Čekajući drugog finalistu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 10:15

Neman Grodno dočekuje Šahtjor

Belorusija ne haje za virus korona. Startovala je fudbalska sezona, a uveliko je na programu plej-of u hokejaškom šampionatu.

Lakše nego u četvrtfinalu kada je bilo 4:2 u seriji protiv Lokomotive iz Orše, Junost iz Minska uspeo je da se izbori sa Molodeknom. Samo jedan trijumf prepustio je pobednik ligaškog dela sezone u Ekstraligi Belorusije svom rivalu, a sinoć je bio naročito ubedljiv. U završnom meču, na svom terenu gost je primio čak šest golova i na neslavan način se pozdravio od sezone (0:6).

Izabrane vesti

U drugom polufinalu sastaju se Neman Grodno i Šahtjor. Trenutni rezultat je 2:2. Šahtjor Soligorsk je vodio sa 2:1, a onda je Neman uzvratio udarac, pa pobedio u četvrtoj utakmici nakon produžetaka. Ovde je sudeći po već viđenom sve moguće, tako da o bilo kom timu kao favoritu susreta nema ni govora. U tome je zapravo i čar ovakvih susreta.

Jedva da je neko očekivao da će Šahtjor moći da preokrene situaciju posle početnog poraza, naročito što Šahtjor u poslednje vreme nije igrao baš dobro protiv Nemana. Ipak, u njegovom sastavu bilo je vođa koji su uspeli da donesu pobede. Dobru igru demonstriraju mladi Karaban Krikunenko, kao i iskusni Dadonov.

Utakmice sa Šahtjorom su donedavno bile povoljne po Neman. Do početka ove plej-of serije, četa iz Grodnog je slavila pet uzastopnih pobeda nad današnjim rivalom. Sada Neman mora da se vrati u život, tim pre što je pre početka doigravanja svrstavan u red gotovo sigurnog finaliste.

Tim koji prvi stigne do četiri pobede igraće u finalu protiv Junosta. 

 

 

BELORUSIJA 1 – PLEJ-OF, POLUFINALE

Četvrtak
Junost Minsk – Molodekno 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
/Stefanovič 19, Drozdov 27, Kaškar 35, 35, Kulakov 36, Cigankov 50/

Petak

17.00: (2,65) Neman Grodno (3,80) Šahtjor (2,25)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara