Na bombe iz Atine, PAOK odgovara antiraketnim štitom: Lovren stiže na Tumbu u pucanj

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 21:18

U Grčkoj je ostalo još nekoliko sati do zatvaranja transfer pijace, aktuelni šampion našao način da se suprotstavi AEK-u

Bilo je izrazito interesanto pratiti dešvanja u Grčkoj u prethodnih deset dana, uzimajući u obzir je bila jedna od retkih relevantnih zemalja/liga u kojima su klubovi još uvek imali mogućnost da kupuju igrače od drugih. AEK je bio daleko najaktivniji, pošto je u prethodna tri dana doveo Davida Datra Fofanu iz Čelsija i Frantzdija Pijeroa iz Makabi Haife, a pritom je zadržao najboljeg igrača Levija Garsiju. Prethodno su potpisani Erik Lamela, Tomas Strakoša i Roberto Perejra.

Nisu ni u PAOK-u sedeli skrštenih ruku, na transfer bombe (a dolazak igrača iz Čelsija za grčke uslove to realno jeste) iz Atine odgovorili su antiraketnim štitom, doduše malo zarđalim. Poslednje večeri dogovorili su crno-beli saradnju s Dejanom Lovrenom. Bivši reprezentativac Hrvatske stiže na Tumbu iz Liona. Olimpik je čitavog leta pokušao da se reši 35-godišnjeg štopera, budući da nije igrao još od januara, a da prema nekim informacijama zarađuje 4.000.000 evra po sezoni. Lovren će tako napustiti Francusku posle nešto više od godinu i po i pridružiti se Andriji Živkoviću, ali i svom sunarodniku, golmanu Dominiku Kotarskom.

Izabrane vesti

Lovren je poslednju utakmicu odigrao još 26. januara, a mora se priznati da je s njegovim prestankom nastupanja za Lion, klub koji je do tada tavorio nadomak zone ispadanja živnuo i u drugom delu sezone uspeo se do uzdigne do gornje polovine tabele. Naravno, Lion je u januaru doveo velika pojačanja, pa se ne može tvrditi da postoji uročno-posledična veza između Lovrenovog neigranja i boljitka rezultata.

U PAOK-u bi svakako trebalo da budu zadovoljni čitavim poslom, budući da za Hrvata neće platiti obeštećenje, jer je Lion pristao na sve, samo da na platnom spisku više nema igrača koji ne igra, a zauzima mnogo mesta u budžetu.

Lovren je dete zagrebačkog Dinama iz kog je prešao još 2010. godine u Lion za 9.000.000 evra. Možda i najbolje partije neračunajući dres reprezentacije, pružao je u Sautemptonu u sezoni 2013/14. Šest sezona nosio je dres Liverpula, sa Redsima osvojio skoro sve što se može osvojiti. Posle dve i po godine u Zenitu, vratio se u Lion, a sada će probati da u Grčkoj dokaže da je i dalje materijal za igranje fudbala na visokom nivou.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara