Detalj utakmice C, zvezda-Liberec(©Reuters)
Detalj utakmice C, zvezda-Liberec(©Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 10. decembar): Zvezda glavna u kompilaciji Lige Evrope i evroligaških seansi

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.12.20. | 07:53

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...


LIBEREC – CRVENA ZVEZDA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Lakše se diše posle iksa sa Hofenhajmom koji garantuje Zvezdino proleće. Liberec tu ne može ništa da pokvari, pa Zvezda treba da se razigra protiv tima koji je na Marakani demoliran u drugom kolu sa 5:1. Dejan Stanković može da bude opušten, dok Slovan treba da se pazi nove sramote. Naime i Zvezda i Hofenhajm su Česima davali po pet golova, a pošto Liberec trenutno ne blista ni na domaćim terenima, razlog za bojazan u njihovim redovima nije neosnovan.

LEVERKUZEN – SLAVIJA PRAG, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Na tabeli po 12 bodova i jedni i drugi, a Aspirindžije su svakako u fudbalskom smislu favorizovan rival u odnosu na praški tim. Nemci bi da im se svete za minimalni poraz u drugom kolu, odnosno u utakmici u kojoj je na iznenađenje Bajer imao samo jedan šut u okvir gola. Bez obzira na to, očekuje se njihova ofanziva u žaru borbe za prvo mesto Grupe C.

CSKA SOFIJA – ROMA, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Vučica je sa 13 osvojenih bodova završila sve što joj je trebalo u Grupi A, pa Paulo Fonseka može da se pozabavi statistikom, odnosno razlozima zbog kojih je njegov klub morao da podeli bodove sa Bugarima u drugom kolu. Pošto je CSKA otišao pod led, do sada nema postignut gol, ni zabeleženu pobedu jasno je šta ga čeka na ovom meču. Kako bilo, treba domaćin da strahuje i od Romine gol-razlike koja trenutno iznosi 12:2.

DUNDALK – ARSENAL, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Izgleda kao laganica za Tobdžije, ali i kao pravi mamac za igre koje predviđaju golove, kombinacije, a možda i prelaze. Šta drugo reći kada je Dundalk najgori u grupi, nanizao je pet poraza, a primio 15 golova. Samo na utakmici s Arsenalom bilo je 3:0, a koliko je domaćin drugog kola loptu držao u nogama i besomučno pucao na gol, taj broj realno je mogao da ode i znatno više u plus. Jasno se iz toga vidi šta namerava da učini Arteta u gostima, vođen pređašnjom 5+ pobedom nad Rapidom.

NAPOLI – REAL SOSIJEDAD, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Sosijedad ide Napoliju na noge bez šestorice igrača. Morao bi zbog toga nervozan da bude Imanol Alguacil čiji tim je ukoliko zbrajamo Evropu i Primeru vezao četiri X ishoda. Napoliju bi svaka trema rivala mogla da godi, jer pobeda cementira prvo mesto u grupi. Đenaro Gatuzo će zbog toga gledati da što više pritisne Sosijedad i primora goste na potencijalno pogubnu grešku.

SELTIK – LIL, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Nije Lil toliko blistao, koliko je Seltik podbacio. Škoti imaju samo jedan bod, muče se svuda, pa od početka druge dekade novembra ne znaju za pobedu. Ipak, na njih se na poslednjih pet od ukupno sedam utakmica isplatilo igrati GG4+, što je došlo i na susretu ovog para koji je u drugom kolu završen s konačnih 2:2.

HOFENHAJM – GENT, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

To što su momci sa Marakane iskamčili bod Hofenhajmu, pripišimo njihovom znanju i taktici. Međutim, Gentu taj bod s obzirom na nanizanih pet poraza ne bi značio ništa, pa je za njih put u Hofenhajm tek čista formalnost. Imajući u vidu da ih je Hofenhajm u gostima tukao sa 4:1, nameće se logičan zaključak, odnosno dolazi pomisao o novoj goleadi u Zinshajmu.

TOTENHEM – ANTVERPEN, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Pevci žele da otmu prvo mesto u grupi od Antverpena. Moguće je to ukoliko se manu grešaka koje su ih oterale u X, uz prolaznu 6+ igru u utakmici sa LASK Lincom. Međutim, nije Antverpen baš sasvim naivan, jer kod kuće je Engleze uspeo da savlada s minimalcem, pa bi mogli da gledamo Murinjovu taktiku u delikatnoj situaciji. Uostalom, doping pred ovu utakmicu Totenhem je zaslužio pobedom od 2:0 u utakmici sa Arsenalom. 

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJAKOS, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos stiže u Beograd nakon odlično odigrane utakmice u Barseloni gde su savladali domaćina u zaostaloj utakmici devetog kola. Sa druge strane, crveno-beli traže povratak na pobednički kolosek u prvoj od tri utakmice koje će odigrati u Beogradu u narednih nedelju dana. Gust je raspored, pošto slede Alba i Valensija. Trener Saša Obradović neće moći da računa na Lengstona Hola zbog obnovljene povrede prepone, dok je Tejlor Ročesti završio svoj dvomesečni ugovor. Bez obzira na deficitarne plejmejkere, crveno-beli žele dobru igru i pobedu.

VALENSIJA – EFES, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Efes brani sedmo mesto od Valensije koja mu sa dva vezana poraza duva za vrat. Istina, Španci su porazima od Albe i Zenita na neki način napravili prostor za razmišljanje o potencijalnoj krizi igara kluba, što ne mora da znači puno Efesu koji je ne tako davno poražen od Baskonije koja je naspram rezultata tehnički u rangu rivala ovog para. Sve u svemu, biće tuče za loptu u reketu, a rezultat možda i tesno skrojen. Zato pažljivo treba pogledati ponuđene margine.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara