(©FC Volos)
(©FC Volos)

Na Kipru ispao iz lige, pa dobio poziv iz Grčke: Volos potpisao srpskog golmana

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 16:38

Biće to drugi inostrani angažman za Ivana Kostića…

U nedavno završenoj sezoni Volos se plasirao u plej-of grčkog šampionata, došao je u priliku da se bori za izlazak na međunarodnu scenu, ali ga je porozna odbrana skupo koštala. Evidentirali su u klubu najveće probleme i krenuli u rekonstrukciju kompletne poslednje linije, kako bi napravili iskorak, a prvo što su uradili je potpis srpskog golmana.

Volos je primio čak 66 golova, samo jedanput mreža je mirovala – na gostovanju Panatinaikosu – i tada je uzeo jedini bod u doigravanju. Lek za veliki broj primljenih golova pronašli su na Kipru, veruju da će iduće sezone sa Ivanom Kostićem među stativama imati daleko veće šanse da se domognu mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Grci su angažovali srpskog čuvara mreže, a jeftinije nisu mogli da prođu. Stigao je 27-godišnji momak rođen u Knjaževcu kao slobodan igrač, Volos nije morao da plati obeštećenje, pošto je Ivanu Kostiću ugovor sa Enosisom istekao. U protekloj sezoni je bio standardan, sakupio je čak 33 nastupa, ali tim nije sačuvao od ispadanja u niži rang.

Enosis je se borio do poslednjeg kola, a presudio mu je Anortozis. Minimalnom pobedom poslao ga je u drugu ligu. Kostićeva epizoda na Kipru je završena – stigao u sezoni 2021/2022 iz lučanske Mladosti – a ostaje da se vidi hoće li i Marko Jevremović dići sidro.

Ivanu Kostiću će Volos biti sedmi klub u karijeri i drugi inostrani angažman. Pre Enosisa i lučanske Mladosti nastupao je za Radnik iz Surdulice, Metalac, Radnički Pirot Timočanin.



tagovi

Ivan KostićVolosLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara