NAJAVA DANA (četvrtak, 19. septembar): Zborno mesto Humska… Sve iz Lige Evrope, plus strašni odbojkaši Srbije

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.09.19. | 08:14

Pogledajte šta nam najinteresantnije na igrački meni servira sportski četvrtak

PARTIZAN – AZ ALKMAR, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Oživljava sećanje Parnog valjka na duele sa AZ Alkmarom pre četiri sezone. Tada je Partizan oba puta preveslao Holanđane zahvaljujući krilnim napadačima Abubakaru Oumaruu i Andriji Živkoviću (dali svih pet golova u pobedama 3:2 i 2:1). Crno-beli imaju razloga za optimizam jer su dobili sva tri meča u kvalifikacijama na svom terenu (Konahs 3:0, Malatija 3:1, Molde 2:1). Dakle, razloga za optimizam ima, a upitan za sastav Partizana jedino je Suma. Sa AZ Alkmarom se može, jer ako je Vitese nakon isteka 90. minuta utakmice petog kola holandskog šampionata mogao da utiša evropskog protivnika našeg tima, šansa da Partizan poentira u Humskoj svakako stoji.

Izabrane vesti

AJNTRAHT F. – ARSENAL, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Obe ekipe su u protekloj seansi Lige Evrope bile ubojite do samog kraja. Ovo je dakle derbi prvog kola, sa podjednakim šansama za oba sastava i to sa našim Joveljićem u dresu Ajntrahta, Bas Dostom pristiglim iz Sportinga, te Silvom koji ide Rebićevim putem. Tobdžije su odlične, ali ne treba li se zapitati, da li Unaj Emeri možda treba malo i da se zamisli nakon debakla s Liverpulom, te dva GG4+ remija s Totenhemom i Votfordom.

KARABAG – SEVILJA, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Nije Sevilja tek čuda radi na čelu Primere… Azerbejdžanci svakako treba to da imaju na umu, jer za dovoljan alibi, odnosno pozitivna očekivanja od ove utakmice nije dovoljno gledati samo na rezultate u nacionalnom šampionatu, odnosno razmišljati o tamošnje četiri pobede uz gol razliku od 10:0. Ostaje nam da vidimo da li će na ovom meču zaigrati naš vezista Nemanja Gudelj, uz potpunu uverenost u to da će njegova Sevilja zaigrati ofanzivno, odnosno na pobedu. 

KLUŽ – LACIO, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Rumuni prolaze neke teže dane, što neće smetati Laciju da navanavali iz sve snage, odnosno da spere gorak ukus X ishoda s Romom, a zatim i poraza od SPAL-a koji je proknjižen sa 2:1. Za Kluž teško da će ovde biti prilike za dokazivanje, iako je ovaj tim u devetom kolu rumunske ligaške trke deklasirao Voluntari, inače fenjeraški tim sa 5:0. Zaista , teško je verovati da tim u kome igra i Milinković Savić, a vodi ga jedan Inzagi ima skrupula prema ekipi kalibra jednog Kluža.

ROMA – BAŠAKŠEHIR, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Dve dobre sezone u LŠ, svakako su nagoveštaj još boljih preduslova za fin, gospodski posao Rome u Ligi Evrope. To je za Bašakšehir veliki problem, pa pred izlazak na Olimpik, Turcima ostaje jedino da se pomole, verovatno i bunkerski zagrade kako bi izbegli debakl u najavi. Uzgred, njihova forma je jako tanka, neki znaci boljitka postoje, ali da bi ovaj tim mogao do potpune rehabilitacije protiv Rome u to je ne teško, nego nemoguće poverovati, kao recimo što je realno razmišljati o potencijalnoj goleadi.

LUDOGOREC – CSKA MOSKVA, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Ništa od popustljivosti ni sa jedne ni sa druge strane. Armejci će pokušati da odnesu sve, a Ludogorec ostavi sve bodove u Razgradu.  Bugari imaju pravo na takvo razmišljanje, jer poslednji put su izgubili još u julu u kvalifikacijama za LŠ od Ferencvaroša. Zatim im je išlo sasvim dobro, kao i Armejcima koji sz trenutno na četvrtom mestu Premijer lige Rusije, samo sa bodom zaostatka za Krasnodarom. To obećava tvrd meč.

MAN. JUNAJTED – ASTANA, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Englezi su neslavno počeli Premijer ligu, a to im je najvažnije. Nema dileme da će Ole Gunar Solskjer na meč s Astanom poslati kombinovani sastav, da neće izvesti sve najbolje što ima, jer svrha Lige Evrope za ove jače klubove, bar dok ne dođe do eliminacione runde, jeste da razigraju što više fudbalera u sastavu. Ono što hrabri Kazahstance pred put na Teatar snova je forma. Astana je od pet poslednjih mečeva dobila četiri, poražena je samo u kvalifikacijama za Ligu Evrope od BATE Borisova (2:0), ali je opet prošla dalje.

PORTO – JANG BOJS, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Kada je Zvezda otpustila Jang Bojs iz trke za LŠ, sreća na našim prostorima bila je opšta. Sada ovaj tim ide na Porto, bez Sulejmanija i još trojice povređenih fudbalera. Šanse da doakaju odličnim Portugalcima za njih su minorne, budući da Porto sigurno neće dozvoliti da im Jang Bojs pokvari dan, kao što je to učinio Krasnodar u trci za Ligu šampiona.

SLOVAN B. – BEŠIKTAŠ, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)


Bešiktaš je baš popustio u poslednje vreme. Ocena za njih je tuga, dok ni Slovan nema neku zavidnu formu, pa će ispasti da su se sudarila dva tima efektivno uporedivih sastava. Jedva je Slovan, na jedvite jade prošao PAOK u trci za LE, a čini se da će sada imati manje muke da se nadmeće sa Turcima koji su uoči ovoga meča poraženi u nacionalnom šampionatu.

SRBIJA – AUSTRIJA, 20.30
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Oprali smo Belgijance sa 3:0, prvi smo u grupi sa četiri pobede uz ukupnu set razliku 12:1. Ako to nije dovoljno za apsolutni optimizam pred meč sa Austrijancima koji su nanizali sva četiri kiksa, onda zaista ne znamo šta bi to drugo moglo da bude. Sada je najbitnije odigrati mirno, očekuju naš tim pripreme za osminu finala, gde će Srbija igrati sa pobednikom meča Češka - Crna Gora. Potom nas put vodi na Belgiju ili Ukrajinu, a tek onda sledi okršaj sa Francuskom ili Italijom u polufinalu.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara