Julijan Nagelsman (©Reuters)
Julijan Nagelsman (©Reuters)

Nagelsman je prvi pik Čelsija

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 00:01

Mladi nemački stručnjak ima najveće šanse da bude naslednik smenjenog Potera

Ni Zinedin Zidan, ni Marusio Poketino, Luis Enrike, Brendan Rodžers, ali ni Tijago Silva kao trener-igrač. Najveće šanse da sedne na uzavrelu klupu Čelsija ima mladi nemački stručnjak Julijan Nagelmsan koji je pre dve nedelje dobio otkaz u Bajernu.

Uvek dobro obavešteni nemački Skaj Sport javlja da je Nagelsman prvi pik Plavaca. Poter je smenjen posle samo 206 dana na kormilu. Imao je užasne rezultate u Premijer ligi, a kap koja je prelila čašu bio je poraz u subotu od Aston Vile na Stamford Bridžu (0:2). Tim iz Londona je tek na 11. mestu u šampionatu i teško će do mesta u Evropi naredne sezone.

Izabrane vesti

Nagelsamn se još prošle nedelje dovodio u vezu sa prelaskom u Čelsi. U nekadašnjem šampionu Evrope i Engelske su dali još jednu šansu Poteru, ali je sada već bivši posle debakla u subotu. Kako navodi ovaj izvor nije bilo još kontakta između Čelsija i Bajerna, ali bi uskoro moglo da dođe. Naime, ukoliko Plavci žele da angažuju Nagelsmana moraju da plate odštetu velikanu iz Minhena.

Utorak, 21.00: (2,50) Čelsi (3,40) Liverpul (3,00)

Jedan od čelnika Bajerna Oliver Kan je tokom nedelje rekao da ne očekuje da će Nagelsman voditi neki tim do kraja sezone. Njegov ugovor sa Bajernom važio je do 2026. godine. I dalje je na platnom spisku nemačkog šampiona.

Nagelsman je sa Bajernom izborio plasman u četvtfinale Lige šampiona posle eliminacije Pari Sen Žermena, a mogao bi da se bori za “ušati” pehar najboljeg tima Starog kontinenta jer je i Čelsi među osam nabojih posle izbacivanje Borusije iz Dortmunda u prvoj nokaut rundi elitnog evropskog takmičenja. Rival londonskom klubu je branilac trofeja, Real. Zanimljivo, u polufinalu Lige šampiona mogu da se sastanu Čelsi i Bajern, a dvojica nemačkih trenera Tomas Tuhel i Julijan Nagelsman su bila na suprotnim stranama na startu sezone.

Ukoliko bude novi menadžer Plavaca, to će Nemcu bit prvi inostrani angažman. Pre Bajerna bio je na klupama RB Lajpciga i Hofenhajma.

Turbulentna sezona je na Stamford Bridžu. Posle odlaska Romana Abramoviča i dolaska novog vlasnika, već dvojica menadžera su smenjena ove sezone. Prvo je otkaz dobio Tomas Tuhel posle poraza u Zagrebu od Dinama u Ligi šampiona (0:1), a Poter je bio veliki promašaj. Čelsi je zimus spiskao 370.000.000 evra na pojačanja, u prethodna dva prelazna roka cifra je veća od 600.000.000, ali na terenu ekipa je izgledalo nemoćno. Nikad slabiji Čelsi nije bio u prethodnoj deceniji nego pod Poterovog komandom.

Letos su dovedena zvučna pojačanja - Kalidu Kulibali, Vesli Fofana, Rahim Sterling, Mark Kukurelja, Pjer Emerik Obamejan... Zimus su stigli Argentinac Enco Fernandez, Ukrajinac Mihailo Mudrik, Portugalac Žoaa Feliks na pozajmici iz Atletiko Madrida, ali niko od njih nije opravdao basnoslovna sredstva.

Možda je Liga šampiona spas za tim iz zapadnog Londona?

Čelsi se već u utorak sastaje sa Liverpulom u Premijer ligi, a na klupi će biti Bruno Saltor, dosadašnji pomoćnik nekadašnjeg uspešnog menadžera Brajtona koji se nije snašao na klupi velikana iz engleske prestonice.


tagovi

Julijan NagelsmanGrejem PoterČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara