©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 17. decembar): Laganice za Crvene đavole i Vučicu, Voša sa Proleterom, plus Evroliga

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.12.20. | 08:07

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ASTON VILA – BARNLI, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Fulam bi što pre da pretekne Barnli, odnosno povuče ovaj tim u fenjerašku grupicu. Aston Vila bi mogla Mitrovićevom timu da pomogne na tom putu, pošto je željna pobede u Birmingemu koji njihovo slavlje nije video na tri uzastopna domaćinstva. Barnli u gostima ima samo pobedu nad Arsenalom, pa bi mogli da kažemo kako su karte otvorene, odnosno da je Aston Vila tek u umerenoj prednosti.

ŠEFILD JUN. – MAN. JUN, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Solšerovi Crveni đavoli posle X ishoda u mančesterskom derbiju imaju pred sobom čistog fenjeraša. Procenjujemo da tim koji do sada ima samo jedan bod nema skoro pa nikakvu šansu protiv kluba velikog imena, naravno i aspiracija koje su u premijerligaškim vodama ugrožene sa pet bodova zaostatka za vodećim Totenhemom. Shodno tome, ovo je meč gde će se domaći najverovatnije grčevito braniti kako bi izbegli rezultatski debakl.

ROMA – TORINO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Vučica kao da samo treba da formalizuje osvajanje nova tri boda. Torino je na dnu, u društvu Đenove i Krotonea koji su takođe osvojili po šest bodova, pa ne treba očekivati nikakav spektakl od strane gostujuće družine. Imajući u vidu da je tim Paula Fonseke u proteklom kolu sa 1:5 potukao Mihajlovićevu Bolonju, čini se da je samo pitanje na koliko golova tipovati ovog puta, odnosno da li se odlučiti za igru na prelaz uz dodatu goleadu.

INĐIJA – TSC, 13.00

(Fudbal, Srbija 1)

Bol igrača, stručnog štaba i navijača TSC-a zbog smrti trenera Zoltana Saba svakako baca u zapećak sportski aspekt ove utakmice. Kako bilo, lopta će morati da se zakotrlja, a pošto su obe ekipe u seriji od tri poraza, teško da na ovom meču može da se izdvoji favorit. Inače, ako računamo i poslednja dva prijateljska meča u ovoj kalendarskoj godini na ovaj par tri puta uzastopno je dolazila GG igra.

VOJVODINA – PROLETER N.S, 15.00

(Fudbal, Srbija 1)

Lalatović sem što voli Proleter, konstatuje da je gradski rival jako prijatno fudbalsko iznenađenje, da tim ne prima, ali ni ne daje puno golova, te da je reč o sastavu koji igra tvrd fudbal. U suštini, reči šefa struke Voše najbolja su najava utakmice u kojoj se Proleter kotira kao ekipa fenomenalne kontre ili polukontre koju forsira Branko Žigić. Nenad Lalatović je zbog toga ocenio da je reč o možda najtežoj utakmici za njegov tim u ovom delu sezone.

KOPENHAGEN – MIDTJILAND, 20.15

(Fudbal, Kup Danske)

Reč je o osmini finala Kupa Danske. Midtjiland ako računamo i mečeve s Liverpulom i Atalantom u Ligi šampiona ima čak četiri X ishoda sa poslednjih pet utakmica. Verujemo da je gostujući sastav umoran, odnosno da će Kopenhagen koji je u novembru poražen na meču para sa 4:0 dati sve od sebe da izbegne novu bruku nakon tri vezane pobede u šampionatu. Uz to, valja se setiti da je na mečevima para u poslednjih godinu dana u tri navrata bilo isplativo igrati 4+, dok je samo jednom došlo 3+. Sve mečeve dobijao je Midtjiland.

BRAGA – ESTORIL, 21.15

(Fudbal, Liga kup Portugalije)

U četvrtini finala Braga igra na keca, a samopouzdanje samo delimično joj podiže činjenica da joj je zapao drugoligaški sastav. Međutim, Estoril je najbolji u svom rangu, svakako može da pruži otpor pošto je već mogao da izbaci Boavistu. Četvrti tim Primeire, odnosno drugi tim Grupe G Lige Evrope moraće ozbiljno da shvati ovog rivala.

EFES – MILANO, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Efes posle poraza od Valensije i Armejaca koji su ih deklasirali sa konačnih 100:65, mora da se nosi sa zbilja sposobnim Milanom koji u ovaj meč ulazi nakon pobede nad Fenerom. Interesantno, Turcima bolje ide u gostima, pa će Italijani na strani pokušati da iskoriste tu činjenicu, mada ne treba očekivati da će Milano biti dominantan. Mogla bi ova utakmica da bude i na rezultatskoj klackalici do samog kraja.

ŽALGIRIS – FENERBAHČE, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Kokoškova u Kaunasu ne čeka lak posao. Posle poraza od Milana i Albe, pobeda nad Zenitom kao ohrabrenje je izbledela, pa će Turci morati pre svega da se bore sa svojim nedostacima. Žalgiris koji kod kuće ima samo dve pobede, odnosno bolje mu ide na gostujućim terenima sigurno računa da će se loši potezi Fenerbahčea nastaviti i u 15. kolu. 

NEKSE – VOJVODINA, 17.00

(Rukomet, SEHA liga)

Pred meč SEHA lige, rukometaši Vojvodine ostvarili su novu, devetu pobedu u A grupi nacionalne lige, savladavši u derbiju Partizan sa 26:19. Hrvati bi za njih trebali da budu ne tako težak plen, budući da je ovaj klub na terenima EHF kupa vezao četiri poraza igrajući sa Monpeljeom, CSKA Moskvom i dva puta sa Magdeburgom.


tagovi

bet analizanajava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara