Nagrada za maestralnu partiju u Lajpcigu: Vlahović u timu kola Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 21:59

Priznanje za srpskog napadača...

Mučio se, skoro mesec dana postio, ali kada je otčepio, pustio je Dušan Vlahović kišu golova! Dva komada za vikend u pobedi nad Đenovom, isto toliko sinoć u preokretu nad Lajpcigom u Ligi šampiona. S tim da je porcija nemačkom timu dodatno dobila na težini pošto je srpskom napadaču donela i priznanje, uvrstivši ga u idealan dim drugog kola elitnog evropskog takmičenja.

UEFA se trudila da bude maksimalno korektna pa nijedan igrač nije dobio imao više od jednog predstavnika, a kao heroja Juventusovog preokreta u Lajpcigu videla je dvostrukog strelca Vlahovića iako je i Benjamin Šeško dva puta tresao mrežu italijanskog tima.

Izabrane vesti

"Bio je ključan u preokretu Juvea sa desetoricom igrača u Lajpcigu postigavši dva gola – prvi je rezultat njegovog pametnog kretanja, drugi neverovatan udarac sa distance. U tesnoj borbi on je bio igrač koji je promenio igru", stoji u obrazloženju na sajtu UEFA.

Idealan tim 2. kola Lige šampiona (4-2-3-1): Martinez (Aston Vila) – Santos (Lil), Flamingo (PSV), Salisu (Monako), Zapakosta (Atalanta) – Florentino (Benfika), K. Timber (Fajenord) – Adejemi (Dortmund), Rafinja (Barselona), Sima (Brest) – Vlahović (Juventus)

Vlahović je bio i u opticaju za najboljeg igrača druge runde, ali ju je odneo napadač Dortmunda Karim Adejemi, trostruki strelac u pobedi nad Seltikom. Srbin je završio na drugom mestu, Medi Taremi na trećem, a Abdala Sima na četvrtom...







tagovi

Liga šampionaDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara