Murinjo i Son (© Reuters)
Murinjo i Son (© Reuters)

Murinjo proziva Bruna i Salaha: Neki daju deset golova iz penala, a moj Son...

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 21:26

Trener Totenhema hvali napadača iz Južne Koreje

Vratio se Totenhem na pobednički put. Čekao je četiri kola i dočekao. Rezultatski ubedljiv, a igrački i ne baš, trijumf nad Lidsom (3:0) pamtiće se najviše po još jednom dokazu da su Hari Kejn i Hjong Min Son srasli kao nokat i meso, kao i po podatku da je reprezentativac Južne Koreje postigao 100. gol otkako je zadužio opremu kluba iz Londona.

Ove sezone Son je impresivan, već je dao 15 i namestio osam golova na 24 susreta u svim takmičenkjima, što znači da je prosečno, po meču, skoro jedan gol njegovih nogu delu. Apsolutno je zaslužio pohvalu prvog pretpostavljenog, Žozea Murinja, koji veliča doprinos krilnog napadača i njegovo drugo mesto na listi premijerligaških strelaca, između Mohameda Salaha i Bruna Fernandeša.

Izabrane vesti

Biti među tri najbolja strelca Premijer lige, a pritom ne šutirati penale... Znate, neki fudbaleri daju deset golova po sezoni iz jedanaesteraca. A ne govorim o Hariju Kejnu. Srećan sam zbog Sona“, rekao je Murinjo očigledno peckajući vedete Liverpula i Mančester junajteda.

Možda i ima pravo. Egipćanin je pet od 13 golova postigao sa bele tačke, Portugalac isto toliko, uz napomenu da ih zbirno ima 11. Son je na „koti 12“, s tim da nijednom nije izveo kazneni udarac. Poslednji je šutirao februara prošle godine u FA kupu protiv Sautemptona, samo zato što Hari Kejn nije bio u kombinaciji.

A kad smo već kod Kejna, ove sezone je ispalio 17 preciznih hitaca na 24 utakmice u svim takmičenjima. Od toga deset u prvenstvu Engleske. Tek tri sa 11 metara, uključujući i onaj za inicijalnu prednost protiv Lidsa.


tagovi

Mohamed SalahBruno FernandešHjong-Min SonTotenhemŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara