Aleksandar Pavlović na treningu Nemačke (©AFP)
Aleksandar Pavlović na treningu Nemačke (©AFP)

Nagelsmanov lekarski izveštaj: Nismo hteli da rizikujemo da Pavlović dobije novu infekciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 21:27

“Oseća se bolje, još ga malo boli grlo. Nedeljama nije trenirao i zbog povrede noge”, kaže selektor Nemačke

Poterao je maler Aleksandra Pavlovića. Zbog bolesti – ima upalu krajnika – ne ide na Evropsko prvenstvo. Skinut je sa spiska igrača koji će predstavljati Elf u domovini, a naknadno je dodato ime Emrea Džana.

Ništa u Nemačkoj nisu želeli da rizikuju, izlaganje veziste Bajernu opterećenjima, kada za njih nije spreman, bilo bi neodgovorno. I krajnje nepotrebno iz vizure Julijana Nagelsmana. Kada bude spreman – igraće. Dvakako na njega ozbiljno računaju.

Izabrane vesti

Potanko je selektor Nemačke pričao o problemima sa kojima se suočavao momak srpskih korena.

“Oseća se bolje, još ga malo boli grlo, ali smo nažalost odlučili da ga ne povedemo na Euro. Duže vreme se bori sa tim problemom, i u Bajernu je takođe prolazio kroz isto to. Ima upalu krajnika, to mu duže traje i danima je falio na treninzima”, rekao je Julijan Nagelsman.

Grlo kao bolna tačka, ali i noga. Nedeljama je Aleksandar Pavlović vukao povredu, koja mu je otežavala da se uključi u rad.

“Nije mogao da se uključi u neka naša uigravanja, pritom, pre toga, nedeljama nije trenirao i zbog povrede noge koju je takođe imao. Smatrali smo da bi bio veliki rizik opteretiti ga, da je velika mogućnost da se opet razboli i da opet dobije infekciju, ako ga povedemo i uključimo u rad”.

Kratak i jasan bio je po pitanju naknadnog poziva za Emrea Džana na Evropsko prvenstvo.

“Želeli smo još jednu ‘šesticu’ u timu, zato smo se odlučili za Emrea Džana. On je odmah pokazao entuzijazam i izrazio želju da nam se pridruži”, sve je razjasnio Julijan Nagelsman.



tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija NemačkeJulijan NagelsmanEmre DžanAleksandar Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara