Nagelsman dobija novog napadača za Pancere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 21:27

Džoni Burkart pokazuje klasu iz meča u meč...

Sve dobro što je napravio u prošlom kolu u Frajburgu (pobedom od 3:0), Sankt Pauli je večeras sravnio sa zemljom, jednako ubedljivim porazom od Majnca pred svojim navijačima - 0:3.

Mada je na terenu na momente izgledalo kako se domaćin pita za mnogo toga - pre svega zahvaljujući osetno većem posedu i brojnijim pokušajima sa distance - u biti to nije bilo tako. Jer četa Boa Henriksena s dva brza gola ubila je maltene svaku nadu Gusarima da mogu makar da izbegnu poraz.

Izabrane vesti

Tek što je meč počeo, Džoni Burkart pronašao je lopti put do mreže na majstorski način. Video je lepo Patrik Emvene gde je naumio 24-godišnji napadač, poslao divnu loptu, a ovaj s puno osećajao glavom bocnuo preko golmana Paulija. (Gol pogledajte OVDE.)

Nisu domaći igrači stigli da dođu sebi od šoka, a na semaforu je već bilo 0:2. Pozajmljeni igrač Bajerna Armindo Zib iskoristio je pas Nadima Amirija da duplira prednost Majnca.

Burkart je potvrdio da je u izuzetnoj golgeterskoj formi svojim drugim pogotkom u 62. minutu, kada je i definitivno rešeno pitanje pobednika. Ponovo je ulogu asistenta imao Amiri...

Uloga igrača utakmice ide Džonatanu Burkartu, čiji su golovi protiv Sankt Paulija za malo zakasnili. Vrlo moguće da bi nekadašnji mladi reprezentativac dobio poziv da debituje kod Julijana Nagelsmana da je selektor imao mogućnost da i večerašnju partiju uzme u obzir. Ali kako bilo, nema sumnje da Burkarta uskoro očekuje poziv u seniorsku selekciju, odnosno da bi Nemačka mogla da dobije špica na kog će u budućnosti moći ozbiljno da se osloni.

Momak koji već devet godina igra za Majnc (računajući i omladinski staž) nije klasičan centarfor - razbijač, ono što Pancerima po mnogima treba već godinama, pa opet, kvaliteti koje poseduje mogu Nagelsmanovu navalu da učine još raznovrsnijom.

Nema sumnje da bi Burkart već i bio u nacionalnom timu da tokom protekle dve godine nije imao velikih problema s povredama. Srećom, od početka ove sezone kapiten Majnca je standardan, igra odlično, i na prvih sedam utakmica (računajući i DFB kup) postigao je šest golova.

Deluje da napokon došlo njegovih 'pet minuta'...

BUNDESLIGA – 6. KOLO

Petak

Augzburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:0)

/Šloterbek 39, Klod Moris 65 - Klajndinst 72/

Subota

Bajer Leverkuzen - Holštajn Kil 2:2 (2:1)

/Bonifejs 3, Hofman 9 - Gešvil 45+5, Fijete Arp 70pen/

Bohum - Volfzburg 1:3 (0:2)

/Boadu 72 - Tomas 21, Vind 37, 88/

Union Berlin - Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

/Fogt 26pen, Vertesen 45 - Rajerson 62/

Verder - Frajburg 0:1 (0:0)

/Doan 75/

Sankt Pauli - Majnc 0:3 (0:2)

/Burkart 5, 62, Zib 16/

Nedelja

15.30: (4,90) Hajdenhajm (3,60) RB Lajpcig (1,75)

17.30: (5,90) Ajntraht Frankfurt (4,20) Bajern Minhen (1,55)

19.30: (1,32) Štutgart (5,70) Hofenhajm (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaDžonatan Burkart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara