NAJAVA DANA (četvrtak, 30. januar): Jubilarno 50. suočavanje Noleta i Federera... Nakon toga Evroliga i malo fudbala...

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.01.20. | 07:59

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ovog četvrtka

N. ĐOKOVIĆ – R. FEDERER, 09.35
(Tenis, Australijan open)

Biće ovo u polufinale melburnškog grend slema Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru jubilarno 50. odmeravanje, četvrto na Australijan openu (3-1 za Noleta). Naš as vodi sa 26-23, na grend slemovima je taj odnos 10-6, od čega su 10 odigrali baš u polufinalima četiri najveća turnira. Imajući u vidu dobru formu oba asa, nadamo se da je Đoković nakon Raonića sačuvao istu onu hladnokrvnost koja bi protiv Fedeksa mogla da mu u značajnoj meri učini uslugu i odvede ka toliko željenoj pobedi.

Izabrane vesti

NICA – LION, 20.55
(Fudbal, Kup Francuske)

Sudeći po formi i ofanzivnom pristupu igri oba tima ovo bi trebalo da bude meč u kojem ćemo gledati dosta golova. Nica je neporažena na pet od šest prethodnih susreta kod kuće i postigla je pri tom 14 golova. Lion je u seriji od šest vezanih pobeda, a na pet od ovih šest pogađao je mrežu najmanje tri puta. I tradicija njihovih duela najavljuje goleadu. GG3+ viđeno je na četiri od šest poslednjih.

HAMBURGER – NIRNBERG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Tokom decembra Hamburger je zapao u ozbiljnu rezultatsku krizu. Bez pobede je na poslednja četiri duela u Cvajti, ali ga ipak samo šest bodova deli od vodeće Arminije Bilefeld. Nirnberg je pretposlednji na tabeli i na Folkspark stadion dolazi posle remija sa Kilom i pobede nad Drezdenom. Ipak, trijumf na strani nije ostvario još od septembra. S druge strane Hamburger je od devet prethodnih mečeva kod kuće izgubio samo jedan. Njihov susret u avgustu Hamburger je kao gost dobio sa 4:0.

BARSELONA – LEGANES, 19.00
(Fudbal, Kup Kralja)

Barsa je umalo platila cenu zbog slabije postave koju je izvela u prethodnom kup duelu sa Ibicom. Ipak, golom Grizmana u zaustavnom vremenu pobedila je sa 2:1. Usledio je poraz od Valensije u prvenstvu i trenutno Katalonci za Realom zaostaju tri boda. Leganes, koji je pretposlednji na tabeli, savladao je Ebro u Kupu, a zatim odigrao meč bez golova na gostovanju Atletiku u Madridu. Prethodna dva gostovanja Nou Kampu izgubio je identičnim rezultatom 3:1, a interesantno da je šest od ukupno sedam njihovih duela završeno uz GG3+.

AEK – ASTERAS, 18.30
(Fudbal, Kup Grčke)

Prvi osmofinalni susret para završen je sa 1:1. Međutim, AEK je generalno do ove utakmice dominirao nad Asterasom koji zbog osrednjih sposobnosti teško može da se nada podvigu na ovom gostovanju. Uostalom, Atinjani su na prvom meču držali konce igre u svojim rukama, dominirali po posedu lopte, pa se očekuje da sada na svojoj travi samo dovrše posao i krenu dalje. Takvu konstataciju potvrđuje i tradicija koja kaže da Asteras na utakmicama s AEK-om nije slavio još od 2017. godine.

HIMKI – CSKA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Armejci su ušli u seriju od četiri pobede i zauzeli svoje mesto na tabeli odmah iza Efesa. Ipak, CSKA će na noge gradskom rivalu izaći bez Andrea Voronceviča koji je izvrnuo skočni zglob protiv Valensije i neće ga na terenu biti nekoliko utakmica. Odranije nema Vila Klajburna za koga je sezona završena, dok je Janis Strelnijeks već propustio četiri utakmice i ne zna se da li će biti u kombinaciji. Kadrovska situacija u Himkiju nije mnogo bolja, a ona eksplozija protiv Reala bila je kratkog daha pošto je Baskonija pokazala koliko je tim iz Podmoskovlja izgubljen slučaj.

ALBA BERLIN – FENERBAHČE, 19.30
(Košarka, Evroliga)

Fenerbahče će pokušati da nastavi seriju dobrih rezultata u Berlinu i na četiri pobede u pet minulih kola dopiše još jednu recku. Alba kod kuće igra po sistemu toplo-hladno. Fenerbahče je u prethodna četiri gostovanja ostvario tri pobede i podigao se na ivicu TOP 8 grupe, a kako je svlačionica istanbulskog tima postala zdravija, dvojka je postala realna priča. Naravno, za to će igrači Željka Obradovića morati da uspore protivnika i onemoguće mu preveliki broj šuteva sa distance.

OLIMPIJAKOS – BASKONIJA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos i Baskonija će voditi tesnu bitku, ali bi domaćin trebalo da bude bliži trijumfu, jer se na već podužu listu povreda u Baskiji od prošle sedmice uključio i Pjerija Henri. Inače, na prošlom susretu ovih timova u oktobru slavila je Baskonija sa 82:66, dok Olimpijakos od španske boljke boluje još od oktobra 2018. godine kada je slavio sa 80:85. Sada se čini da o premoći ma koga pre početka utakmice nema smisla govoriti, te da će se ogorčena bitka voditi možda i do samog kraja. 

MAKABI T.A. – REAL MADRID, 20.05
(Košarka, Evroliga)

Kraljevski klub je sa tri uzastopna poraza izgubio korak s Efesom, ali je i dalje na deobi druge pozicije zajedno sa CSKA i Barselonom. Međutim, odmah iza njih, s porazom manje je upravo Makabi koji se odlično drži uprkos povredama Omrija Kaspija, Tarika Bleka, Džona Dibartolomea, Nejta Voltersa i Jovela Zusmana. Dolazak nekadašnje NBA zvezde Amarea Stodemajera u Tel Aviv delimično je osnažio ekipu Janisa Sferopulosa, ali gostovanje u Minhenu pokazalo je koliko je Makabi ranjiv u ovom momentu.

BARSELONA – ZENIT, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Ako Barselona bude u svom elementu neće imati problem sa Zenitom, bez obzira na to što je Zenit znao nekoliko puta da iznenadi kao gost. Međutim, Zenit je uprkos znakovima života koje daje u poslednje vreme činjenično moralna obaveza Španaca koji zauzimaju četvrtu poziciju koju moraju da opravdaju pred svojim navijačima, naročito zbog nedavnih poraza od Baskonije, Efesa i Makabija.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara