Cene igrača rapidno padaju

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.04.20. | 17:04

Ko su sada najvredniji Srbi...

Ozbiljne promene na fudbalskom tržištu neizbežne su posle svega što je pandemija koronavirusa izazvala. Lopta stoji, novac odlazi na razne troškove, a prihoda nema. Klubovi su u sve lošijoj finansijskoj situaciji i smanjenje plata igrača biće neka vrsta veštačkog disanja, nikako rešenje za sve probleme. Pogotovo ako se kriza ne završi do juna i fudbal ne počne da se igra

Imajući sve to u vidu i cena igrača rapidno opada. Stručnjaci su tako nešto odavno predvideli. CIES i njegovi čuveni algoritmi predvideli su pad vrednosti igračkog kadra klubova iz liga petice i do 38 odsto, a i Transfermakt je korigovao svoje vrednosti.

Izabrane vesti

Ljudi koji uređuju najpoznatiji specijalizovani portal u ovoj oblasti nisu mnogo petljali. Procenili su da će vrednost svih igrača rođenih pre 1998. godine opasti za 20 odsto, a onih mlađih za 10 odsto. 

Tako smo došli do nove liste deset najskupljih igrača na planeti:

Situacija na samom vrhu nije se promenila. Kilijan Mbape je i dalje je ubedljivo najvredniji, a slede ga Rahim Sterling i Nejmar, koji sada dele drugu poziciju. Potom sledi četvorka od po 120.000.000 - Mane, Salah, Kejn i De Brujne.

Lionelu Mesiju vrednost je opala za 20 odsto, tako da je sada ispred njega Džejdon Sančo, novi superstar iz Borusije Dortmund. I listu TOP 10 kompletira jedini defanzivac na ovom popisu - Trent Aleksander Arnold

Evo i kako izgleda lista deset najvrednijih srpskih fudbalera posle ovih umanjenja:

  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara