Nagelsaman šokiran zbog ankete na TV-u: To što su uradili je ludo, čist rasizam!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 19:34

"Čuo sam za takvu anketu, pričalo se i među nama o tome, ali na svu sreću, nije napravila nikakav problem unutar tima", poručio je Jozua Kimih

Nemci se na sve načine trude na animiraju naciju pred početak Evropskog šampionata. Potreban im je ozbiljno dobar ambijent, svesni svi toga u nacionalnom timu, zato je selektor Julijan Nagelsman danas i planuo usled objavljivanje jedne ankete u kojoj je pitanje glasilo: da li smatrate da u reprezentaciji treba da igra više belaca?

Ispistivanje je sprovela televizija ARD, a rezultati su pokazali da svaki peti anketirani smatra kako je Nagelsman pozvao previše tamnoputnih igrača. Konkretno, jedan od pet ispitinaka tog je stava.

Izabrane vesti

"Ludo je to što su uradili... Takvo pitanje postaviti na televiziji... Bio sam šokiran kada sam video! Igramo Evropsko prvenstvo u našoj zemlji , treba da budemo svi zajedno, da se fokusiramo i pokušamo da dođemo do uspeha. Nadam se da više nikada neću morati da čitam o ovakvim usranim anketama", planuo je mladi stručnjak.

Pre Nagelsmana po istom pitanju oglasio se i Jozua Kimih:

"Čuo sam za takvu anketu, pričalo se i među nama o tome, ali na svu sreću, nije napravila nikakav problem unutar tima. Svako ko je odrastao u fudbalu, zna da je takvo razmišljanje najobičnija glupost".

Selektor je potom pozvao na ujedinjenje cele nacije...

"To je bio čist rasizam! Moramo pod hitno da se probudimo! Apsurdno je to što su uradili. Treba da radimo na ujedinjenju, a ne da se delimo na takav način. Ovo je bilo samo kontraproduktivno. Radićemo da zajedno postignemo velike stvari, daćemo sve od sebe da cela Nemačka stane iza nas, be obzira na ovo što se izdogađalo".

U sastavu koji je Julijan Nagelsman izdiktirao pre nekoliko dana, nalazi se pet igrača tamnije boje kože i to su Beni Henrihs, Antonio Ridiger, Liroj Sane, Džamal Musijala i Džonatan Ta.


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara