©MN Press
©MN Press

Na San Siru većaju, Samardžić ili Fofana?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 10:20

Milan bi mogao da se okrene srpskom vezisti u slučaju da propadnu pregovori s Monakom oko dolaska francuskog reprezentativca

S pravom se može reći da je transfer saga oko Lazara Samardžića jedna od najdužih u poslednjih nekoliko godina čiji je glavni akter neki srpski fudbaler. Punih godinu dana iščekuje se da momak rođen u Berlinu napusti Udineze i načini stepenik više u igračkom razvoju, a sada Gazeta delo Sport izveštava da je Samardžić alternativna opcija Milana u slučaju da transfer Jusufa Fofane na San Siro ne bude realizovan.

Rosoneri su postigli načelni dogovor s Monakom, ali na San Siru još nisu potpuno sigurno koja bi im opcija više odgovarala, uzimajući u obzir da bi srpskog fudbalera mogli da dobije za sumu koja je za između 5.000.000 i 10.000.000 evra manja od one koju bi morali da izdvoje za Fofanu. Čelnicima sedmostrukog šampiona Evrope ne dopada se ni činjenica da Monako ima previsoke zahteve za igrača kom ugovor ističe juna sledeće godine. Sve to pojačava šanse da se Milan okrene 22-godišnjem Srbinu.

Izabrane vesti

Italijanski mediji ističu da u Milanu ne zanemaraju još nekoliko činjenica koje idu u prilog Samardžiću. Lazar je tri godine mlađi od Jusufa Fofane i pritom već sada ima respektabilno iskustvo igranja u Seriji A. Podsetimo, Srbin je stigao u Udineze iz Lajpciga kao 19-godišnjak za 3.000.000 evra i od tada je sakupio 93 nastupa u najvišem rangu italijanskog fudbala. Samardžićev ugovor sa klubom sa Friulija ističe za dve godine, a Fofanin sa Monakom godinu dana ranije. Misle u Milanu da ih Srbin ne bi koštao više od 20.000.000 evra sa svim bonusima, dok Monako planira da inkasira između 25.000.000 i 30.000.000 evra od prodaje reprezentativca Francuske.

Podsetimo, Samardžić se od početka prelaznog roka dovodio u vezu s Lacijom, Fenerbahčeom i Notingem Forestom, a istoriju na transfer tržištu započeo je još prošlog leta kada je trebalo da pojača Inter, već bio podvrgnut lekarskim pregledima, ali je iznenadna težnja za unosnijim ličnim uslovima dovela do propasti transfera. Sve je to razbesnelo Neroazure, koji su odustali od čitavog posla. U jednom momentu, bio je Samardžić u velikim planovima Napolija, ali se ni taj posao nije realizovao.

Jedna stvar takođe može da okrene Milan Samardžiću. Srbin je isproban u različitim ulogama u veznom redu i svuda se pokazao korektnom opcijom. On je "vajld karta" koja može da dozvoli Paulu Fonseki da menja sisteme igre. Novi Milan uveravao je Portugalac, moći će da se razvija i prilagođava različitim situacijama, neće imati samo jedan referentni modul, već više od jednog. Po godinama, iskustvu igranja u Seriji A i ceni, Lazar odgovara jedinstvenom kompletu savršene mete Rosonera.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024MilanLazar SamardžićJusuf Fofana

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara