Eden Azar na meču Lige šampiona sa bivšim klubom (© Reuters)
Eden Azar na meču Lige šampiona sa bivšim klubom (© Reuters)

Na šta je spao Eden Azar: Menadžeri ga guraju nazad u Čelsi, Tuhelu nije baš potreban

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 10:04

Real bi da se reši Belgijanca, međutim, realizacija posla je komplikovana

Dve proćerdane godine. Sunovrat karijere u najavi. Posledica: agitovanje menadžera da se Eden Azar vrati u Čelsi.

Samo pet golova u dresu Reala, igre nedostojne fudbalera plaćenog 100.000.000 evra i zameranje navijačima madridskog giganta smehotresom na travi Stamford bridža neposredno posle eliminacije iz Lige šampiona doveli su Belgijanca na niske grane. Toliko niske da se sve glasnije pominje ideja da se vrati tamo gde je pružao najbolje partije u životu. U London.

Izabrane vesti

Menadžeri koji vode brigu o Azarovoj karijeri predložili su upravi Čelsija da opet angažuje nekada sjajnog krilnog napadača. Što se zasad svodi na opipavanje pulsa, ideju koja bi tek trebalo da se razmotri, sazri, pa tek onda realizuje, ali kako sad stvari stoje biće to vraški težak posao. Prvo i osnovno: treneru Tomasu Tuhelu ne „gori“ kad su napadačke opcije u pitanju. Na raspolaganju su mu Mejson Maunt, Kai Haverc, Timo Verner, Kristijan Pulišić i Hakim Zijeh. Svi znatno mlađi od Azara, što ih stavlja u pol-poziciju kad je reč o budućnosti na Stamford bridžu. Ne bi trebalo smetnuti s uma da je Azar u januaru proslavio 30. rođendan, a Roman Abramovič i Marina Granovskaja, kao vodeći dvojac Čelsija, drže se nepisanog pravila da fudbalere zašle u četvrtu deceniju života „nagrade“ tek jednogodišnjim ugovorom, što znatno komplikuje eventualni biznis.

Ideja menadžera da se Eden Azar vrati među Plavce razumljiva je iz njihovog ugla gledanja. Još jednim unosnim transferom bi sebi napunili džepove. Moguće i da bi sam fudbaler zaličio na sebe, međutim, čak i da Karlo Ančeloti upali svetlo za njegov odlazak iz Madrida poslednju reč imao bi Florentino Perez. Predsednik Reala je „tvrd“ pregovarač i sigurno ne bi tako lako pustio Belgijanca, ali svestan da ovaj nije opravdao očekivanja morao bi da spusti zahteve. Pominje se da bi 60.000.000 evra bila suma na koju bi Perez pristao, s tim što izgleda teško, gotovo neizvodljivo, da u uslovima ekonomske krize, Čelsi toliko plati. Prošlog leta istresao je skoro 250.000.000 evra na pojačanja, rezultirao je osvajanjem Lige šampiona, ali dodatnih 60.000.000 je već upitno. Pogotovo što Tuhelu nije neophodan Azar. Bar ne ovakav.

Još kad se na to doda da Eden u Realu zarađuje više nego u Čelsiju, misija njegovog povratka čini se nemogućom, jer bi morao da spusti finansijske zahteve. Mada, kako igra... Ili, ne igra.


tagovi

Eden AzarReal MadridČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara