Nadrealan slučaj Simona Morena, čoveka kome su šeici uništili godinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.09.19. | 10:17

Mladi napadač Viljareala je apsolutno najveći gubitnik prelaznog roka

Svi se bore za svoje mesto pod suncem. Nije uvek lako. Simon Moreno to najbolje zna. On je momak koji je ovog leta preživeo pravi košmar i zahvaljujući dvojici šeika verovatno izrastao u najvećeg gubitnika prelaznog roka, ne samo u Španiji, nego u celoj Evropi.

Ovo je njegova priča.

Izabrane vesti

Moreno je član Viljareala s tim da u žestokoj konkurenciji na Madrigalu nije mogao da se izbori za šansu u prvom timu. Međutim, posle 13 prošlosezonskih golova za B tim Viljareala u Segundi B, odnosno trećoj ligi Španije, nadao se da će napraviti iskorak. Bar da se domogne Segunde. Odatle je već lakše do velike scene. I bilo je interesenata da mu pruže šansu u drugoj ligi. Ponadao se Moreno i - tresnuo o zemlju.

Simona Morena je, naime, prvo uzela Almerija, klub koji je ovog leta šakom i kapom dovodio, pošto sa novim vlasnikom šeikom Turki al-Šeik, inače nekada ministrom sporta Saudijske Arabije i prvim čovekom, planira da se domogne elitnog ranga takmičenja. Problem je međutim što je Moreno došao pre Al Tanija, a kako Viljareal dugoročno računa na njega nije želeo da Almeriji dozvoli da zadrži pravo otkupa ugovora posle Simonove jednogodišnje pozajmice.

Kad je Al Tani došao u klub sa sobom je doneo i pravilo: nema dovođenja igrača na pozajmice bez prava otkupa! Moreno je vraćen na Madrigal, pošto je u Almeriji proveo period od 1. jula do 28. avgusta. Za to vreme nije upisao debi u dresu Almerije.

Viljareal se nije previše bunio, bili sun a Madrigalu uvereni da će lako rešiti problem. Žuta podmornica ima odlične odnose sa Malagom, a Andalužani su tražili nove igrače. Pride, Morenovi menadžeri vode računa o karijererama nekoliko Malaginih igrača poput Čifua ili Dijega Gonzalesa. Simon Moreno je otišao na Rosaledu i mislio je da je svoje prebrinuo.

Ne lezi vraže, u Malagi ga je sačekao drugi šeik Abdulah Al Tani, a on još ne može da prežali vremena kad su Andalužani, aprila 2013. beše to, igrali četvrtfinale Lige šampiona sa Borusijom Dortmund. Želeo je ekspresan povratak u Primeru, dovodio jake igrače – među njima i Šinđija Okazakija – a onda su u klubu shvatili da im propisi ne dozvoljavaju da izdvajaju toliki novac za plate igrača.

Na klupskom sajtu je još pre toga osvanula Morenova slika sa izvršnim direktorom Kaminerom, pred njima dres i ugovor. Potpisan je on. Ali nije zaveden kod nadležnih organa, jer Malaga nije mogla da registruje nikoga. Klub je zato na startu sezone igrao sa devetoricom profesionalaca i decom iz omladinske škole. Ali to je neka druga priča. Za ovu je važno da je Moreno opet ostao bez angažmana.

Simonov stariji brat Hoselu Moreno, napadač Ovijeda, nije mogao očima da veruje šta se dešava.
Neverovatno je šta se dešava u svetu fudbala. Predsednici, upamtite, mi smo prvo ljudi, pa tek onda fudbaleri. Ljudi pre svega! A ti bato, glavu gore”, pokušao je Hoselu da oraspoloži brata.

Simon Moreno se vraća u B tim Viljareala. Opet trećeligaš.


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara