Nik Kalates (©Starsport)
Nik Kalates (©Starsport)

Najava dana (četvrtak, 6. jun): Efes i Fener na parketu, a reprezentativni fudbal širom planete

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 08:01

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ALŽIR – GVINEJA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za SP, Afrika)

Alžir je prvi u grupi sa dve pobede i gol razlikom od 5:1. Gvineja ima pobedu nad Ugandom i poraz od Bocvane. Na ovom meču Alžir je nominalno jači rival, a to kaže i istorija para koja beleži tri uzastopna poraza Gvineje od ove selekcije.

EGIPAT – BURKINA FASO, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za SP, Afrika)

Egipat je perfekto savladao Džibuti i Sjera Leone, uz datih osam golova, bez primljenog pogotka. Faraoni imaju posla sa selekcijom koja ima četiri boda i definitivno je kvalitativno slabja. Videćemo šta će se desiti jer Egipat je umeo u skorijoj prošlosti rezultatski da varira.

MALI – GANA, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za SP, Afrika)

Gana je nakon poraza od Komora na četvrtom mestu. Pošto Mali ima pobedu i remi, trenutno je u boljoj bodovnoj poziciji. Moraće Gana da igra ofanzivnije, kako joj se ne bi ponovio meč iz oktobra sada već daleke 2020. godine kada je od Malija poražena da 3:0.

KINA – TAJLAND, 14.00

(Fudbal, kvalifikacije za SP, Azija)

Kinezi imaju sedam, a Tajland četiri boda u Grupi C. S obzirom na šarene partije, odnosno izdanja obe ekipe, ne treba očekivati neku apsolutnu dominaciju ni jednog od rivala. Naravno, na stranu suverena pobede Kinine nad Singapurom, ako se setimo meča ovih ekipa iz novebra koji je Tajland izgubio sa 1:2, uz nerešen ishod na kraju prvog poluvremena.

INDIJA – KUVAJT, 15.30

(Fudbal, kvalifikacije za SP, Azija)

Loše igre obe reprezentacije daju za pravo da se konstatuje da će ovaj meč rešavati nijanse. Indija jeste druga u Grupi A, ali samo sticajem okolnosti uz tek jednu pobedu. Ova selekcija je pomenutu pobedu izvojevala u novembru prošle godine, na meču para okončanom sa minimalcem.

JORDAN – TADŽIKISTAN, 19.30

(Fudbal, kvalifikacije za SP, Azija)

Jordan ima samo jedan poraz u ovim kvalifikacijama, a sa Tadžikistanom je odigrao uz nerešen rezultat u novembru. Susrele su se ove ekipe i u Kupu Azije u februaru, a tada je Jordan slavio sa 0:1. Zbog svega navedenog očekujemo tvrd meč.

GIBRALTAR – VELS, 18.00

(Fudbal, prijateljski meč)

Lak posao za Vels protiv Gibraltara koga tuče ko kako stigne. Naime, Velsu je na penale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo poslednja presudila Poljska, što znači da je ova selekcija nemerljivo jača od rivala. Očekuje se dosta golova na ovom susretu.

HOLANDIJA – KANADA, 20.45

(Fudbal, prijateljski meč)

Lale su se spremale sa Škotima i lagano dobile, a zatim su ih Nemci savladali sa 2:1. Kanada ne igra dobar fudbal, tako da će protiv Holandije verovatno biti kao na strelištu. Interesantno, ali ove reprezentacije se do sada nisu susretale, tako da će ovaj meč makar s te strane biti zanimljiv za gledanje.

EFES – FENERBAHČE, 19.30

(Košarka, Turska 1, plej-of)

Ovaj finalni meč Efes dočekuje kao umeren favorit. Naime, Fenerbahče je u aprilu u Evroligi izgubio meč para sa 80:82, a zatim se isto desilo i u Superligi Turske sa 80:90. Inače, Fenerbahče je u polufinalu sa tri uzastopne pobede savladao Bešiktaš.

VIRTUS BOLONJA – MILANO, 20.30

(Košarka, Italija 1, plej-of)

Setimo se Serije A u martu i meča para koji je Virtus Bolonja dobila sa 84:75. Evroliga je vipe odgovarala Milanu u aprilu, pa se sve okončalo sa 90:75. Dakle, bio je Virtus na tom meču poprilično nadigran, ali mi moramo imati na umu da je reč o ekipi koja fenomenalno igra kao domaćin.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara