{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nagelsman uči od Klopa: Želim da Lajpcig igra kao Liverpul

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 5
Plus, lekcija po pitanju mentaliteta
Nagelsman uči od Klopa: Želim da Lajpcig igra kao Liverpul

Najmlađi trener u istoriji Bundeslige, Julijan Nagelsman očigledno se vodi parolom „znam da ništa ne znam“, te se svakog dana trudi da nauči nešto novo. To je jedan od razloga što redovno gleda utakmice Liverpula. Šef stručnog štaba RB Lajpciga oduševljen je radom sunarodnika Jirgena Klopa na klupi engleskog velikana.

U razgovoru za Independent, 32-godišnji stručnjak naglasio da obožava da gleda utakmice najjačih timova Premijer lige kako bi unapredio svoje znanje.
“Najviše gledam Mančester Siti i Liverpul. Prošle godine, Siti je bio zanimljiv, imao je više opcija, uvek je imao veći posed lopte. Fascinantno je bilo gledati Gvardiolinu ekipu. Liverpul je napredvao mnogo ove sezone, naročito kad je u pitanju drugačiji način igre. U prvim sezonama Klopa, najviše se radilo na kontranapdu i kreiranju šansi, sada je mnogo raznovrsniji. To je ono što ja želim da postignem u Lajpcigu“, rekao je Nagelsman.

O Liverpulu i Jirgenu Klopu govorio je u superlativu.
Ako želiš da budeš bolji trener, moraš da gledaš Liverpul. Ono što radi je neverovatno. Iz svake utakmice možeš nešto da nauličiš, najpre po pitanju mentaliteta. Totalno ludilo, kao i taj uspeh. Imaš 22 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog, a ideš napred, hoćeš više. To je snažna poruka igračima, pogotovo mladim. Mogu da nauče od Liverpula kako da uvek budu gladni uspeha, kako da budu bolji. Nema veze da li si blizu šampionske titule, moraš samo da nastaviš da pobeđuješ“, zaključio je Nagelsman.

Lajpcig igra odličnu sezonu, trenutno je na drugom mestu u Bundesligi sa bodom manje od Bajerna. Možda bi imao i više bodova, da je mentalitet ekipe bio nalik Klopovoj. Sam Nagelsman reče pre dve sedmice, posle poraza u Frankfurtu, kako nije siguran da li njegovi igrači „žele da se utope u većinu ili postanu šampioni“. Ako budu sledeli primer sa Enfilda imaće šansu...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×