Lazetić, Stanković, Branković, braća Mituljikić... Marakana čeka da stasa generacija 2003.

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.05.20. | 16:43

Fudbaleri koji stasavaju uz dirigentsku palicu Marka Neđića nagoveštavaju visoke domete

Omladincima i kadetima Crvene zvezde pripale su šampionske titule na osnovu trenutnog plasamana u prethodnom delu sezone, a posebno impresivni bila je kadetska selekcija, koju predvodi Marko Neđić.

Zvezdini kadeti u trenutku prekida imali su sedam bodova više od večitog rivala Partizana.

Izabrane vesti

"Prezadovoljan sam sezonom, jer smo zaista ispunili sve ono što se od nas tražilo. Razvili smo igrače, osvojili titulu i samo nam je žao što se nije odigralo do kraja, jer bi pokazali još više. Treću godinu zaredom dajemo najviše, a primamo najmanje golova u ligi, što dovoljno govori o tome kako ova selekcija igra. Pobornik sam da kroz razvoj igrača, što je prioritet kluba, može da se dođe do rezultata i to pokazujemo iz godine u godinu. Tako da mogu samo da kažem da sam prezadovoljan i stručnim štabom i igračima koje treniram", ističe Neđić.

Rezultati u mlađim kategorijama nisu primarni, iako svakome ko ih ostvari i te kako prijaju, ali je konačan jasan, a to je pravljenje igrača za seniorski tim.

"Mi radimo na tome da igrači koji stasavaju u Omladinskoj školi zaigraju za seniorski tim Crvene zvezde. Prvi pokazatelj toga da ima napretka kod dece je taj da svake godine iz naše generacije, igrači odlaze da igraju za starije. Ove godine smo imali slučaj da čak osam fudbalera igra za omladince, što Crvene zvezde, što Grafičara. Deca se zdravo razvijaju i za mene je to velika satisfakcija".

Crveno-beli imaju razloga da veruju u generaciju 2003, u kojoj su pažnju na sebe skrenuli Lazetić, Stanković, Branković, braća Mituljikić i mnogi drugi. Zvezdini kadeti praktično čine okosnicu reprezentacije u svom uzrastu- Dres nacionalne selekcije tokom sezone oblačili Marko Ćopić, Ognjen Lukić, Uroš Lazić, Stefan Despotovski, Vukašin Krstić, Vladimir Miletić, Nikola Stanković i Nikola Knežević.

"Možda sam subjektivan pomalo, ali mislim da iz generacije 2003. veliki broj fudbalera ima potencijal da zaigra za prvi tim Crvene zvezde ili da kaljenjem kroz Grafičar dođe na veliku scenu. Uostalom, to nije samo moje mišljenje, već to smatraju svi koji nas prate. Lep je osećaj kad je maltene čitava selekcija sastavljena od Zvezdinih igrača. To je pokazatelj da smo na dobrom putu i da se naši igrači visoko kotiraju. Smatram da ima prostora da ih još više bude u nacionalnom timu. Ponosan sam na njih, kako rade, kako se ponašaju i kako napreduju. Zaista mi je zadovoljstvo da treniram ove momke", dodaje Neđić.

Crveno-beli su očigledno rešeni da se znatno više u narednom periodu posvete mladim igračima. Od dolaska Dejana Stankovića na kormilo prvog tima šansu su odmah dobili Veljko Nikolić i Nikola Gavrić, što se pokazalo kao pun pogodak, pa ostaje da se vidi da li će u Ljutice Bograda istim tempom nastaviti da promovišu talente iz svoje škole. Vodeći ljudi Zvezdine akademije proteklih nekoliko godina intenzivno su radili na uspostavljanju sistema, pa tako svaka generacija u svojim redovima ima ponekog bisera. Pre godinu i po dana glavni trener Zvezdine omladinske škole Nikola Jelić najavio je da prava fabrika fudbalera na stadionu Rajko Mitić kreće od 2006. godišta, što znači da na Marakani tek očekuju pravu "navalu" supertalenata iz svog pogona.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Marko Neđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara