Dragan Stojković (Star sport)
Dragan Stojković (Star sport)

NAJAVA DANA (četvrtak, 5. septembar): Šampion Evrope na meniju Orlova, pa ostatak Lige nacija

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.09.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

DANSKA – ŠVAJCARSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Dance su u osmini finala Evropskog prvenstva izbacili Nemci koji su slavili sa 2:0. Grupnu fazu, završili su sa tri remija, što je bilo dovoljno da Srbija otpadne. Dakle, umeju oni da budu nezgodni, čak i za Švajcarce koje su Englezi u četvrtfinalu izbacili na penale. U martu na prijateljskom meču para došao je X.

PORTUGALIJA – HRVATSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

U ekipi Roberta Martineza, Ronaldo je glavna poluga. Koliko god godina da ima, ovaj fudbaler može da donese možda i ključnu smirenost Navigatorima, mada Borna Sosa tvdi da će Kockasti na njega odgovoriti preko Luke Modrića. Kako bilo, Hrvatska koja nije blistala na Evropskom prvenstvu ne može Portugalcima da preti kao gost, mada je na prijateljskom meču para u junu slavila sa 1:2.

SRBIJA – ŠPANIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Španija je na nedavnom Evropskom prvenstvu ostvarila svih sedam pobeda, a jedino je Namačka u četvrtfinalu uspela da je dovede do produžetaka, ali je tu zasluženo eliminisana golom Mikela Merina u 119. minutu. Piksijeva selekcija je osvojila dva boda, i biće joj realno jako teško da pripreti aktuelnom šampionu Evrope.

ŠKOTSKA – POLJSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Škoti nisu prošli grupu na Evropskom prvenstvu, kao ni Poljaci koji mogu da se diče jedino bodom otetom od Trikolora. Imajući u vidu sve navedeno, držimo da je reč o dve reprezentacije koje mogu ravnopravno da se bore. Očekujemo zato izjednačenu utakmicu. Par se poslednji put sreo pre više od dve godine na meču okončanom bez pobednika.

AZERBEJDŽAN – ŠVEDSKA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Šveđani su definitivno uigraniji od Azera, i to može da odluču meč. Ni jedni, ni drugi nisu došli do Evropskog prvenstva, a mi Šveđane pamtimo iz prijateljskog meča sa Srbijom, koju su Orlovi u junu dobili sa 0:3. Skandinavci po prikazanom na toj utakmici umeju da igraju, pa očekujemo da budu navalentni u Bakuu.

BELORUSIJA – BUGARSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

U kvalifikacijama za EP, Bugari nisu kapitulirali pred Srbijom. Odigrali su za konačnih 2:2, a uz to imaju četiri X ishoda, plus pobedu nad Tanzanijom na poslednjih pet utakmica u nizu. Belorusi nisu slavili od novembra prošle godine, i ne vidimo ih kao naročito opasne.

ESTONIJA – SLOVAČKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Evropska smotra fudbala pokazala je da Slovaci mogu do osmine finala, gde su ih Englezi eliminisali na produžetke. Estonci protiv ovakve ekipe nemaju mnogo šansi. Ako se ne budu branili sa svih 11, mogu samo da očekuju težak poraz u prvom kolu Lige nacija.

SEVERNA IRSKA – LUKSEMBURG, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Severna Irska je na poslednjih pet utakmica poražena samo od Španije, na prijateljskom meču u junu. Luksemburg je očekivano tučen od Belgije i Francuske, oba puta sa po 3:0. Blagu prednost domaćeg terena pokušaće da iskoriste Irci, mada ni Luksemburg ne bi iznenadio kada bi postigao pogodak.

SAN MARINO – LIHTENŠTAJN, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Ovo su dve tako loše selekcije da bi davanje prednosti bilo kome bilo čisto licitiranje. Istina, Lihtenštajn je ove godine remizirao prijateljski sa Rumunima, ali ni to ne treba uzeti kao parametar. Ovaj meč lako može da obiluje golovima i da pretegne tas na ma koju stranu.

KATAR – UAE, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Katar je neporažen na ukupno 11 utakmica u nizu, dok Emirati imaju četiri meča bez poraza. Na poslednjem su remizirali sa Bahreinom, i mogu da budu opasan izazivač za domaćina. Poslednji meč para u januaru prošle godine okončan je bez pobednika.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara