Olmo i Levandovski (Reuters)
Olmo i Levandovski (Reuters)

Na vreme ga je registrovala: Barsa slavi levicu spasioca Olma! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.08.24. | 23:36

Barselona preokretom u 82. minutu došla i do treće pobede... Mada Kataloncima nije bilo svejedno u 100. minutu

Kakvu je samo euforiju u gradu izazvao potpis Danija Olma tog 9. avgusta. Ali ubrzo ju je ugasila nemoć uprave da dete kluba koje se vratilo na Kamp Nou posle deset godina, registruje za početak španske Primere. Uspevala je Barselona da i bez letnjeg kapitalca savlada Valensiju u prvom, te Atletik Bilbao u drugom kolu, a onda je u 3. rundi usledilo mučenje u Valjekasu. Rajo Valjekano je poslednjih godina bio prava mina za Katalonce i pretio je da nastavi tu praksu i večeras. A onda se desio, sveže, juče registrovani Dani Olmo i levicom, u 82. minutu plasirao loptu u dalji ugao za novu, treću pobedu istim rezultatom - 1:2.

Izabrane vesti

— ESPN FC (@ESPNFC) August 27, 2024

U prvih 45. minuta na terenu, reprezentativac Španije nagovestio je koliko bi mogao da pomogne Barsi u borbi za titulu ove sezone. Jer, ma koliko problema velikan sa Kamp Noua imao kao klub, tim je (uz neophodno pojačanje u centru odbrane) dovoljno kvaliteta da napadne šampionski naslov. Naročito što Lamin Jamal pokazuje da već sa 17 godina može da vuče ekipu Hansija Flika. Večeras je tinejdžer namestio gol Olmu i posle tri kola ima učinak od jednog pogotka i dve asistencije.

Srećna je Barselona bila večeras i zbog činjenice da njen progonitelj Stole Dimitrijevski više ne brani za Rajo, već za Valensiju. Godinama unazad, praktično od oktobra 2021. godine pa do minule sezone, makedonski golman bio je anđeo čuvar Rajo Valjekana u mečevima sa Barselonom. U te dve i po godine stalo je šest utakmica i samo jedna pobeda Barse, ona iz maja ove godine. Ko zna, da je Stole večeras bio među stativama, možda ne bi bilo ni prvenca Danija Olma.

Prvi put posle šest godina Barselona je izvojevala ligašku pobedu na Valjekasu iako je već posle devet minuta igre i neuspešne ofsajd zamke bila u zaostatku. Pukla je odbrana po desnoj strani, a saradnja Horhea de Frutosa i Unaja Lopeza najavila je burno veče u Madridu. Sa tribina je letnji kapitalac Raja Hames Rodriges gledao prilično smele i ofanzivno orijentisane saigrače. Domaćin je sačuvao prednost do poluvremena, ali je u nastavku naišao na preporođene Katalonce željne preokreta.

Ogroman posao po isteku sat vremena igre odradio je Pedri izneo loptu sa svoje polovine, pa kombinaciju sa Rafinjom krunisao izjednačujućim golom. A u 71. minutu usta su zapušena svima onima što tvrde da je Robert Levandovski za staro gvožđe. Iako je propustio prvu šansu za udarac, Poljak je sjajno improvizovao postigavši gol koji odvaja vrhunske napadače od vrlo dobrih i prosečnih. Nažalost, valorizaciju umeća 36-godišnjaka poništio je ofsajd. Deset minuta kasnije, Flikovi puleni ipak su frenetično slavili na Valjekasu. Delovalo je da je Olmov pogodak ugasio domaćine, da su odustali od eventualne jurnjave za bodom, ali sačuvali su dašak energije za desetominutnu sudijsku nadoknadu.

Svim silama je Rajo jurnuo ka Ter Štegenu u sudijskom dodatku i u 100. minutu bio nadomak gola. Ubačenu loptu sa leve strane u petercu nije presreo Enteka. Da jeste, verovatno se večeras ne bi pisalo o pobedi Barselone. Nakon toga usledilo je još nekoliko naleta visokim loptama, a Dani Olmo je pomogao timu u defanzivi i raščistio poslednju opasnost u svom šesanestercu.

Cena kojom je Barselona platila pobedu u Madridu jeste povreda Pedrija. Oštar start Senegalca Patea Sisa, ostavio je reprezentativca Španije u velikim bolovima i početkom nadoknade morao je van terena. U Barsi mogu samo da se nadaju da povreda nije ozbiljnije prirode.

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Ponedeljak

Viljareal - Selta 4:3 (1:2)

/Kardona 26, Bari 60, Žailson 64 autogol, Pareho 90+10 - Iglesijas 12, Mingesa 31, Starfelt 80/

Utorak

Majorka - Sevilja 0:0

Rajo Valjekano - Barselona 1:2 (0:1)

/Lopes 9 - Pedri 60, Olmo 82/

Sreda

19.00: (1,60) Atletik Bilbao (3,70) Valensija (6,25)

19.00: (2,40) Valjadolid (3,20) Leganes (3,40)

21.30: (1,33) Atletiko Madrid (5,00) Espanjol (10,0)

21.30: (1,70) Real Sosijedad (3,50) Alaves (5,50)

Četvrtak

19.00: (1,70) Đirona (3,90) Osasuna (5,60)

21.30: (7,00) Las Palmas (4,50) Real Madrid (1,45)

Odloženo:

Betis – Getafe

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaPedriRajo Valjekano

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara