Sa nedavnog duela Liverpula i Čelsija u Superkupu Evrope
Sa nedavnog duela Liverpula i Čelsija u Superkupu Evrope

NAJAVA DANA (22. septembar): Derbi do derbija

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.09.19. | 08:19

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Crno-beli su umorni od duela sa AZ-om, gosti od puta u Minhen, ali uzimajući u obzir činjenicu da su opet zajedno u UEFA takmičenjima očekuje se lep derbi za gledanje u Humskoj. Svaki od prethodnih pet prvenstvenih derbija ušao je u GG, Partizan nije slavio na svom stadionu u borbi za bodove od Leonardovog gola u 90. minutu pre tri godine, ali ni Zvezda ne može da se pohvali da je u međuvremenu trijumfovala u gostima, jer su dva prvenstvena okršaja okonačana nerešeno (po 1:1), dok je u kupu 2017. slavio crno-beli tim (1:0).

Izabrane vesti

VEST HEM – MANČESTER JUNAJTED, 15.00
(Fudbal, Engleska 1)

Mančeter igra neubedljivo, ali za razliku od početka sezone makar beleži pobede. U minulom kolu razoružao je Lester, u međuvremenu upisao minimalac protiv Astane u Ligi Evrope, pa u dobrom raspoloženju stiže na Olimpijski stadion u Londonu, gde nije slavio na prethodna dva gostovanja (1:3, 0:0). Pritom su Čekićari u seriji od pet mečeva bez poraza.

ČELSI – LIVERPUL, 17.30
(Fudbal, Engleska 1)

Taman kad su navijači Plavaca bačeni u ekstazu „petardiranjem“ Vulverhemptona na strani (5:2) usledilo je otreženjenje u formi poraza od Valensije u Ligi šampiona (0:1). Što znači da u zao čas stižu Crveni na Stamford bridž, pogotovo ako se zna da je tim Jirgena Klopa nanizao svih pet prvenstvenih pobeda od početka sezone, uz napomenu da je svaki njihov meč prožet igrom 3+, a u četiri slučaja prošao je tip GG.

LION – PSŽ, 21.00
(Fudbal, Francuska 1)

Za razliku od Liona, koji u poslednje vreme skuplja samo mrvice (tri vezana remija u Ligi 1 i u Ligi šampiona) branilac titule melje sve pred sobom. Nanizao je četiri pobede bez primljenog gola, od čega je posebno impresivna bila poslednja, nad Real Madridom (3:0). No, na poslednja dva gostovanja Lavovima Parižani su poraženi, identičnim rezultatom (1:2).

AJNTRAHT – BORUSIJA DORTMUND, 18.00
(Fudbal, Nemačka 1)

Ne liči Ajntraht na ubojitu i efikasnu ekipu iz prošle sezone. Zakazao je tim Adija Hitera u bundesligaškom duelu sa Augzburgom, potom ga je preslišao rezervni sastav Arsenala u Ligi Evrope, a problema ne bi trebalo da ima ni napadački izuzetno raspoložena Borusija, koja je u minuloj rundi deklasirala Leverkuzen i samo zahvaljujući raspoloženom Ter Štegenu nije uzela meru Barseloni. Sedam vezanih susreta ovih takmaca ušlo je u GG, a u tom periodu na šest je prošla igra 3+.

ATALANTA – FJORENTINA, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Muči se Atalanta. U minulom kolu je u nadoknadi iščupala bodove u Đenovi, potom je osramoćena na debiju u Ligi šampiona, protiv Dinama iz Zagreba, pa joj je duel sa Violom prilika da se regeneriše. Naročito ako se zna da tim iz Firence, računajući i prošlu sezonu, nikog nije dobio na 17 vezanih prvenstvenih utakmica.

PSV – AJAKS, 16.45
(Fudbal, Holandija 1)

Oba velikana su u izvanrednoj formi. PSV je nanizao šest pobeda i nijednom nije dao manje od dva gola, dok je Ajaks posle 0:0 na Kipru sa APOEL-om vezao četiri slavlja, postigavši 13 golova. Kopljanici su dobili julski obračun u Superkupu Holandije (2:0), ali u Ajndhovenu nisu slavili na poslednja tri gostovanja. Niti su dali gol.

SEVILJA – REAL MADRID, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Teško vreme za kraljevski klub. Jedva je Zidanov tim sačuvao prednost u minuloj rundi La Lige, iako je vodio 3:0 protiv Levantea, potom protiv PSŽ-a nije šutnuo na gol protivnika, a sad odlazi na noge zahuktaloj Sevilji, koja je u seriji od pet mečeva bez poraza, a u tom nizu je primila samo jedan gol.

KLUB BRIŽ – ANDERLEHT, 18.00
(Fudbal, Belgija 1)

Po imenima, tradiciji i rivalitetu, ovo bi trebalo da bude derbi, ali u poslednje dve, tri sezone, Klub Briž je daleko ispred Ljubičastih. Odmakao je čak i na startu nove, primio je samo gol na poslednjih pet prvenstvenih mečeva i definitivno je favorit. Pogotovo što Anderleht još nema trijumf na strani u aktuelnom prvenstvu, a poslednja dva meča u Brižu je izgubio (1:2, 0:1).

CSKA – KRASNODAR, 18.00
(Fudbal, Rusija 1)

Uprkos vođstvu u ranoj fazi meča, Moskovljani su pretrpeli debakl protiv Ludogoreca (1:5), međutim, hrabri ih činjenica da su u Premijer ligi Rusije vezali tri pobee, a uz to su i domaćini lideru tabele. Krasnodar je, takođe, „petardiran“ u Ligi Evrope (0:5 u Bazelu), ali je dobio prethodna tri meča sa Armejcima.

FCSB – KLUŽ, 19.30
(Fudbal, Rumunija 1)

Prvak Rumunije ima čak deset bodova više od izazivača iz Bukurešta, ali mu sad dolazi na noge, što je prilika da se nekadašnja Steaua, koliko-toliko, vrati u igru. Doduše, FCSB ima samo jedan trijumf na poslednjih sedam utakmica na Nacionalnoj areni. Očekuje se tvrd meč, jer je poslednjih 11 susreta ovih rivala ušlo u opseg 0-2 gola.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara