premijer ligi, pa mu je pobeda neophodna u ovoj utakmici kako bi zaustavio očajan niz rezultata. Frenk Lampard je pod ozbiljnim pritiskom, jer su stvari krenule u lošem pravcu, ali još ima dovoljno vremena da se situacija drastično popravi.

MANČESTER SITI - BIRMINGEM, 14.30

(Engleska, FA kup)

Mančester Siti je konačno počeo da igra onako kako to želi Đozep Gvardiola. Građani su vezali pet pobeda u svim takmičenjima, a poslednja dva nad Čelsijem i gradskim rivalom Junajtedom dodatno su podigla atmosferu u timu. Birmingem je u očajnoj formi, nema pobedu šest vezanih utakmica i ovaj meč mu stiže u nezgodnom trenutku.

VALJADOLID - VALENSIJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Najuzbudljiviji meč današnjeg programa u Primeri igra se na stadionu Hose Zorilja u Valjadolidu. Valensija je serijom loših rezultata došla na prag zone ispadanja i sada mora da pronađe način da izađe iz krize. Oba tima su prošla dalje u Kupu kralja, ali je Primera nešto drugo. Nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv i neizvestan meč.

AUGZBURG - ŠTUTGART, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Timovi sa sredine tabele nemačke Bundeslige su na pravoj prekretnici. Pobednik bi mogao značajno da priđe pozicijama koje vode u Evropu, dok bi poraženi mogao da krene ka zoni ispadanja. Štutgart pod većim opterećenjem dočekuje ovaj meč, jer je vezao dva poraza u Bundesligi, dok je Augzburg ozbiljno popravio raspoloženje slavljem u Kelnu prošlog vikenda.

MARIN - TOTENHEM, 18.00

(Engleska, FA kup)

Žoze Murnjo i njegovi fudbaleri gostuju u predgradju Liverpula u kom zivi Evertonov trener Karlo Anceloti. Ovo je utakmica s najvecom razlikom u rejtinzima neka dva ucesnika FA kupa, posto je Marin osmoligas. Ne bi trebalo da Pevci imaju tezak zadatak da upisu trecu uzastopnu pobedu u osam dana, a zanimljivo je da su se Liverpul i Everton ukljucili da pomognu malenom Marinu u pripremi ove utakmice. Prvi su im dostavili video analizu Totenhema, a drugi ustupili svoj trening centar.



tagovi

sportsko klađenjebet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara