Ajose Peres (©AFP)
Ajose Peres (©AFP)

Nadoknada je Ajoseova teritorija! Gde bi Viljareal bio da ga nema...

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 21:10

Iskusni španski napadač doneo nova tri boda Žutoj podmornici na gostovanju Espanjolu

Barselona ga je na kratko prekinula u prošlom kolu, ali medeni mesec Viljareala i dalje traje! Marselinov tim posle nekompletnog sedmog kola LaLige u leđa gleda jedino Barseloni i Realu – mogao bi da ga preskoči još samo Atletiko – a sve zahvaljući Ajoseu Peresu.

Iskusni španski napadač i ove večeri bio je čovek odluče, donevši sa dva nova gola Žutoj podmornici pobedu na gostovanju Espanjolu (2:1) čime je potvrdio da je u životnoj formi uprkos tome što je ušao u četvrtu deceniju života.

Izabrane vesti

Malo je igrača što prikazuju bolje partije pa još u kontinuitetu kao Peres. Sa dva precizna hita večeras nekadašnji napadač Njukasla i Lestera postao je drugi najbolji strelac španskog prvenstva sa šest pogodaka, jednim manje od Roberta Levandovskog, s tim da su Peresovi imali veći uticaj na timske rezultate budući da su Viljarealu doneli osam od dosadašnjih 14 bodova!

Protiv Valensije pogodio je zaremi, protiv Sevilje za pobedu, presudio je i Maljorki. I sve te golove postigao je u nadoknadi prvog ili drugog poluvremena, a danas još jednom pokazao da je posebno koncentrisan onda kada su mislima svi u svlačionici.

Tako je u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena, samo pet minuta pošto je Espanjol poveo preko Žofrea, Peres glavom izjednačio rezultat na centaršut Aleksa Baenje iz slobodnog udarca, najavivši preokret koji će uslediti u nastavku.

I tada, u 63. minutu, Baenja je bio u ulozi asistenta. Proigrao je dodavanjem između linija Peresa, a ovaj sa ivice šesnaesterca lukavo gađao u bliži ugao i – pogodio.

U drugom meču odigranom u istom terminu Betis je osvojio samo bod na gostovanju Las Palmasu (1:1). Mogu u neku ruku izabranici Maurisija Pelegrinija da budu zadovoljni i remijem budući da je andaluški klub gubio od devetog minuta, međutim, ispostavilo se da su uprkos tome na kraju bili bliži pobedi. Goste je u život vratio Đovani La Selso pogotkom u nadoknadi prvog poluvremena, svojim četvrtim u poslednja tri meča (manje postigao na 77 utakmica za Totenhem), a potpuni preokret mogao je desetak minuta pre kraja meča da režira rezervista Sedrik Bakambu. Ipak, njegov udarac sa dvadeseta metara udalejnosti završio je na stativi pa je Betis ostao u donjoj polovini tabele sa devet bodova iz sedam utakmica, dokk je Las Palmas na poslednjem mestu sa samo tri...

PRIMERA - 7. KOLO

Utorak

Valensija - Osasuna 0:0

Sevilja - Valjadolid 2:1 (1:0)

/Tores 45ag, Edžuke 85 - Peres 56/

Real Madrid - Alaves 3:2 (2:0)

/Vaskez 1, Embape 40, Rodrigo 48 - Benavides 85, Garsija 86/

Sreda

Đirona - Rajo Valjekano 0:0

Barselona - Hetafe 1:0 (1:0)

/Levandovski 19/

Četvrtak

Espanjol – Viljareal 1:2 (1:1)

/Žofre 45+1 – Peres 45+6, 63/

Las Palmas – Betis 1:1 (1:1)

/Moleiro 9 – Lo Selso 45+3/

21.00: (4,20) Selta Vigo (3,60) Atletiko Madrid (1,95)

***kvote su podložne promenama

Ranije odigrano

Maljorka – Sosijedad 1:0 (1:0)

/Prats 36/

Leganes – Atletik Bilbao 0:2 (0:0

/Vivijan 65, I. Vilijams 75/



tagovi

Ajoze PerezPrimeraViljarealEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara