NAJAVA DANA (četvrtak, 2. januar): Liverpul za nastavak serije, Zvezda čeka Bajern, Evroliga, NBA, Čempionšip...

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.01.20. | 09:00

Pogledajte koji nas to interesantni događaji čekaju drugog dana 2020. godine

LIVERPUL – ŠEFILD, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Liverpul ima odličnu šansu da nastavi seriju pobeda i održi veliku bodovnu razliku u odnosu na Lester kao prvog pratioca. Međutim, u goste dolazi Šefild koji se ove sezone nije obrukao ni protiv jednog takmaca iz velike šestorke. Naprotiv. Bez obzira, Liverpul je favorit, ima svih deset ligaških pobeda kod kuće, mada Šefild kao gost retko dopušta da se utakmica završi sa više od tri gola...

Izabrane vesti

CRVENA ZVEZDA – BAJERN MINHEN, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Zvezda odmorna dočekuje meč protiv Bajerna pošto se na kraju nije išlo u Podgoricu na derbi protiv Budućnosti, dok je nemački šampion pre ovog meča imao teško gostovanje u Bambergu. Jedina dva susreta ovih timova dobila je Zvezda i bilo je to u sezoni 2015/16, kada su crveno-beli otišli do četvrtfinala. Bajern je užasan gost u Evroligi i tek je nedavno dobio Albu, ali ne treba zaboraviti da su i Asvel i Baskonija dolazili u Beograd kao podređeni, ali su uzimali brejkove.

DERBI – BARNSLI, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Derbi je trijumfom nad Čarltonom povratio snagu, mada je i Barnsli u naletu snage pošto nije poražen već pet kola i polako isplivava iz zone ispadanja. Međutim, kao gost Ovnovima je u seriji od četiri poraza i svaki put dozvoljavao je bar po dva gola, a GG&3+ prolazio je u prethodna tri navrata.

SVONSI – ČARLTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Svonsi je u poslednja dva kola pao i uzeo samo jedan bod, dok je Čarlton i pored svih muka s povredama uspeo da izvuče četiri iz isto toliko utakmica i održi se izvan zone ispadanja. Međutim, Čarlton ima samo bod na prethodnih pet gostovanja, tek tri od kraja septembra, mada Svonsi nije nešto posebno jak domaćin i slavio je samo jednom u minulih pet kola. Jedini duel ovih rivala u Velsu završen je 1:1.

ŽALGIRIS – MAKABI TEL AVIV, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Žalgiris se podigao malo pobedom u Minhenu, ali sada im u goste dolazi Makabi koji se takođe muči s povredama najboljih igrača. Neće igrati ni Kaspi, ni Blek, Dibartolomea muči kuk, dok je i Volters van protokola već neko vreme. Zbog toga se i desio onaj težak poraz u Istanbulu od Efesa prošle nedelje. Da li će Žalgiris, koji je dobio poslednja dva međusobna okršaja u Kaunasu, iskoristiti ovu situaciju?

OLIMPIJAKOS – FENERBAHČE, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Pirejski crveno-beli će verovatno moći da računaju na rovitog Nikolu Milutinova koga muči povreda kolena, dok je Fenerbahče u Grčku doputovao bez ijednog centra! Veseli i Duveriolu su povređeni, niko ne zna šta je sa Lovernjem, pa je Fenerova muka dodatno većea. Oba tima imaju po četiri poraza u poslednjih pet kola, s tim što je turski vicešampion i dalje u tom, crnom nizu posle onog šoka protiv Valensije...

BASKONIJA – BARSELONA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Baskonija je u slobodnom padu i nanizala je pet ubedljivih poraza i ne zna se koji je teži od prethodnog. Duško Ivanović još nije pronašao žicu ovom timu i u ozbiljnom je problemu pred nastavak sezone, dok je Barsa napumpala samopouzdanje ubedljivom pobedom nad Realom u El Klasiku za vikend. Barsa je u seriji od pet recki u Evroligi, dok Baskonija ima četiri neuspeha u istom periodu.

SAKRAMENTO – MEMFIS, 04.00
(Košarka, NBA
)

Kingsi su preživeli brodolom pre dve večeri u Golden 1 Centru od Klipersa za osmi poraz u nizu, odnosno pet kod kuće. Sakramentu baš ne ide u ovom periodu sezone, Bogdanovića je povreda skroz poremetila, mada Memfis u gostima nije toliko opasan gost. Doduše, za protivnika ranga Sakramenta jeste, iako već dve godine nije slavio kao gost tamo.

INDIJANA – DENVER, 01.00
(Košarka, NBA)

Denveru je u Hjustonu jako nedostajao Geri Heris, što se najviše osetilo u odbrani, Indijana se izdigla iz krize poraza u gostima i ubedljivo nadigrala Filadelfiju na svom terenu, čime je upisala šestu uzastopnu pobedu. Pre nešto manje od 10 meseci Indijana je zgromila Denver s 36 razlike kod kuće.

DALAS – BRUKLIN, 02.30
(Košarka, NBA)

Dalas je niz gostovanja završio s porazima od Lejkersa i Oklahome, a u svom Amerikan Erlajnz Centru dočekuje povredama razoreni Bruklin. Biće Danvidi velika opasnost po koš Dalasa, ali Mavsi imaju na raspolaganju praktično najjači sastav. Ne treba zaboraviti da u prethodnih pet susreta u Teksasu Mavsi imaju četiri pobede.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara