Navijači Miljonariosa (©Reuters)
Navijači Miljonariosa (©Reuters)

Nadmorska visina adut Miljonariosa, Ajkule teško dišu u Bogoti

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 23:10

Kolumbija 1, plej-of Aperture: Ambasadori poslednje tri utakmice na svom stadionu dobili Junior. Atletiko Nasional čuva lidersku poziciju u Bukaramangi

Tolima grabi ka finalu plej-ofa kolumbijske Aperture, dok je velika borba u Grupi A. Sva četiri tima – Atletiko Nasional, Miljonarios, Junior i Bukamaranga u konkurenciji su za prvo mesto koje donosi dvomeč za titulu u šampionatu ove južnoameričke države. Lider je tim iz Medeljina koji ima bod više od Miljonariosa i Juniora, a dva od Bukaramange, pred poslednja tri meča takozvanog Kvadrangulara.

Derbi se noćas (01.15) igra u Bogoti gde na stadionu Kampin Milijonarios dočekuje Junior. Ova tima imaju po četiri boda, pa bi pobeda, u slučaju da Atletiko Nasional ne slsvi na gostovanju Bukaramangi, doveo na vrh. Ajkule iz Barankilje mnogo bolje igraju na svom terenu, u gradu koji se nalazi na Karipskoj obali. S druge strane, prestonica Kolumbije Bogota je na 2.640 metara nadmorske visine, pa u takvim uslovima domaći fudbaleri će se sigurno lagodnije osećati.

Izabrane vesti

Miljonarios je dobio jedini meč u ovoj rundui kada je igrao na svom stadionu. Ambasadori su savladali Bukaramangu na svom terenu sa 1:0. Junior se sa jedinog gostovanja vratio bez bodova, poražen je od Bukaramange (0:2). Pre četiri dana, ovi timovi su odigrali duel u Barankilji. Junior je slavio sa 2:1 pogocima Vencuelanca Luisa Gonzalesa i Karmela Valensije koji je postigao pobedonosni pogodak u drugom minutu sudijske nadoknade.

01.15: (1,92) Miljonarios (3,30) Junior (3,90)

Fudbaleri Miljonariosa najviše strepe od kolumbijskog reprezentativca, napadača Migela Borhe. On je nekada branio boje Palmeirasa, a prošlu polusezonu je proveo u Gremiju.

Poslednjih pet mečeva ovih timova domaćini su slavili. Miljonarios je dobio tri prethodna meča na svom stadionu u Bogoti. Početkom godine u ligaškom delu Aperture, Miljonarios je pobedio Junior sa 1:0 golom Venecuelanca Riharda Selisa u poslednjim trenucima susreta. Ajkule su postigle samo gol na prethodne tri utakmice u Bogoti protiv Ambsadora. Kvota u Mozzartu da će biti tip NG (jedan od timova neće dati gol) je 1,73.

Dva sata kasnije (03.15), Bukaramanga na stadionu Alfonso Lopez dočekuje Atletiko Nasional. Zeleni iz Medeljina imaju dva boda više i jedini su tim iz ove grupe koji nije poražen (pobeda i dva remija). Prethodna dva meča dvostruki šampion Južne Amerike je poražen u Bukaramangi. Pre četiri dana, Atletiko je razbio narednog rivala na svom terenu u Medeljinu sa 4:1, a blistao je dvostruki strelac, veteran Džeferson Duke.

03.15: (3,40) Bukamaranga (3,10) Atletiko Nasional (2,15)

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA KVADRANGULAR – 4. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

01.15: (1,92) Miljonarios (3,30) Junior (3,90)

03.15: (3,40) Bukamaranga (3,10) Atletiko Nasional (2,15)

GRUPA B

Petak

01.15: (2,55) Ekvidad (2,85) Tolima (2,95)

03.15: (1,50) Independijente Medeljin (3,70) Envigado (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaMiljonariosAtletiko NasionalJuniorAtletiko Bukaramanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara