Na kraju ispade dobar posao za Zvezdu: Uzela 400.000 evra na Stojiću

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 15:07

Štoper promovisan u Tel Avivu

Jedni će reći da se nije uklopio u zahteve Vladana Milojevića, drugi da nije bio u stanju da prati evropski ritam, pošto mu stručni štab nije poklonio poverenje na gostovanju u Norveškoj, međutim, u čisto ekonomskom smislu, Nemanja Stojić je Crvenoj zvezdi doneo – profit.

Igrački nije ništa posebno, niti je imao priliku, pa je posle samo dva i po meseca od dolaska iz TSC-a napustio stadion „Rajko Mitić“ i prešao u Makabi iz Tel Aviva, potpisavši ugovor na tri sezone, uz opciju produžetka na dodatnih 12 meseci. Taj posao je doneo prvaku Srbije obeštećenje od 1.400.000 evra, a ako se zna da ga je platio Topolčanima okruglo 1.000.000 onda je u kasi ostalo 400.000 evra.

Izabrane vesti

To je što se Stojića tiče. S druge strane, kad je pravljen aranžman na relaciji TSC arena – Marakana dogovor je bio sledeći:

Osim 1.000.000 evra za Stojića dogovorili smo da Petar Stanić bude potpuno naš igrač, jer se Zvezda odrekla svojih 50 odsto od naredne prodaje. Prepustili su nam i 20 odsto od sledećeg transfera golmana i mladog reprezentativca Veljka Ilića.Takođe, u transfer Stojića uključen je dolazak omladinskog reprezentativca Andreja Petrovića“, govorio je ranije Janoš Žemberi, predsednik TSC-a.

Stojić je napustio Beograd posle 270 superligaških minuta i jedne asistencije protiv Novog Pazara i neočekivano brzo obnovio saradnju sa Žarkom Lazetićem, pod čijom je palicom stasao u fudbalera kog je selektor Dragan Stojković vodio na EURO. Ranije su bili zajedno u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, kasnije u TSC-u, sad i u Makabiju, na čiju je klupu Lazetić seo početkom leta.

Makabi je klub bogate istorije, najveći u Izraelu. Znam dosta toga o nemu, ponovo ću raditi sa Lazetićem i nadam se da ću pomoći ekipi da osvoji što više trofeja, a istovremeno bude uspešna u Evropi“, rekao je Stojić koji će sa novim klubom igrati, gotovo sigurno, Ligu Evrope, osim ukoliko u revanšu baš TSC ne napravi senzaciju posle prvog meča u Mađarskoj koji je žuti tim dobio 3:0.

Stojić je u Tel Avivu zadužio dres sa brojem 18 na poleđini.



tagovi

Makabi Tel AvivNemanja StojićŽarko LazetićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara