Garnačo i Rašford (©Reuters)
Garnačo i Rašford (©Reuters)

Na Old Trafordu ne moraju da strahuju, Junajted će sa velikim projektom produžiti na pet godina

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.02.23. | 17:36

Gotovo svi uslovi dogovoreni oko potpisa novog ugovora sa argentinskim vunderkindom, sitnice će uskoro biti utanačene…

Eriku ten Hagu pošlo je za rukom da zavede red u Mančester junajtedu i da izdejstvuje veća ovlašćenja. Nema stvari za koju se ne pita, sve prati. Ponovo Old Traford, posle dugog niza godina, ostavlja utisak kuće u kojoj se tačno zna ko šta radi. Očigledno da je posrnulom engleskom gigantu bila potrebna čvrsta ruka, neko ko ne beži od odgovornosti, koga će igrači uvažavati i pomalo se plašiti.

Izgleda da su sve to pronašli u holandskom strategu. Sproveo je niz “reformi”, trenirao strogoću na Kristijanu Ronaldu, uvedeni su i platni razredi… Na Teatru snova caruje disciplina i to se odražava na rezultate. Nije Junajted tako daleko od vodećeg dvojca – Sitiju prišao na dva boda zaostatka, Arsenalu na pet, ali ima i utakmicu više – a ni od rešavanja krucijalnih pitanja usko vezanih za igrački kadar.

Izabrane vesti

Na Teatru snova su imali dve ogromne brige, uskoro će imati jednu manje. Ne moraju više da strahuju, jer posle iscrpnih pregovora dogovoreni su gotovo svi uslovi oko potpisa novog ugovora sa Alehandrom Garnačom! Argentinskom vunderkindu je idućeg leta isticao ugovor, i dugo je na snazi bila pat pozicija. Ali, klub iz Mančestera napravio je pomake, intenzivirao pregovore i ostalo mu je da se sporazume samo oko sitnica sa zastupnicima i momkom koga je holandski strateg lansirao u orbitu.

Najnovije informacije glase: Alehandro Garnačo će sa Crvenim đavolima potpisati novi petogodišnji ugovor, te će za Old Traford biti vezan do 2028. godine. Najmlađi asistent u mančesterskom derbiju produžiće boravak na Ostrvu, načelni dogovor je postignut, a on se ticao dve glavne stavke – dužine trajanja ugovora i igračeve plate. Želeo je premijerligaš da saradnja traje i duže, da se dodatno obezbedi i kao Čelsi ili Mančester Siti potpiše sa argentinskim čudo na bezmalo dvocifren broj godina. U tome nije uspeo, ali u skorije vreme neće morati da razmišlja hoće li otići.

Alehandro Garnačo je po starom ugovoru na nedeljnom nivou zarađivao 7.000 funti, a sada će mu primanja biti usklađena sa ulogom u timu. Kod Erika ten Haga je postao standardan prvotimac, često započinje utakmice i spada u grupu bitnijih igrača za Junajted. Ove sezone je upisao 28 nastupa, postigao četiri i namestio šest golova. Više neće igrati za “siću”, ali za sada nije poznato o kojoj svoti novca se radi.

Postojala je opasnost da Argentinac ode sa Old Traforda, iako je tinejdžer imao veliku minutažu i zapaženu ulogu. Jer, oko su bacili Real Madrid, minhenski Bajern i Pari Sen Žermen. Neće u potpunosti na Teatru snova biti spokojni dok ne žvrljne potpis, ali su najbitniji deo posla odradili. Ubedili su Alehandra Garnača i njegove agente da mu je budućnost u crvenom delu Mančestera i jedina stvar oko koje se spore su marketinške začkoljice, odnosno korišćenje prava na sliku igrača.

I to će se, sva je prilika, po ubrzanom postupku završiti, pa će se Crveni đavoli baciti na delikatniji posao – produžetak ugovora sa Markusom Rašfordom. Eksplodirao je Englez po povratku sa Mundijala, u životnoj je formi i konačno isporučuje sve ono što su od njega navijači očekivali kada ih je potezima i golovima zaludeo prvo pod komandom Luja van Gala, a zatim i Žozea Murinja. Raskošan talenat izašao je na videlo, ne staje sa davanjem golova i na Old Trafordu baš i nisu srećni što igra kako igra u trenutku kada se bliži ulasku u poslednju godinu ugovora.

Moraće da mu debelo povećaju platu i što pre pronađu zajednički jezik, jer Pari Sen Žermen se nameračio na Markusa Rašforda i pre no što je zaigrao atomski fudbal. A, engleski klub je sebe poprilično ograničio, pošto je posle raskida sa Kristijanom Ronaldom uveo “Ronaldo pravilo”, koje se tiče plata. Ograničio ih je na 200.000 funti nedeljno. Biće zanimljivo videti hoće li napraviti izuzetak i odstupiti od pravila u slučaju Markusa Rašforda, kako bi ga zadržali.

Previše vremena da delaju neće imati…

Pitanje je hoće li pregovore sa engleskim reprezentativcem i otvoriti pre prodaje kluba. Ponude su porodici Glejzer dostavljene, sada dugogodišnji vlasnici Mančester junajteda vagaju. Bilo kako bilo, nove očekuje finalizacija velikih ili velikog posla. Sve u zavisnosti od toga hoće li pre primopredaje ključeva aktuelno rukovodstvo kluba u ekspresnom roku otkloniti i poslednju mini-prepreku i gledati kako Alehando Garnačo stavlja autogram.



tagovi

Alehandro GarnačoMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara