Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo o Juventusovoj kazni: Mora da je šala, prvenstvo je neregularno

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 22:28

Portugalac zapenio…

Višemesečno preganjanje i natezanje je završeno, odluka je definitivna: Savezni apelacioni sud u Italiji kaznio je Juventus oduzimanjem deset bodova zbog finansijskih malverzacija. Torinski klub je ispao iz zone Lige šampiona i neće uspeti da se ugurati među najbolja četiri kluba u zemlji, te tako da stekne pravo da nastupa u društvu najboljih.

I, posle svega, glavno pitanje na Čizmi će glasiti: da li je Serija A regularna? Jer, mnogo toga bi, možda bilo drugačije da je odluka doneta ranije. Ovako, dva kola pre kraja, niko nema prostora za manevar, a kada su Staroj dami vraćeni bodovi, neki su odustali od trkanja za Ligu šampiona. Činila im se nedostižna kroz prvenstvo. Među njima je Roma.

Izabrane vesti

Samo što je Romina utakmica sa Salernitanom na “Olimpiku” završena (2:2), Juventusu je odrezana kazna. Malo je reći da je Žoze Murinjo ogorčen, pošto je sve karte bacio na Ligu Evrope i zanemario šampionat. Da nije, da je za mrvicu njegov tim bio usredsređeniji na Seriju A, imao bi daleko više šansi da kada se podvuče crta bude unutar “zone četiri”.

“To je za mene šala. Saznajemo za to kada su nam ostale dve utakmice do kraja, dve za sve, čak i za Juve… Da su mi ovo rekli pre Monce, pre Bolonje, naš pristup bi bio drugačiji. Znajući da Juve osvaja poene, mi smo odlučili da se kladimo i sve karte bacimo na Ligu Evrope. Žao mi je Maksa Alegrija i igrača, ali moram da kažem da ovo na nivou lige menja stvari”, zapenio je Žoze Murinjo i nastavio:

“Mislim da prvenstvo nije regularno, ali ne želim više da pričam o tome. Više volim da kažem da mi je žao profesionalaca, koji rade kao i ja i koji ispaštaju, jer su možda vlasnici pogrešili”.

Posebni se osvrnuo i na utakmicu sa Salernitanom i novi neuspeh u Seriji A.

“Prvo poluvreme nije bilo intenzivno, bili smo dekoncentrisani. Možda i zbog promena u timu. Moja situacija nije laka: igramo finale, imamo mnogo umornih igrača, bio sam primoran da napravim izmene pred utakmicu. Nije lako upravljati. Rezultat nije onakav kakav smo želeli, sada su ostale dve prvenstvene utakmice i finale, koje je važnije”.

Paulo Dibala nije bio u sastavu, niti u kombinaciji za utakmicu. I to je najveća briga Portugalca pred finale Lige Evrope sa Seviljom. Možda neće moći da se osloni na najboljeg igrača.

“Loše je. Ne znam da li će se oporaviti za Sevilju… Nisam optimista”.

Kod ostalih rekonvalescenata situacija je znatno bolja.

“Smoling je igrao 90 minuta, El Šaravi i Vajnaldum takođe. Da vidimo Spinacolu...”

Poslednju Ligu šampiona neki italijanski klub osvojio je sa Žozeom Murinjom. Preciznije – Inter. U sezoni 2009/2010 je golovima Dijega Milita treći put postao prvak Evrope. Sada ima novu šansu, no moraće da se odbrani od surovog Mančester Sitija i zada mu udarac u istanbulu.

“To je istorija, finale je igrano pre 13 godina. Sada je vreme da oni stvaraju istoriju”, nije preterano bio rad Žoze Murinjo da deli savete i vraća se u prošlost.

Portugalac gleda samo napred i vidi pehar Lige Evrope…


tagovi

Žoze MurinjoRomaJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara