BATE nadoknadio minus, Šahtjoru četiri gola nedovoljna za finale

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.04.20. | 21:17

Tim iz Soligorska neće imati priliku da odbrani titulu u kupu

Prvenstvo Belorusije tek je počelo, ali Kup takmičenje ove zemlje ušlo je u poslendju fazu. Posle revanš mečeva polufinala poznati učesnici finalnog meča, a branilac trofeja Šahtjor iz Soligorska neće imati priliku da isti odbrani ove godine, najviše zahvaljujući lošoj igri u prvom poluvremenu, ali i slaboj predstavi u prvom meču sa Dinamom, zbog čega mu ni četiri gola u drugih 45 minuta revanša nisu bila dovoljna da ode dalje – 4:2.

Šahtjor je iz prvog meča doneo zaostatak od dva gola, te je pred sobom imao vraški težak zadatak da minus nadoknadi na svom terenu. Umesto toga, posle prvog poluvremena, gosti iz Bresta su golovima Savitskog i Gordejčuka duplirali prednost i karta za finale je praktično bila obezbeđena.  

Izabrane vesti

Prednost od četiri gola dozvolila je gostima da se opuste što je Šahtjor maksimalno iskoristio. U nastavku se uglavnom igrali pred golom Bresta, igrači Šahtjora nisu dozvoljavali protivniku “da diše“ čitavo drugo poluvreme i pritisak se isplatio. Gostima je koncentracija potpuno opala i Šahtjor je za svega 16 minuta postigao četiri gola. Brest je bio na konopcima, ali ga je u životu održavalo pravilo gola u gostima. Domaćin je nastavio da pritiska – u nastavku uputio 14 udaraca ka golu protivnika, naspram jednog šuta Bresta – ali ni to nije na kraju bilo dovoljno za peti gol. Gosti su se na kraju nekako izvukli.

U drugom duelu, BATE je takođe morao da nadoknađuje zaostatak iz prvog polufinalnog meča, s tim da je imao nešto lakši zadatak, s obzirom da je Slavija u Borisov donela samo gol prednosti. On na kraju nije bio dovoljan, jer je BATE odličnom igrom u prvom poluvremenu uspeo da stigne i preokrene ukupan rezultat i tako obezbedi drugu ulaznicu za veliko finale – 2:0.

Sve vredno pomena dogodilo se u prvih 45 minuta kada je domaćin i stigao do željene prednosti. BATE je meč otvorio na najbolji mogući način, pošto je prednost gostiju iz prvog meča anulirao već u 12. minutu golom Volkova.  Domaći tim je i posle tog gola bio nešto konkretniji, ali se činilo da se rezultat neće menjati do odlaska na odmor. I onda, pred odlazak u svlačionice, defanzivac Slavije Timonjuk je posle nespretne reakcije pogodio svoju mrežu i BATE je u pravom trenutku stigao do željene prednosti.

Gosti su u nastavku morali da pronađu način da stignu do gola, koliko-toliko su i preuzeli inicijativu, ali to nije bilo dovoljno za bilo kakvu promenu rezultata. BATE se sa druge strane više osvrnuo na posao u defanzivi u čemu je i uspeo. Umesto golova, nastavak meča obeležili su česti faulovi i čak sedam žutih kartona.

Finale, u kome će se BATE sastati sa Dinamom iz Bresta, planirano je za nešto manje od mesec dana, tačnije 24. maja.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara