Nacionalni stadion Toše Proeski u Skoplju (©Reuters)
Nacionalni stadion Toše Proeski u Skoplju (©Reuters)

Najava dana (četvrtak, 11. jul): Kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu konferencije kao glavne teme

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.07.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ELFSBORG – PAFOS, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Šveđani imaju kvalitetan tim, a poslednja pobeda nad Bromapojkarnom, dokazuje da neke ranije greške nisu prešle u hroničnu bolest. Kiprani imaju odličan niz prijateljskih mečeva iza sebe, a ohrableni su i odvajanjem nacionalnog kupa, budući da su u maju u finalu savladalo Omoniju sa 0:3. Biće ovo zanimljiv meč.

RUŽEMBEROK – TOBOL, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Čudno, ali Slovaci su od poslednjih pet prijateljskih mečeva na ukupno četiri remizirali. Tobolu ide dobro, rezultati ekipe se popravljaju u poslednje vreme, pa Ružemberok može da očekuje dostojanstven otpor tima iz Kazahstana. Mogla bi ovo da bude tvrda utakmica.

ŠERIF – ZIRA, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Šerif je proteklih godina umeo da bude hit leta, tako da se očekuje da na otvaranju ovog kvalifikacionog ciklusa zaigra na pobedu protiv tima iz Azerbejdžana. Zira nije loš tim i mogla bi mu pružiti dostojanstven otpor, mada je realno da će u gostima zaigrati opreznije kako bi procenila slabosti Šerifa.

BOTEV PLOVDIV – MARIBOR, 20.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Maribor u Plovdivu ne čekaju sa strahom. Botev koji je šampionat posle nešto lošijih izdanja završio kako je znao i umeo u poslednje vreme se dosta dobro konsolidovao, pa Slovencima želi da uzme meru na prvom susretu. To naravno neće biti lako, a da je Maribor dobar videli smo između ostalog i prilikom prijateljske pobede nad CSKA 1948 pred ovaj meč.

AKTOBE – SARAJEVO, 17.00

(Fudbal, Liga konferencije, kvalifikacije)

Sarajlije su se pripremale u Sloveniji, a odigrali su tri prijateljske utakmice i zabeležili jednu pobedu i dva poraza. Savladan je rumunski UTA Arad (3:1), a porazi su stigli s mečeva odigranih protiv ukrajinskog Šahtjora (4:1) i ljubljanske Olimpije (1:0). Tim iz Kazahstana ima šarolike rezultate, nije idealan, ali svakako može da napravi problem Sarajevu.

NOA – ŠKENDIJA, 18.00

(Fudbal, Liga konferencije, kvalifikacije)

Jermene procenismo nakon poraza od Vojvodine (3:2)... Rezultat dosta govori, i daje dosta šanse Škendiji koja je pred ovaj meč poražena na prijateljskom meču s albanskim Partizanijem. Sve u svemu, verovatno će ovo biti utakmica u kojoj će oba tima tražiti šansu. Makedonci ne idu u goste da se predaju.

TALINA KALEV – URATU, 18.30

(Fudbal, Liga konferencije, kvalifikacije)

Ma kakve oscilacije u igri da su Jermeni pokazivali u maju, imaju bolji tim i mogu da pariraju Talini koja debelo kuburi s rezultatima u Estoniji. Čini se da je ovom klubu bitnije da se stabilizuje u nacionalnom prvenstvu nego da napada Evropu.

TIKVEŠ – BREIDABLIK, 20.30

(Fudbal, Liga konferencije, kvalifikacije)

Stadion „Toše Proseski“ u guste prima Islanđane koji su čini nam se s namerom oduzeli gas na prethodne tri nacionalne utakmice da bi se isprsili pred Makedoncima. Tikveš je odigrao pet pripremnih utakmica i izgubio samo od Škendije. Biće domaći motivisani.

MORNAR – DIN. TBILISI, 20.45

(Fudbal, Liga konferencije, kvalifikacije)

Igra se u Podgorici, i uprkos toj činjenici, jasno je da je Mornar dosta slabiji do Dinama iz Tbilisija. Da budemo jasni, tim koji je izgubio finale Superkupa Gruzije pokušaće da evropsko leto započne pobedom. Velike su šanse da izvuče čak i pobedu sa gostujućeg terena.

EL GAIŠ – ZAMALEK, 20.00

(Fudbal, Egipat 1)

Samo dva osvojena boda domaćina iz prethodnih pet utakmica definitivno su znak za uzbunu. Zamalek je pogrešio samo jednom, pa sa ove utakmice želi da ponese pun paket poena. Tako je bilo i na prethodna dva meča na kojima El Gaiš nije postizao pogodak.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara